Στον τοίχο έστησαν την Άννα!

Το θέμα, όπως εξηγούν έμπειρα και υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι ότι ένα στέλεχος είπε τη γνώμη του για ένα θέμα που απασχολεί την επικαιρότητα, αλλά «γιατί μπούκωσε με συνεχείς και αψυχολόγητες παρεμβάσεις την επικαιρότητα με ένα θέμα που η ίδια η κυβέρνηση πέταξε στην πιάτσα και κάλυψε όλες τις άλλες επιλογές του ΠΑΣΟΚ και κυρίως τις θέσεις του για την Παιδεία».

Πολλά στελέχη κάνουν πλέον ανοικτά λόγο «για προσωπικές στρατηγικές» της κ. Διαμαντοπούλου, η οποία, όπως λένε, επιχείρησε να μπει «σφήνα» στην επικαιρότητα σε ένα θέμα προνομιακό στη διαχείριση του για «τη συντηρητική κυβέρνηση» εκτιμώντας -όπως λένε- λάθος και το τάιμινκ για μια τέτοια παρέμβαση που ερχόταν ουσιαστικά να ενισχύσει πρωθυπουργικές επιλογές στον ανασχηματισμό, όπως αυτήν της τοποθέτησης ενός «σκληρού» ως αναπληρωτή υπουργού για τη Δημόσια Τάξη.

Βέβαια, υπάρχουν στελέχη που αποδίδουν την «ένταση της προσωπικής στρατηγικής» της κ. Διαμαντοπούλου στη συγκεκριμένη συγκυρία, στην κοιλιά που έκανε το ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο των διακοπών, μέχρι τον ανασχηματισμό, αλλά και στην «αργόσυρτη» στη συνέχεια αντίδρασή του στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, όπως ήταν ο ανασχηματισμός.

«Θέλει συνεχή υποστήριξη από τον ίδιο τον αρχηγό το σύστημα. Θέλει η παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου να είναι συνεχής», υπογραμμίζει κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και από τους τακτικούς συνομιλητές του προέδρου και τονίζει πως «παρ’ όλη τη μικρή κοιλιά που κάναμε και τον επικοινωνιακό θόρυβο με τον ανασχηματισμό, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να έχει σαφές προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις».

Ωστόσο τόσο το παραπάνω στέλεχος, όσο και άλλα έμπειρα στελέχη που συνομιλούν επίσης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, σημειώνουν πως «τα όσα έγιναν το τελευταίο εικοσιτετράωρο με τις διαρκείς παρεμβάσεις της πολιτικής εκπροσώπου για θέματα Παιδείας αναφορικά με το άσυλο αδικούν πρωτίστως την ίδια την Παιδεία και τη δουλειά που το ΠΑΣΟΚ κάνει σε αυτόν τον τόσο ευαίσθητο τομέα».

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν επίσης πως η ένταση και η έμφαση που δόθηκαν και πάλι τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα θέματα του ασύλου -με ζέσταμα της σχετικής συζήτησης από την κυβέρνηση- κάλυψαν στην ουσία κάθε άλλη πρωτοβουλία και του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου. Απόρροια ήταν να μην πάρει την έκταση που έπρεπε η περιοδεία και η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στις Σέρρες -σε μια πραγματικά εντυπωσιακή συγκέντρωση- όπου παρουσίασε και πακέτο προτάσεων για τους αγρότες. Ως εκ τούτου και σε συνδυασμό με το ότι οι εξειδικευμένες προτάσεις του κ. Παπανδρέου για την ύπαιθρο και τους αγρότες δεν «ακούστηκαν», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ οργανώνει νέα ομιλία σήμερα στα Τρίκαλα με αιχμή τα αγροτικά, ενώ στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν εξορμήσει όλο το Σαββατοκύριακο σε αγροτικές περιφέρειες.

«Εγκλωβιστήκαμε σε μια άγονη συζήτηση, όπου συζητούσαμε με τη μεζούρα στο χέρι για το σε ποιο πεζοδρόμιο αρχίζει το άσυλο και σε ποιο σκαλοπάτι σταματάει», επεσήμανε σημαίνον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και τόνιζε πως «όσοι μπήκαν με τη μεζούρα στο χέρι σ’ αυτήν τη συζήτηση τσίμπησαν σαν αρχάριοι το δόλωμα που έριξε ο Καραμανλής».

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ επεσήμαιναν πως είναι κρίσιμες οι κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν στην Παιδεία και να μην είναι μονοσήμαντες, δεδομένου ότι ο νέος υπουργός «φαίνεται να παίζει έξυπνα επικοινωνιακά», χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα θελήσει να μπει στην ουσία και στην κατεπείγουσα αντιμετώπιση των προβλημάτων. Συνεπώς, τονίζει, «δεν είναι δυνατόν να εγκλωβίζεται αγόγγυστα ένα μεγάλο κόμμα που κυνηγάει την εξουσία σε ένα τεχνικό ζήτημα όπως αυτό του εύρους του ασύλου. Δυστυχώς και η ίδια η συγκυρία και οι εξελίξεις που ακολούθησαν ανέδειξαν το πόσο λάθος ήταν ο εγκλωβισμός του όλου θέματος της Παιδείας στο άσυλο».


Σχολιάστε εδώ