AΠΟΤΡΑΠΗΚΑΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ «ΕΘΝΟΣ»

Σοκ και πανικό προκάλεσε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (www. typologies.gr) η ενημέρωση που έκανε ο Φώτης Μπόμπολας στην εκπρόσωπο των εργαζομένων Πόπη Χριστοδουλίδου, ζητώντας ουσιαστικά τη συναίνεση των εργαζομένων για μεγάλη μείωση προσωπικού και περικοπές μισθών. Ο κ. Μπόμπολας υποστήριξε πως η εταιρεία μπαίνει μέσα ένα εκατομμύριο ευρώ τον μήνα εξαιτίας του «Έθνους» και της κυριακάτικης έκδοσης και θα «ήταν ευτυχής» αν έμεναν 150 εργαζόμενοι. Σήμερα απασχολούνται γύρω στους 240 εργαζόμενους στις δύο εφημερίδες. Η εκπρόσωπος ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Πάνο Σόμπολο, που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο Mega, και τα άλλα μέλη του ΔΣ και αμέσως αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον κ. Μπόμπολα. Στη συγκέντρωση των εργαζομένων ακούστηκαν πολλά για την επένδυση του Λαυρεντιάδη. Ουσιαστικά μιλούν για απολύσεις 80-100 συντακτών. Εδώ και δύο τουλάχιστον μήνες ήταν γνωστό πως οι εκδότες θα έκαναν απολύσεις -ήδη δειλά-δειλά είχαν ξεκινήσει από τον «Ελεύθερο Τύπο»- αλλά και περικοπές μισθών. Για τον Πήγασο η ΕΣΗΕΑ είχε ενημερωθεί από τους εκπροσώπους των συντακτών στο «Έθνος» και στο «Goal News» εδώ και έναν μήνα τουλάχιστον.

Η επιλογή αυτή προκάλεσε την παρέμβαση του Γιώργου Μπόμπολα ο οποίος δεν επιθυμεί εσωτερικές αναταραχές. Την ίδια ώρα οι Λαυρεντιάδης και Κυριακίδης τελούν εν αναμονή για μεγαλύτερο ποσοστό.

Η πλευρά πάντως του Φώτη Μπόμπολα ισχυρίζεται ότι δεν έγιναν τα πράγματα όπως τα είπε η εκπρόσωπος των εργαζομένων. Αλλά ότι αυτό που ζήτησε ήταν η συναίνεσή της για να μπουν μαγνητικές κάρτες, δεδομένου ότι στα γραφεία, όπου στεγάζονται όλες οι εταιρείες του ομίλου, μπαίνουν πάρα πολλοί–εργαζόμενοι και επισκέπτες. Όμως υπήρξε αντίδραση της Πόπης Χριστοδουλίδου και από κει και πέρα ο Φώτης Μπόμπολας αντιδρώντας είπε ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις.

======
Τελικά ύστερα από συνάντηση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Πάνου Σόμπολου και του αντιπροέδρου της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τσαλαπάτη με τον Φώτη Μπόμπολα το απόγευμα της Παρασκευής ο διευθύνων σύμβουλος του Πήγασου δεσμεύθηκε να μην προχωρήσει σε απολύσεις. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ θα συνεδριάσει αύριο για την εκτίμηση της όλης κατάστασης, τόσο στο «Έθνος» αλλά και στις άλλες εφημερίδες, που δημιουργείται με αφορμή την οικονομική κρίση, εξαιτίας της οποίας περιορίστηκαν οι διαφημίσεις.


Σχολιάστε εδώ