άλλες τυπολογίες

Νέος διαγωνισμός για την έρευνα μέτρησης ραδιοφώνου από την ΕΙΙΡΑ. Το συμβόλαιο που υπέγραψε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΑΕΜΑΡ (ελέγχεται από την ΕΙΙΡΑ) Focus λίαν συντόμως ολοκληρώνεται και το καλοκαίρι θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός, όπως αποφάσισε η γενική συνέλευση των ιδιοκτητών ραδιοφωνικών σταθμών. Το ζητούμενο είναι αν στην έρευνα αυτή προστεθεί και η μέτρηση στον χώρο εργασίας ή στο αυτοκίνητο.
***

Νέο συμβούλιο και για τη Left Media Ραδιοφωνική και Τηλεοπτική Εταιρεία», η οποία ελέγχει τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Πρόεδρος εξελέγη ο Αριστείδης Μανωλάκος, Α΄ αντιπρόεδρος ο Γιώργος Σταθάκης, Β΄ αντιπρόεδρος ο Κωνσταντίνος Κάρης και σύμβουλοι οι Δημήτρης Αλεξόπουλος, Αθανασία Αναγνωστοπούλου, Γιώργος Αναδρανιστάκης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, Ανδρέας Καρίτζης, Γιάννης Κουζής, Αντώνης Φράγκος, Γιάννης Νικολάου, Μιχάλης Σαμπατακάκης, Δημήτρης Στούμπος, Ματθαίος Τσιμιτάκης και Νίκος Φίλης.
***

Ένα ακόμα internet radio με καλή μουσικούλα έκανε την εμφάνισή του. Το όνομα αυτού Friends Radio www.friendsradio.gr. Ακούστε το.
***

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο «Έθνος» προανήγγειλε για αύριο Δευτέρα στις 7.30 το απόγευμα η ομάδα νέων της κατάληψης της ΕΣΗΕΑ. Θα περάσουν άραγε μέσα στο κτίριο να διανείμουν τις ανακοινώσεις τους, όπως έγινε στον «Ελεύθερο Τύπο»;
***

Κι άλλη άνοδος Ρέστη στον ΔΟΛ. Πληροφορίες αναφέρουν πως μέσω άλλης εταιρείας συμφερόντων του έχει σκαρφαλώσει στο 23% και ίσως ανέβει στο 30% λίαν συντόμως. Όλα αυτά σε συνεννόηση με τον ΔΟΛ, καθώς στις γιορτές ο Β. Ρέστης συναντήθηκε με τον Σ. Ψυχάρη. Αντιθέτως διαψεύδονται κατηγορηματικά οι φήμες για ενδιαφέρον του εφοπλιστή για τη Χ. Κ. Τεγόπουλος. Το ποσοστό που είχε στην εκδοτική εταιρεία, αναφέρουν οι πληροφορίες, ανταλλάχθηκε με μετοχές στο Mega. Κατά τα άλλα, εκτός από τον «Παρέα» οι άνθρωποι του εφοπλιστή έκαναν κρούση και στον «Σοκ» του Π. Κωστάκη.
***

Τον πλήρη έλεγχο του Channel Nine έχει η πλευρά Κοντομηνά, κατέχοντας το 99,32% της εταιρείας μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει στον Νίκο Ευαγγελάτο. Ο σταθμός οδεύει προς μεταβίβαση στο RTL.
***

«Ακόμη και η ίδια η τηλεόραση, τελευταία, για τρεις-τέσσερις ώρες καθημερινά ασχολείται με τα νούμερα της τηλεθέασης που κάνουν οι εκπομπές. Είναι ύλη ρεπορτάζ πλέον αυτή. Νομίζω πως είμαστε η μόνη χώρα που ασχολείται τόσο πολύ μ’ ένα εργαλείο, το οποίο είναι καθαρά διαφημιστικό, για το πώς θα κατανέμουν οι διαφημιστές χρήματα, ώστε να έχει γίνει σημείο αναφοράς -το μοναδικό τελικά- για το αν είναι επιτυχημένο ή όχι ένα πρόγραμμα». Αυτήν τη σοβαρή παρατήρηση έκανε ο γενικός διευθυντής τηλεόρασης του ΑΝΤ1 Γιάννης Λάτσιος, σε συνέντευξή του στο «Down Town» (αναδημοσίευση και στο www.yupi.gr). Ο διευθυντής προγράμματος του ΑΝΤ1 διόρθωσε το πρόγραμμα του καναλιού, αλλά στα μυαλά ορισμένων παρουσιαστών δεν μπορεί να μπει. Ίσως και να μη θέλουν να μπει…
***

Νέο διοικητικό συμβούλιο και στη «SportDay». Πρόεδρος εξελέγη ο Τάσος Μπούρας, αντιπρόεδρος ο Γιώργος Δήμας και μέλος ο Νίκος Ναούμης.
***

Δεκαεννέα ημερήσιες πολιτικές εφημερίδες στην Αθήνα και τέσσερις στη Θεσσαλονίκη πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για τη δημοσίευση προσκλήσεων ανωνύμων εταιρειών και ισολογισμών. Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, στην Αθήνα το δικαίωμα έχουν οι «Αδέσμευτος», «Απογευματινή», «Αυριανή», «Έθνος», «Ελεύθερη Ώρα», «Ελεύθερος», «Ελεύθερος Τύπος», «Ελευθεροτυπία», «Εστία», «Espresso», «Αυγή», «Βραδυνή», «Καθημερινή», «Νίκη», «Χώρα», «Λόγος», «Ριζοσπάστης», «Νέα» και «Βήμα». Στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχο δικαίωμα έχουν οι «Αγγελιοφόρος», «Αυριανή Μακεδονίας – Θράκης» «Μακεδονία» και «Τύπος Θεσσαλονίκης».
***


Σχολιάστε εδώ