Ανώνυμες καταγγελίες στην ολομέλεια του ΕΣΡ!

Στο «εδώλιο» του ΕΣΡ ξανά, στην έκτη κατά σειρά καταγγελία του ιδίου ανωνύμου προσώπου, ο Πέτρος Κωστόπουλος, αλλά και ενδελεχής έρευνα για τα βίντεο της «Ελληνοφρένειας» από το ΕΣΡ.
Η ΕΙΙΡΑ και ενώ έχει αφήσει ασχολίαστα στο παρελθόν παρόμοια περιστατικά, δηλώνει σε ανακοίνωσή της πως «θα ζητήσει την προστασία τόσο της εποπτεύουσας Αρχής, όσο και της Πολιτείας, και δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό
οποιουδήποτε μέλους της
βρεθεί στην ίδια ή αντίστοιχη θέση» με τον Πέτρο Κωστόπουλο. Η ΕΙΙΡΑ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει πως «με αφορμή την έκτη κατά σειρά καταγγελία του ιδίου ανωνύμου προσώπου προς το ΕΣΡ σε βάρος του ραδιοφωνικού σταθμού NITRO και του προέδρου της ΕΙΙΡΑ κ. Πέτρου Κωστόπουλου προσωπικά, διαμαρτύρεται έντονα και θεωρεί υποχρέωσή της να στιγματίσει την απαράδεκτη αυτή πρακτική της στοχοποίησης του λόγου δημοσιογράφων υπό την κάλυψη της ανωνυμίας με προφανή σκοπό την επιχείρηση φίμωσής τους».
Η ένωση ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών αναφέρει πως στην πρακτική του ΕΣΡ να προχωρά στην αυτόματη παραπομπή στην Ολομέλεια του Σώματός του καταγγελιών τέτοιου τύπου, χωρίς να αισθάνεται την ανάγκη να διερευνήσει περαιτέρω τα αίτια της ανώνυμης στοχοποίησης συγκεκριμένου δημοσιογράφου και μέσου, ελλοχεύουν κίνδυνοι για τη συνταγματικά προστατευόμενη ελευθερία του Λόγου, αφήνοντας ταυτόχρονα ανεμπόδιστη δίοδο σε οποιοδήποτε κακόπιστο να προβαίνει σε τέτοιου είδους καταγγελίες.
Την ίδια ώρα το ΕΣΡ, που κατηγορεί την «Ελληνοφρένεια» για έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς, ζήτησε επιπλέον υλικό και από άλλα επεισόδια της σατιρικής σειράς, δείχνοντας πως δεν ενδιαφέρεται μόνο να ελέγξει το σήμα της εκπομπής όπου κυματίζει ανάποδα η ελληνική σημαία.


Σχολιάστε εδώ