Στρατηγικός επενδυτής ο Ρέστης στον ΔΟΛ !

Ο Βίκτωρας Ρέστης από το μια και το δίδυμο Λαυρεντιάδης – Κυριακίδης από την άλλη διαμορφώνουν δύο νέους πόλους αποκτώντας σημαντικά μερίδια σε δύο κεντρικά ΜΜΕ και συγκεντρώνοντας άλλα μικρότερα. Και οι δύο πλευρές έχουν χρήματα προς διάθεση στα ΜΜΕ και το κεντρικής φύσεως ερώτημα είναι το αντάλλαγμα που αναζητούν στην εμπλοκή τους αυτή στη ζημιογόνο βιομηχανία των media.

Ο Βίκτωρας Ρέστης σύμφωνα με πληροφορίες, ελέγχει μέσω και άλλων εταιρειών του το 19% του ΔΟΛ («Ελευθεροτυπία» 3.1.2009) και βρίσκεται μια ανάσα από το 20%.

Πηγές του περιβάλλοντός του αναφέρουν πως κατακτώντας αυτό το ποσοστό θα σταματήσει να αγοράζει άλλες μετοχές, έχοντας κατακτήσει τη θέση του στρατηγικού επενδυτή στον οργανισμό.

Ήδη στο στόχαστρό του βρίσκεται η Ολυμπιακή, ενώ ενδιαφέρεται και για την εμπλοκή του στο ποδόσφαιρο, αποκτώντας, μαζί με τον Δ. Μελισσανίδη, μερίδιο στην ΑΕΚ. Είναι άγνωστο αν ο επιχειρηματίας στηρίζει με τη μορφή χορηγίας και άλλα ΜΜΕ (π.χ. δωρεάν εφημερίδες).

Πάντως ο χάρτης των γνωστών δραστηριοτήτων του στα ΜΜΕ διαμορφώνεται περίπου ως εξής:
* Βίκτωρας Ρέστης
Συμμετοχή σε ομίλους: ΔΟΛ (19,2%).
– Τηλεόραση: Mega (5,03%), MTV TV (90% Ρέστης – 10% Newsphone). Επίσης ο εφοπλιστής έχει τα δικαιώματα του E! Entertainment.
– Ραδιόφωνο: Arrena.
– Διαφήμιση: Ashley (συμμετέχει στις βαλκανικές συμμετοχές του Μ. Σεριάτου, με μειοψηφική συμμετοχή).
– Δισκογραφία: Symphony Εταιρεία Δίσκων.
Από την άλλη πλευρά το δίδυμο Κυριακίδης – Λαυρεντιάδης έχει ως επόμενο στόχο την απόκτηση και ενός μικρού τηλεοπτικού σταθμού αποβλέποντας στην προώθηση των προϊόντων του ομίλου Alapis.
Πηγές του ομίλου επιβεβαιώνουν την αγορά του περιοδικού «Free» από τον ΔΟΛ, ενώ έχει ξεκινήσει και επαφή με την Platform 8 για την «OLE Sports» και το οικολογικό περιοδικό.
Στόχος τους πάντως είναι ως τον Ιούνιο να αυξήσουν το μερίδιό τους στον Πήγασο στο 20%.
* Λ. Λαυρεντιάδης – Π. Κυριακίδης
Συμμετοχή σε ομίλους: Πήγασος (12,22%).
– Εφημερίδες: «Athens News» «Espresso», «Espresso Κύπρου», «Σφήνα», «City Press» 26,66% και έμμεση -και κατά αναλογίαν- συμμετοχή στα ΜΜΕ του Πήγασου.
– Περιοδικά: «Free» «Μπομπ ο Σφουγγαράκης», «Jolie», «L’ Officiel», «Olive» κ.ά.

Και «συνέταιροι»

Ένα επίσης ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η είσοδος των δύο επιχειρηματικών πόλων σε Πήγασο και ΔΟΛ τούς κάνει εξ αντανακλάσεως συνεταίρους! Δημοσιεύουμε την κοινή λίστα:
* Κοινές εταιρείες ΔΟΛ – Πήγασου
– Τηλεόραση: Mega: (Πήγασος 24,89%, ΔΟΛ 22,11%).
– Εφημερίδες «Αγγελιοφόρος», «Αγγελιοφόρος της Κυριακής» (ΔΟΛ 33,33%, Πήγασος 33,33%, Μπακατσέλος 33,33%).
– Περιοδικά: Μέλλον Group [περιοδικό «TV Zapping»] (ΔΟΛ 50% – Πήγασος 50%).
– Εταιρείες παραγωγής: Studio Παιανίας (Οικογένεια Ελματζιόγλου 50%, Πήγασος 25%, ΔΟΛ 25%).
– Εκτυπώσεις: Ίρις Εκτυπώσεις (ΔΟΛ 50% – Πήγασος 50%).


Σχολιάστε εδώ