900.000 ευρώ για αναμόρφωση χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για χορηγία 900.000 ευρώ που εντάσσεται στον άξονα Αθλητισμός του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας και είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο μεγάλο ποσό δίνεται στον δήμο της πρωτεύουσας της χώρας.

ΣΥΜΦΩΝΑ με όσα ανακοινώθηκαν, τα έργα για τα οποία θα διατεθεί το ποσό αυτό αφορούν στην ανακατασκευή του Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ-Βόλεϊ, του περιβάλλοντος χώρου του Αθλητικού Κέντρου Γκράβας, καθώς επίσης και την αναμόρφωση πέντε παιδικών χαρών. Οι παιδικές χαρές που θα αναμορφωθούν μέσω της χορηγίας του ΟΠΑΠ είναι:
// Το 117ο Κέντρο Παιδικής Χαράς (ΚΠΧ) στον Λόφο Στρέφη.
// Το 295ο ΚΠΧ στον Άγιο Ιωάννη Βουλιαγμένης.
// Το 685ο ΚΠΧ Πλατεία Κανάρη-Φωκίωνος Νέγρη.
// Το 483ο ΚΠΧ Πλ. Πανταζοπούλου στον Κολωνό και
// Το 589ο ΚΠΧ Βαλλιάνου και Δαίρπφελδ στα Άνω Πατήσια.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ευχαρίστησε θερμά τον ΟΠΑΠ τόσο για την εντυπωσιακή αυτή χορηγία όσο και για τις 200.000 ευρώ που πρόσφερε η εταιρεία τις γιορτές για να ξαναστηθεί η πλατεία Συντάγματος.

ΑΠΟ ΤΗΝ πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Χ. Χατζηεμμανουήλ αναφέρθηκε στη φιλοσοφία των χορηγιών και τόνισε ότι η προσφορά στην ελληνική κοινωνία αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της φιλοσοφίας και της επιχειρηματικής μας δράσης. Ως διοίκηση -είπε- διαχειριζόμαστε το εκτεταμένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας με μεγαλύτερη οργάνωση και με πιο συστηματική προσέγγιση, βάσει προγραμμάτων και όχι φιλανθρωπιών, κατευθύνοντας ένα σημαντικό κομμάτι των κονδυλίων μας σε πιο μεγάλα, πιο μόνιμα έργα, έργα ευρύτερου κοινωνικού χαρακτήρα.

ΘΕΛΟΥΜΕ, τόνισε, να βοηθήσουμε παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα με ειδικές ανάγκες, άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας και γι’ αυτό αποφασίσαμε να στηρίξουμε τη δημοτική αρχή του Δήμου Αθηναίων για να κάνει παιδικές χαρές και χώρους αθλητισμού, που είναι ένα κοινωνικό αγαθό, ειδικά σε μια πόλη, που αντιμετωπίζει μια τόσο τρομακτική πυκνότητα και λίγες ευκαιρίες για τα παιδιά της, όπως η Αθήνα».

ΑΠΟ ΤΗΝ πλευρά του ο πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του δήμου Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε ότι χαίρεται που ο ΟΠΑΠ είναι συμπαίκτης του δήμου στην προσπάθειά του να κάνουμε τα παιδιά τη βασική προτεραιότητά μας σε όλη την Αθήνα και δεσμεύθηκε ότι η χορηγία του ΟΠΑΠ θα αξιοποιηθεί με έργα και όχι με λόγια.

•••

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ εξαγγελία τον προηγούμενο μήνα για τη μείωση του ποσοστού απόδοσης του τέλους παρεπιδημούντων στους δήμους της χώρας από 2% στο 0,5%, απασχόλησε το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ που συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη. Μετά τις οργισμένες δηλώσεις του δημάρχου της Αθήνας και προέδρου της ΚΕΔΚΕ, τον περασμένο μήνα, όταν ο πρωθυπουργός έκανε τη σχετική εξαγγελία, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ ήταν αυστηρός μεν αλλά συγκρατημένος και ουσιαστικά αυτήν τη φορά ζήτησε διάλογο με την κυβέρνηση και μελέτη του θέματος…

ΜΑΛΙΣΤΑ, όπως είπε χαρακτηριστικά μετά τη συνεδρίαση στους δημοσιογράφους, «η θέση που θα διατυπώσουμε είναι ότι δεν ξεκινάμε καμία απολύτως κουβέντα και δεν κάνουμε κανέναν απολύτως διάλογο για το θέμα του 2%, εάν δεν παρθεί πίσω η εξαγγελία – γιατί περί εξαγγελίας πρόκειται και όχι περί διάταξης» και συμπλήρωσε ότι αρχίζει συστηματικός διάλογος με την κυβέρνηση και τους τρεις αρμόδιους υπουργούς, Τουρισμού κ. Μαρκόπουλο (θα συναντηθούν την Τρίτη), Εσωτερικών κ. Παυλόπουλο και Οικονομίας κ. Παπαθανασίου… «Αν η πρότασή μας» γίνει αποδεκτή, είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, «τότε είμαστε διατεθειμένοι να αναθέσουμε μια μελέτη στην ΕΕΤΑΑ και μέχρι 30 Ιουλίου του 2009 να ερευνήσει το πλαίσιο της αντικατάστασης και όχι της κατάργησης του συγκεκριμένου εσόδου των ΟΤΑ από κάτι άλλο».

•••

ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ στόχο την εξυπηρέτηση των φοιτητών, και με πρωτοβουλία της υπερνομάρχη Αθήνας και Πειραιά Ντίνας Μπέη και σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τον πρύτανη Κ. Μουτζούρη και το υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, προωθείται η δημιουργία Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, το οποίο, όπως δήλωσε ο πρύτανης, θα γίνει σε χώρο που θα διατεθεί από το Πολυτεχνείο και θα βρίσκεται προς την πλευρά της Πανεπιστημιούπολης για να εξυπηρετούνται οι φοιτητές όλων των Ανωτάτων Σχολών τόσο της Πολυτεχνειούπολης όσο και της Πανεπιστημιούπολης.

Η ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΗΣ μαζί με τον πρύτανη του ΕΜΠ επισκέφθηκαν τον υφυπουργό Εσωτερικών Χρήστο Ζώη προκειμένου να προωθηθεί η ρύθμιση αυτή, που αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση των χιλιάδων φοιτητών στον χώρο των σπουδών τους, ενώ ταυτόχρονα θα παρέχει υπηρεσίες προς τους διδάσκοντες-καθηγητές και τους εργαζόμενους στην Πολυτεχνειούπολη. Ο υφυπουργός -όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της υπερνομαρχίας- αποδέχθηκε το αίτημα για τη δημιουργία του ΚΕΠ και έδωσε εντολή για την άμεση προώθηση του θέματος.

•••

ΕΙΝΑΙ εντυπωσιακή, περιγραφική και άκρως συναισθηματική η αφήγηση της εικαστικού Μαρίας Παπαδημητρίου, μιας γυναίκας που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο κέντρο της πόλης… Πανεπιστημιακός που διδάσκει στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο, την περασμένη εβδομάδα (12/10/2009) στη «Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία» μίλησε για τη ζωή στην Αθήνα, στις γειτονιές της και στου Ψυρρή όπου δούλευε σε μια άλλη εποχή, πριν, όπως σημειώνει, η περιοχή μετατραπεί «στο μεγαλύτερο ανοικτό κλαμπ της πόλης». Περιγράφει θα λέγαμε με τον καλύτερο τρόπο το πρόβλημα που υπάρχει σε πολλές από τις περιοχές του κέντρου της Αθήνας για τους κατοίκους των περιοχών αυτών…

ΣΥΜΦΩΝΑ με το δημοσίευμα, «η κοινοβιακή αθηναϊκή περίοδος της Παπαδημητρίου περιλάμβανε ολοήμερη δουλειά στο ατελιέ της, στου Ψυρρή. Όπου επίσης ήταν ευπρόσδεκτοι οι φίλοι και οι φίλοι των φίλων -και πάει λέγοντας- οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και κυρίως τα Σάββατα. Πολύ πριν τα δρομάκια ανάμεσα στην Ερμού και την Αθηνάς γεμίσουν ουζερί με επιτηδευμένα ονόματα και ακόμη πιο επιτηδευμένη κουζίνα, η Παπαδημητρίου είχε την τύχη να συμμετέχει στα τρικούβερτα γλέντια που στήνονταν στο χασάπικο κάτω από το ατελιέ της τα μεσημέρια του Σαββάτου και σ’ αυτήν την περίπτωση όλοι οι καλοί χωρούσαν».

«ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗΣ ήταν ο χασάπης, που έστρωνε λαδόκολλες σε μερικά τραπέζια και ήταν καλεσμένοι όλοι οι γείτονες και όλοι μας οι φίλοι μας», θυμάται η Παπαδημητρίου. Ήταν ωραίο όσο κράτησε, γιατί σύντομα η γειτονιά θα μετατρεπόταν στο μεγαλύτερο ανοικτό κλαμπ της πόλης. Κι ενώ οι κλάμπερ έρχονταν -σημειώνει η εφημερίδα – η Παπαδημητρίου έφευγε»… καθώς και ότι τον τελευταίο καιρό δεν κατεβαίνει στο κέντρο πάνω από δύο-τρεις φορές τον μήνα… Γιʼ αυτό και απαιτείται σεβασμός.

ΜΗΠΩΣ ξύπνησε κάτι μέσα σας;

•••

ΑΥΡΙΟ Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο επανέρχεται στους κανονικούς ρυθμούς και αρχίζει κανονικές συνεδριάσεις… Να ευχηθούμε καλή επιτυχία και να θυμίσουμε σε όλους ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση πλέον, αφού μπήκαμε στη δεύτερη διετία… Κατά τη στρατιωτική αντίληψη θα μπορούσαμε να πούμε ότι μείνανε 624+1 μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές…

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ στην αυριανή συνεδρίαση, που αρχίζει όπως πάντα στις 2.30΄ το μεσημέρι, είναι ότι έχει πολλά θέματα, τα οποία και θα συζητηθούν στην αρχή, ενώ σίγουρα θα υπάρξουν και εκτός ημερησίας θέματα… Από τα πρώτα που θα συζητηθούν είναι τα νέα διοικητικά συμβούλια στα δημοτικά ιδρύματα του δήμου, των οποίων η θητεία έχει λήξει…

ΤΑ ΠΡΩΤΑ θέματα στην ημερήσια διάταξη είναι κατά σειράν ο ορισμός των μελών των ΔΣ (τακτικών – αναπληρωματικών) και η εκλογή προέδρων και αντιπροέδρων των ΔΣ στα «ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ», στον «Πολιτισμικό Οργανισμό», στον «Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης-ΟΝΑ» στον «ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΠΟ», στο «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ», καθώς και στο «Κέντρο Υποδοχής Αστέγων»… Οι πληροφορίες λένε ότι Κικίλιας και Βαλσαμάκη μένουν στη θέση τους, ενώ η Μυτιληναίου αναλαμβάνει νέα αναβαθμισμένα καθήκοντα. Στη θέση της θα πάει ο Μοσχονάς!

•••

ΣΤΙΣ 21 Ιανουαρίου λήγει η θητεία των 10 αντιδημάρχων και αναμένεται νέα απόφαση για το ποιοι θα είναι οι νέοι αντιδήμαρχοι, ενώ η θητεία πολλών διοικήσεων δημοτικών επιχειρήσεων, ιδρυμάτων και εταιρειών έχει ήδη λήξει ή λήγει μέσα στον Ιανουάριο. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία τι ακριβώς θα γίνει και αυτό μπορεί να ερμηνευτεί με διττό τρόπο. Είτε ότι δεν θα γίνει καμία αλλαγή είτε ότι θα γίνουν μεγάλες ανατροπές…

•••

ΠΑΡΑΠΟΝΑ διατύπωσε ο δήμαρχος κατά τη συνέντευξη Τύπου για το γεγονός ότι δεν μετέχει εκπρόσωπος του δήμου ή ο ίδιος ο δήμαρχος στο διοικητικό συμβούλιο του νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, δεν υπάρχει μουσείο σε πρωτεύουσα ή μεγάλη πόλη της Ευρώπης που να γίνεται αυτό.

•••

ΚΑΠΟΙΑ στιγμή θα πρέπει οι παράγοντες του δήμου που στρέφονται κατά των πολιτών που ασκούν το συνταγματικό δικαίωμα της προσφυγής σε ένα ανώτατο δικαστήριο, το ΣτΕ, να καταλάβουν ότι αν έστω και ένας πολίτης καταθέσει προσφυγή, αυτό θα πρέπει γίνεται σεβαστό… Και η απάντηση είναι μόνο τα επιχειρήματά τους απέναντι στα δικά τους και όχι το πόσες υπογραφές εναντίον τους μπορεί να συγκεντρωθούν… ό,τι ζητούν οι πλειοψηφίες δεν είναι πάντα νόμιμο και βέβαια δεν πρέπει να φοβούνται τη νομιμότητα… Όσοι παράγοντες ασχολούνται με τέτοιου είδους δημόσιες υποθέσεις, ένα μήνυμα θα πρέπει να εκπέμπουν και να επιδιώκουν… Την εφαρμογή της νομιμότητας παντού, για όλα και από όλους…

•••

ΚΑΠΟΥ διαβάσαμε ότι οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΥΤΙ δώρισαν στη δημοτική βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων 400 περίπου τίτλους βιβλίων των τελευταίων πέντε χρόνων, καθώς και τους επτά τίτλους που έχουν εκδώσει μέχρι σήμερα… Από το ίντερνετ διαπιστώσαμε ότι είναι ένας νέος εκδοτικός οίκος, τα βιβλία του θα τα βρείτε σε βιβλιοπωλεία και η διεύθυνσή του είναι Τελαμώνος 5 στο Παγκράτι (Τ.Κ. 11633, Αθήνα, τηλέφωνο 210 7608750)… Τους αξίζει ένα μπράβο…

•••

ΑΥΤΟ το διώροφο λεωφορείο που βλέπουμε καμιά φορά στο Σύνταγμα παρκαρισμένο μπροστά στο PUBLIC και το οποίο υποτίθεται κάνει βόλτες σε τουρίστες στην Αθήνα… έχει πάρει άδεια από κάποιο φορέα και ποιον; Δεν θα πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να δίνει κάποια άδεια; Το ίδιο δεν συνέβη και μ’ εκείνο το παιδικό τρενάκι που απερρίφθη η αίτησή του από το ΔΣ; Αυτό το θηρίο μάλιστα μαθαίνω ότι εκτός των άλλων κάνει βόλτες και στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου… και γι’ αυτό, όπως ακούω, διαμαρτύρονται έντονα οι αρχαιολόγοι… Ασχολείται κάποιος από τον δήμο άραγε;

•••

ΟΣΟΙ εργαζόμενοι στον δήμο έχουν μικρά παιδιά ηλικίας έως και 12 ετών μην ξεχάσουν τα δώρα που μπορούν να πάρουν τα παιδιά σας από τον ΣΕΔΑ, τον Σύλλογο Εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων… Τηλεφωνήστε στον σύλλογο για πληροφορίες… Από πού θα τα πάρετε και ποια παιδιά θα συμμετάσχουν… Πάντως, από χθες, Σάββατο, άρχισαν οι δωρεάν θεατρικές παραστάσεις στο Θέατρο ΑΡΓΩ (Ελευσινίων 15 Μεταξουργείο – Απέναντι από την Τροχαία) με το μιούζικαλ «Της φύσης μυστικό»… Τις παραστάσεις αυτές μπορούν να τις παρακολουθήσουν παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και εκεί θα πάρουν και τα δώρα τους… Σήμερα έχει ακόμη δύο παραστάσεις, μία στις 11 π.μ. και μία το μεσημέρι στις 3 μ.μ. Επίσης αναζητήστε την αναλυτική ανακοίνωση που υπογράφουν Πολυμερόπουλος και Κακλαμάνης και αναφέρονται λεπτομέρειες…

•••

ΠΟΙΟΣ δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Σκανδαλίδη ζήτησε ρουσφέτι από τον Σκυλακάκη; Αν πήγε στο υπουργείο Εξωτερικών και τον συνάντησε ή αν μίλησε στο τηλέφωνο δεν ξέρουμε… Δεν ξέρουμε επίσης αν ο Σκυλακάκης του έκανε τη χάρη και ακόμη δεν ξέρουμε πόσο περήφανος μπορεί να είναι ο Σκανδαλίδης για τον δημοτικό του σύμβουλο… Εμείς εκ του αποτελέσματος θα μάθουμε τι έγινε…


Σχολιάστε εδώ