«Στενοί συγγενείς» της 17 Νοέμβρη!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει το «Π», η εκτίμηση είναι ότι «πρόκειται για ακραίους» που έχουν μεγάλο μίσος κατά της Αστυνομίας και «χτυπάνε στο ψαχνό» δείχνοντας «άγνοια κινδύνου».

Η ανάλυση της προκήρυξης δείχνει ότι δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη ιδεολογία, παρότι η εκτίμηση είναι ότι οι γράφοντες είναι… παλιοί, μιλάνε για το μοντέλο της «αυτοδιαχείρισης», μια ορολογία περασμένων δεκαετιών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για μια «νέα γενιά εκτελεστών» που ξεκίνησαν να οργανώνονται όταν βεβαιώθηκαν ότι η περίφημη εξάρθρωση της 17Ν από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σταμάτησε και «έκλεισε» στους Ξηρούς και τον… Κουφοντίνα και δεν τους ακουμπάει η Αστυνομία. Από εκεί και μετά άρχισε τη δράση του ο «Ε.Α.», ο οποίος θεωρείται πλέον «συγγενής πρώτου βαθμού» με την 17Ν.

Μια βασική διαφορά που φαίνεται να υπάρχει πάντως μεταξύ της 17Ν και του «Ε.Α.» είναι ότι η 17Ν «εκτελούσε συμβόλαια» με το γνωστό 45άρι (σε μεμονωμένες «στόχους»), ενώ ο «ΕΑ» διαθέτει οπλισμό που μπορεί να χτυπά από μακριά και «μαζικά», δείχνοντας ότι θέλει νεκρούς αδιακρίτως.

Από την ανάλυση της προκήρυξης, ειδικά στις αναφορές για τον καπιταλισμό, προκύπτει ότι εάν με τη 17Ν μιλούσαμε για «καθηγητές», τώρα πρέπει να μιλάμε για πολύ πάνω από… καθηγητές». Εντύπωση προκαλεί ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στις έννοιες πατρίδα και Ελληνισμός.

Επισημαίνεται η επανειλημμένη αναφορά στους μετανάστες και ιδιαίτερα στους Αλβανούς, ίσως γιατί στην οργάνωση συμμετέχουν και «ουτσεκάδες αλβανοί κοσοβάροι». Εντυπωσιακό είναι επίσης –σε αντίθεση με τον ΕΛΑ ή τη 17Ν– ότι μία μικρή αναφορά, μόλις 15 λέξων, γίνεται στη Γάζα, ενώ συγκλονίζεται όλη η ελληνική και η διεθνής κοινή γνώμη με το δράμα του παλαιστινιακού λαού!

Είναι αλήθεια ότι τα χτυπήματα του «Ε.Α.» έχουν δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία προς κάθε κατεύθυνση και υπάρχουν φόβοι για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην οικονομία και στον τουρισμό, ενδεχομένως και από κάποια «ταξιδιωτική οδηγία»…

Λέγεται μάλιστα ότι οι ΗΠΑ δεν προχώρησαν στην κατάργηση της «βίζας» προς τη χώρα μας (ενώ το είχαν υποσχεθεί) γιατί υποστηρίζουν ότι οι εισερχόμενοι από τη Μέση Ανατολή (και ευρύτερα) βρίσκουν εδώ εύκολα «διοικητική υποστήριξη» και εξασφαλίζουν ό,τι χαρτιά θέλουν για να προωθηθούν προς τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

6 φάκελοι με 2 σφαίρες

Η ΕΛΑΣ και η Αντιτρομοκρατική κινούνται προς το παρόν σε «θολό τοπίο» και αγωνιούν να έχουν αποτέλεσμα πριν οι τρομοκράτες προλάβουν να ξαναχτυπήσουν. Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι έχουν σταλεί έξι φάκελοι σε δημοσιογράφους και άλλους, με… δύο σφαίρες μέσα ο καθένας και την υπογραφή «6 Δεκέμβρη» (ο ένας που έχει παραδεχθεί ότι πήρε τέτοιο φάκελο είναι ο δικηγόρος κ. Κούγιας, συνήγορος του προφυλακισμένου αστυνομικού Κορκονέα).

Πάντως, το κείμενο της προκήρυξης στο σύνολό του διαπνέεται από προσπάθεια απαξίωσης και τρομοκράτησης της Αστυνομίας και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας…

«Πρόκειται για αδίστακτους δολοφόνους», λένε χαρακτηριστικά όσοι μπορούν να δουν πίσω από τις γραμμές. Άλλωστε, και οι ίδιοι, μόνο στην τύχη και στον φόβο των αστυνομικών αποδίδουν το ότι δεν είχαμε λουτρό αίματος και νεκρούς στην πλευρά των αστυνομικών, αφού ομολογούν απερίφραστα ότι πήγαν με σκοπό να σκοτώσουν όσους μπορούσαν…

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο «Ε.Α.» ψεύδεται σε σχέση με τα γεγονότα που ήδη είναι γνωστά για το χτύπημα στους αστυνομικούς στα Εξάρχεια (πόσες σφαίρες ρίχτηκαν και ποια όπλα χρησιμοποιήθηκαν και στο Γουδί, δηλαδή ότι χρησιμοποιήθηκε και εκεί το MP5 και όχι μόνο τα δύο Καλάσνικοφ).


Σχολιάστε εδώ