άλλα αθλητικά

Έχουμε πει και έχουμε γράψει πολλές φορές για τον παράνομο στοιχηματισμό στην Ελλάδα και για παιχνίδια που στήνονται ειδικότερα στη Β΄ Εθνική, αλλά και στη Super League. Ουδείς συγκινήθηκε και κανένας δικαστικός ή εισαγγελικός λειτουργός δεν παρενέβη, με αποτέλεσμα το πράγμα να διαιωνίζεται και το παράνομο στοίχημα να οργιάζει στη χώρα μας.

Όλα αυτά ήρθε, μέσα στην εβδομάδα που πέρασε, να τα επιβεβαιώσει ο ίδιος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό City 99,5, είπε επί λέξει: «Όλοι γνωρίζουν ότι ορισμένοι από αυτούς που επαίρονται ότι κάνουν παράνομο στοιχηματισμό είναι πρόεδροι ομάδων, αλλάζουν ομάδες σαν τα πουκάμισα και οι ομάδες τους, λέγεται, ότι καμιά φορά δεν συμπεριφέρονται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Υπάρχουν φαινόμενα στην Ελλάδα στησίματος παιχνιδιών, κατά το παρελθόν, όπου “χτύπησε” το στήσιμο σε ξένες στοιχηματικές εταιρείες και έγιναν έρευνες σε επίπεδο ΟΥΕΦΑ».

Στη συνέχεια, ο κ. Χατζηεμμανουήλ ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο να του πει ονόματα και απάντησε: «Βεβαίως και θα σας πω ονόματα και θα σας πω ότι υπάρχει, τουλάχιστον, ένας άνθρωπος, ο οποίος υπερηφάνως δηλώνει σε περιοδικά ότι ζει από τον τζόγο και είναι bookmaker και ο οποίος έχει δραστηριοποιηθεί ως πρόεδρος αθλητικών ομάδων».

Ο καθένας αντιλαμβάνεται ύστερα από όλα αυτά, πως δεν είναι δυνατόν να μην υπάρξει δικαστική παρέμβαση και δεν είναι δυνατόν να μη διαταχθεί έρευνα από τη Δικαιοσύνη. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, ο πλέον αρμοδιότερος να μιλήσει για αυτά τα θέματα, «φωτογράφησε» επακριβώς αθλητικούς παράγοντες, που δεν ανήκουν μόνο στον χώρο του ποδοσφαίρου και πιθανώς να ανήκουν και στον χώρο του μπάσκετ. Ο κ. Χατζηεαμμανουήλ πάντως, μίλησε ολοκάθαρα περί στησιμάτων αγώνων στο παράνομο στοίχημα, κάτι που έχουμε κουραστεί να γράφουμε από αυτές εδώ τις γραμμές.

Όλα αυτά πάντως, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σοβαρά, διότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. Ειδικά στο ποδόσφαιρο και μάλιστα σε μικρότερες κατηγορίες τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη και όλα αυτά αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του αθλήματος και το οδηγούν σε βέβαιο μαρασμό και θάνατο. Είναι κάτι ανάλογο με τα αναβολικά, στα οποία επίσης αναφερόμαστε και για να είμαστε δίκαιοι θα πρέπει να πούμε ότι το φαινόμενο δεν είναι ελληνικό, αλλά πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο και είναι εισαγόμενο στη χώρα μας.


Σχολιάστε εδώ