Τον «Καποδίστρια» της Κύπρου ανέλαβε το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης

Τη μελέτη αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης της Κυπριακής Δημοκρατίας αναλαμβάνει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.), ύστερα από επίσημη πρόσκληση των θεσμικών οργάνων της. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σχέδιο «Καποδίστρια». Η σχετική συμφωνία υπεγράφη στη Λευκωσία, ενώπιον του υπουργού Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νεοκλή Συλικιώτη, από τον Γενικό Γραμματέα του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. – ΥΠ.ΕΣ. κ. Γεώργιο Βούτσινο, τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Δήμων Κύπρου κ. Χρίστο Μέσση και τον πρόεδρο της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου κ. Σάββα Σάββα.

Η μελέτη, η οποία θα παραδοθεί τον Δεκέμβριο του 2009, θα προτείνει τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές, όπως τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων που κρίνεται σκόπιμο από την κεντρική διοίκηση στην τοπική αυτοδιοίκηση,

τη δημιουργία νέων υπηρεσιών προς τους πολίτες, τους τρόπους συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, την αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών για την προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, καθώς και την εισαγωγή μηχανισμών ελέγχου και διαφάνειας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Βούτσινος, αφού υπογράμμισε ότι το Ε.Κ.Δ.Δ.Α. με τις πρωτοβουλίες και την πολιτική που αναπτύσσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τοποθετείται πλέον μεταξύ των πιο ανεπτυγμένων και διεθνώς αναγνωρισμένων οργανισμών για τη δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση, επεσήμανε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση του έργου του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. η ανάθεση αυτής της μελέτης η οποία πρόκειται να σηματοδοτήσει την έναρξη ενός διαλόγου για τη μεταρρύθμιση του χάρτη της αυτοδιοίκησης της Κυπριακής Δημοκρατίας».


Σχολιάστε εδώ