MUSIC + MEDIA

// Αποκτήσαμε και αμερικανικό φερέφωνο στη χώρα, – το MTV Greece, που ανακοίνωσε με ενθουσιασμό ότι, όπως και τα υπόλοιπα MTV κανάλια ανά τον κόσμο, έτσι και αυτό θα δείξει όλη την ομιλία του νέου αμερικανού Προέδρου!

// «Οι Νέοι Σε Όλο Τον Κόσμο Γιορτάζουν και Δραστηριοποιούνται Μέσα Στην Κοινωνία» σύμφωνα με το MTV Greece, επειδή βγήκε ο Ομπάμα Πρόεδρος, ο ίδιος άνθρωπος που την ώρα που σκότωναν αμάχους στη Γάζα έπαιζε γκολφ. Άραγε σε τι γλώσσα θα κάνουν την αναμετάδοση;

// Ενδιαφέρον έχει επίσης ότι στο επίσημο top50 του «ελληνικού» καναλιού για το 2008 βρίσκονται μόλις 9 ελληνικά κομμάτια!

// Ανακατατάξεις στο εξωτερικό για την ΕΜΙ, η οποία στην προσπάθειά της να ανανεωθεί ανακοίνωσε την πρόσληψη ενός μεγαλοστελέχους από τον χώρο της τηλεόρασης, του Charles Allen, πρώην διευθύνοντος συμβούλου του ITV.

// Σε ανακοίνωση της IFPI διαβάζουμε ότι μόλις το 5% των κομματιών κατέβηκαν από νόμιμα σάιτ στο internet. Σίγουρα το πρόβλημα της πειρατείας είναι μεγάλο, αλλά οι δισκογραφικές ενώσεις έχουν μια τάση να δραματοποιούν τα πράγματα κάνοντας συνεχώς ανακοινώσεις με έρευνες που βασίζονται σε διάφορες αυθαίρετες μεθοδολογίες.

// Είναι αδύνατο να γνωρίζουν πόσα κατέβηκαν από παράνομες πηγές, όπως εξίσου αδύνατο έχει αποδειχθεί να γνωρίζουν οι ενώσεις αυτές πόσα ήρθαν από νόμιμες πηγές: Οι οικονομικές υπηρεσίες των δισκογραφικών παρουσιάζουν τέτοιες ανομοιογένειες και έλλειψη οργάνωσης που το μόνο τελικά που γνωρίζουν είναι πόσα βγάζουν από ψηφιακές υπηρεσίες και πόσα από αναλογικές πωλήσεις.

// Και αυτό το στοιχείο είναι που έχει ενδιαφέρον στην ανακοίνωση. Οι ψηφιακές πωλήσεις αντιπροσωπεύουν πλέον το 20% των συνολικών πωλήσεων και φτάνουν τα 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

// Αλλαγές ετοιμάζει και το ελληνικό παρακλάδι της IFPI με στόχο να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερη πληροφόρηση στα μέλη του, αλλά και στο αγοραστικό κοινό, για την πρόοδο των φυσικών και των ψηφιακών πωλήσεων μουσικής.

// Αρκετές δυσάρεστες εκπλήξεις κρύβει η νέα πολιτική λειτουργίας του iTunes από την Apple για την οποία γράψαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Κατʼ αρχάς όποιος αποφασίσει να διαθέσει ένα από τα κομμάτια χωρίς DRM σε κάποιον άλλο, θα πρέπει να το σκεφθεί διπλά, καθώς μέσα στο αρχείο υπάρχουν κωδικοποιημένα τα στοιχεία του!

// Όμως το πιο δυσάρεστο αφορά τους πιστούς (μέχρι σήμερα) πελάτες του iTunes. Όποιος αποφασίσει να «αναβαθμίσει» τα αγορασμένα του κομμάτια σε «ξεκλείδωτα» κομμάτια ώστε να μπορεί να τα χρησιμοποιεί και με άλλες συσκευές, θα βρεθεί σε μειονεκτική θέση έναντι όποιου αποφασίσει να ξεκινήσει σήμερα μια συλλογή.

// Η πολιτική των δισκογραφικών και της Apple είναι τέτοια που δεν επιτρέπεται κάποιος να αναβαθμίσει μόνο όσα τραγούδια θέλει, αλλά έχει μόνο την επιλογή να τα αναβαθμίσει όλα!

// Αυτό για έναν πιστό πελάτη μπορεί να σημαίνει εκατοντάδες ευρώ και η τιμή ενός «ξεκλείδωτου» album φτάνει πλέον να είναι ίδια με αυτήν του cd (!), στο οποίο έχεις ασυμπίεστα κομμάτια ανώτερης ποιότητας, έχεις ένα φυσικό μέσο για backup και έχεις και ένα booklet!


Σχολιάστε εδώ