Αθώος ο Λογοθέτης!

Η δικαστική περιπέτεια του Λογοθέτη ξεκίνησε τη δεκαετία του ’90 με τις αποκαλύψεις του «Π» για πλήθος παράνομων πράξεων, όπως διατήρηση του δημοτικού ταμείου σε… προσωπικό του λογαριασμό, παραπλάνηση του Δημοτικού Συμβουλίου, δαπάνες πολλών εκατ. δρχ. που δεν είχαν δικαιολογητικά, χαριστικές συμβάσεις, τις οποίες πράξεις εμείς θεωρούσαμε παράνομες, αλλά το Εφετείο έκρινε ότι… δεν έγιναν! Ή ότι έγιναν αλλά δεν τις έκανε ο Λογοθέτης. Αν όμως σε έναν δήμο γίνονται τέτοια πράγματα και δεν φταίει ο επικεφαλής, ο δήμαρχος, τότε ποιος φταίει; Ο… κλητήρας;

Δεν σχολιάζουμε τις δικαστικές αποφάσεις, απλώς εκφράζουμε την απορία πώς γίνεται ένας άνθρωπος να κατηγορείται για σωρεία κακουργημάτων και να… γλιτώνει και το «Π» να κάθεται κάθε τρεις και λίγο στο… σκαμνί και να καλείται να πληρώσει του κόσμου τα εκατομμύρια ως αποζημίωση, επειδή ο κάθε Τσουπίδης, ο κάθε Βγενόπουλος, ο κάθε Παναγόπουλος θεωρούν ότι από τα δεκάδες των δημοσιευμάτων μας που αποκαλύπτουμε τον βίο και την πολιτεία τους, υπάρχουν κάποιες… παράγραφοι ή κάποιες λέξεις που νομίζουν ότι τους… θίγουν!

Ο Λογοθέτης κατηγορούνταν επίσης για υπεξαίρεση κάποιων εκατοντάδων εκατ. δρχ. των εργαζομένων που δεν τα κατέβαλε στα ασφαλιστικά τους ταμεία. Είμαστε περίεργοι να δούμε πώς θα αντιδράσει ο κάθε… ψιλικατζής που θα τον καταδικάσουν αύριο επειδή χρωστάει 200 ευρώ στο ΤΕΒΕ.

Πόσες φορές πρωτόδικες αποφάσεις συνολικής ποινής 14 χρόνων ανατρέπονται στο Εφετείο; Και μια απορία, κύριοι Εφέτες και κύριε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: Άσχετοι ήταν εκείνοι οι δικαστές που επέβαλαν στον Λογοθέτη 14 χρόνια φυλακή; Έτσι για πλάκα τον καταδίκασαν; Στα τυφλά, χωρίς στοιχεία; Να σημειωθεί ότι πριν από 2-3 μήνες είχε απαλλαγεί και ο πρώην δήμαρχος Ν. Σμύρνης που κατηγορούνταν για μη πληρωμή δεκάδων εκατ. δρχ. στα ασφαλιστικά ταμεία των δημοτικών υπαλλήλων.

Όταν ο κόσμος βλέπει τους αιρετούς να φέρονται κατ’ αυτόν τον τρόπο και να… καθαρίζουν τόσο εύκολα όταν βρίσκονται ενώπιον της Δικαιοσύνης, τι γνώμη θα σχηματίσει άραγε; Όταν σέρνουν τον ταξιτζή στη Δικαιοσύνη που δεν έκοψε απόδειξη για 2 ευρώ που πήρε και την ίδια στιγμή οι αιρετοί δίνουν απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους δικούς τους ύψους 2 εκατ. ευρώ και δεν τους… ενοχλεί κανένας, πώς θα πειστεί ο απλός κόσμος, ο κόσμος της ανέχειας και του μεροκάματου ότι υπάρχει Δικαιοσύνη;

Τελικά, σ’ αυτήν τη χώρα στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε;


Σχολιάστε εδώ