Στριμώχνεται η γραφειοκρατία

Όλο και περισσότερο… αφοπλίζεται το τέρας της γραφειοκρατίας που ταλαιπωρεί και δυναστεύει τον πολίτη. Κι αυτό οφείλεται στη συνεχή προσπάθεια που γίνεται από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Χρήστος Ζώης ανακοίνωσε μια νέα σημαντική ρύθμιση, την καθιέρωση της Αυτεπάγγελτης Αναζήτησης Δικαιολογητικών και πιστοποιητικών από τις ίδιες τις δημόσιες υπηρεσίες.
Συγκεκριμένα η ρύθμιση αυτή δίνει το δικαίωμα στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, προκειμένου να διεκπεραιώσουν υπόθεσή τους, να μην υποχρεούνται οι ίδιοι να προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά αλλά να απαιτούν αυτά να αναζητούνται υπηρεσιακώς από τις σχετικές πηγές του κράτους (υπουργεία, ΝΠΔΔ, περιφέρειες, νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις, δήμους και κοινότητες της χώρας). Μάλιστα τα δικαιολογητικά που θα αναζητούνται υπηρεσιακώς ξεπερνούν σε αριθμό τα 210.

Δύο νέα έντυπα που έβγαλε το υπουργείο Εσωτερικών, ο Οδηγός Εφαρμογής και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο, δίνουν τις πληροφορίες στον πολίτη για να απαιτεί την εφαρμογή του νέου μέτρου.


Σχολιάστε εδώ