Το ΠΑΣΟΚ ψάχνει νέο υποψήφιο δήμαρχο;

«Πρόδωσε το ΠΑΣΟΚ και την εμπιστοσύνη που της έδειξε, για να κάνει τα προσωπικά της παιχνίδια», είπαν χαρακτηριστικά στο «ΠΑΡΟΝ» συνεργάτες βουλευτών και παραγόντων της πόλης, προσθέτοντας: «Η παράταξη βρίσκεται σε αδιέξοδο με δική της ευθύνη…»

Η ίδια δεν είπε ούτε κουβέντα για τον «αλληλοσπαραγμό» της διχασμένης της ομάδας σε «Τσαρουχικούς» και «Τσιτουριδικούς».

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρωταγωνίστησε αυτήν τη φορά ο «δικός» της Κώστας Τσιτουρίδης σε αντίθεση με τον «αντάρτη» Νίκο Τσαρούχα που δεν «κουνήθηκε» ρούπι, κυριολεκτικά και μεταφορικά από τις θέσεις του. Μάλιστα, ως αντιπρόεδρος από το βήμα του ΔΣ την προκάλεσε: «Αν δεν μας θέλουν ας μας διώξουν εμάς τους παλιούς πολεμιστές! Ας το κάνει η Αράπογλου…». Με αυτήν την «προτροπή» ο Τσαρούχας κατέστησε σαφές ότι θα «τραβήξει» κι άλλο το σχοινί, ενώ ταυτόχρονα εμφανίστηκε να μιλάει εκ μέρους όλων των ανταρτών, τονίζοντας: «Η οριστική ρήξη είναι δεδομένη, δεν πάει άλλο…»

Μπρος Τσαρούχας και πίσω… Αράπογλου

Ο Τσιτουρίδης δεν κάθισε βέβαια με σταυρωμένα χέρια. Ο 48χρονος γιατρός –«πρωτάρης» στο ΠΑΣΟΚ όπως «κατηγορήθηκε»– ξεσπάθωσε και τα έβαλε ευθέως με τους παλιούς –με αφορμή τη συγκρότηση δημοτικών επιτροπών και την ενδεχόμενη στήριξή του– και απάντησε: «Οι Τσαρούχας, Τανιμανίδης, Λειψιστινού και Ακριτίδου δεν ανήκουν στην παράταξη μας. Τους θεωρώ ξένο σώμα και συνεπώς δεν δέχομαι να με ψηφίσουν…»

Αμέσως οι «σύντροφοι» έστρεψαν το βλέμμα τους στη Χρύσα, η οποία… σφύριζε αμέριμνη, ακούγοντας και βλέποντας τον στενότερο συνεργάτη της να «ορμάει»! Ύστερα από τα παραπάνω, δεν πρότεινε ούτε… έναν για εκπροσώπηση της παράταξης στις επιτροπές, προκειμένου να μη ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά και τελικά… καεί –ακόμη περισσότερο– η ίδια. Αντίθετα, ο άλλος γιατρός της «ομάδας», ο παλιός Γιώργος Τανιμανίδης, τα «μάζεψε» από την αρχική του θέση, λέγοντας: «Επί 26 χρόνια είναι γνωστό το έργο μου. Ανήκω στην παράταξη και δεν με ενδιαφέρουν οι προσωπικές απόψεις κανενός…». Όσοι παρακολουθούν την υπόθεση εδώ και έντεκα ημέρες είναι βέβαιοι ότι δεν θα λήξει εύκολα παρά τις «διαπραγματεύσεις», ενώ είναι πεπεισμένοι ότι ο Τσιτουρίδης μίλησε εκ μέρους και της Αράπογλου.

Ε, όχι και με στήριξη του… ΛΑΟΣ

Την ίδια στιγμή ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης –στο παρασκήνιο– έλεγε ότι δεν μπορεί οι νέοι να μη σέβονται την προσφορά των παλιότερων και ότι οι «μεγάλοι» διαμαρτύρονταν εδώ και καιρό για πισώπλατα μαχαιρώματα. Ωστόσο, δημόσια ο Μπάμπης παρέμεινε ουδέτερος, όπως άλλωστε τις περισσότερες φορές. Μέχρι την ώρα που το «ΠΑΡΟΝ» έκλεινε την έκδοσή του, τα δύο πράσινα στρατόπεδα συνέχιζαν να κερδίζουν χρόνο, όπως και η Νομαρχιακή, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι. Σε κάθε περίπτωση, αρκετά στελέχη εκτιμούσαν ότι μόνον η… επίπληξη δεν είναι αρκετή – όταν ο δικός τους (Τσαρούχας) εκλέχτηκε με τις ψήφους και την στήριξη του Παπαγεωργόπουλου και του Καρατζαφέρη!


Σχολιάστε εδώ