Πυριτιδαποθήκη για τη ΝΔ

Εταιρείες δημοσκοπήσεων έχουν αναλάβει να απαντήσουν στο δύσκολο αυτό ερώτημα, που ταλανίζει κυρίως πέντε άτομα: Παπαγεωργόπουλο, Γκιουλέκα, Καλαφάτη, Ιωαννίδη και Ψωμιάδη. Προς το παρόν ο δήμος χαρακτηρίζεται πυριτιδαποθήκη για τη ΝΔ, και κανείς δεν ξέρει από τώρα ποια θα είναι τα θύματα όταν εκραγεί.

Αν και ο κ. Παπαγεωργόπουλος ξέρει από δρόμους ταχύτητας, η φυσική του κατάσταση, λόγω ηλικίας, δεν είναι η καλύτερη.

Ο δεύτερος (Γκιουλέκας) έχει στο πλευρό του απογόνους Μακεδονομάχων, 42.000 σταυρούς και τους τηλεθεατές της Δημοτικής Τηλεόρασης (όπου ο Παπ του είχε δώσει εκπομπή).

Ο τρίτος (Καλαφάτης) παίζει δυνατά παντού, διότι τον θέλει η Διοικούσα, ο Φραντζής, ο Καραμανλής, ο Σουφλιάς και το πιο σοβαρό κομμάτι της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα. Επίσης, είναι ΠΑΟΚ, καλό και σπουδαγμένο παιδί, δεν χώνεται εκεί που δεν τον σπέρνουν, εργάζεται χωρίς φανφάρες (ακόμη και όταν ο Φώλιας οικειοποιείται δικές του προσπάθειες όπως το ΤΕΜΠΕ) και πριν από λίγες ημέρες ορκίσθηκε υπουργός Μακεδονίας – Θράκης στην εκλογική του περιφέρεια, κάτι που δεν έκανε ο πρωθυπουργός για κανέναν άλλον!

Ο τέταρτος, ο ξανθός, ενώ μάζευε τα μπογαλάκια του από το γραφείο του το Σαββατοκύριακο πριν από τον ανασχηματισμό, τελικά ο προπονητής της κυβερνώσας ομάδας δεν τον έβαλε ούτε στον πάγκο ούτε στον «πάγο», με αποτέλεσμα να ξαναρχίσει τα όνειρα για μια θέση στο δημαρχιακό μέγαρο της παραλίας.

Στην τελευταία, πέμπτη και «φαρμακερή», περίπτωση, οι επιστήμονες σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Αν θυμάστε ο τηλενομάρχης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του λίγες… ώρες μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση με νικητή τον Παπ και, μάλιστα, από το εκλογικό κέντρο όπου ψήφιζε (εννοείται σε απευθείας σύνδεση!).

Τους τελευταίους μήνες αυτό το «πιάτο» αναρωτιούνται πώς δεν το έχει… σπάσει, αφού μια το… ζεσταίνει και μια το… παγώνει αναλόγως με την επικαιρότητα. Τελευταία του δήλωση –δεν τον προλαβαίνουμε– ήταν ότι θα κατέβει υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο κόσμος να χαλάσει.

Αλλά, εντάξει, κι αν δεν κατέβει ο κόσμος δεν… χάλασε, θα μείνει στη Νομαρχία (έχει κατορθώσει να αυτοαναιρείται χωρίς να ανοίγει μύτη).

Πάντως, ο Διονύσης, αδελφός και δεξί του χέρι στην ΤΑ, όταν ερωτάται για το θέμα απαντά ότι μόλις ο Παναγιώτης γίνει δήμαρχος, θα κάνει πάρκα και γήπεδα για να αναπνέουν και να παίζουν τα παιδιά… (πολλοί πιστεύουν ότι ήδη έχει ετοιμάσει τις μακέτες των έργων). Σε πρόσφατη σύσκεψη με τη νομαρχιακή του ομάδα, ο Ψωμιάδης τούς είπε «προχωράμε», που επιβεβαιώνει ότι αν δεν του βγει ο δήμος, θα πάει για τρίτη θητεία…

Τα «στρατόπεδα» και τα… όπλα τους

Τα στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη είναι μουδιασμένα από τον πρόσφατο ανασχηματισμό και δεν κουνάνε βλέφαρο προς καμία κατεύθυνση. Όμως, αργά η γρήγορα θα κληθούν να πάρουν θέση, επισήμως και ενώπιον μαρτύρων στις συνεδριάσεις των ΝΟΔΕ. Ο Γκιουλέκας μπορεί να είναι πρώτος σε ψήφους, όμως τώρα που τον θυμήθηκε ο πρωθυπουργός αρχίζει και παίρνει τα επάνω του.

Η αυτοπεποίθηση που θα κερδίσει από την… Αθήνα και τη θέση του υφυπουργού Τύπου, μπορεί να τον εκτινάξει στα δημοτικά της Θεσσαλονίκης;

Μάλλον όχι. Περισσότερο δείχνει να ελέγχει τα πράγματα στο κτίριο της Βενιζέλου ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και νυν υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης. Είναι γνωστό ότι για καιρό διατηρούσε και την ιδιότητα του βουλευτή και την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου (όπως σήμερα κάνει η Χρύσα Αράπογλου του ΠΑΣΟΚ).

Οι άνθρωποι του προεκλογικού αγώνα…

Προς το παρόν, η έμπειρη Μένη Λυσσαρίδου ανέλαβε την επικοινωνία και τις δημόσιες σχέσεις του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Καλαφάτη, ο Κώστας Γκιουλέκας ψάχνεται για το δικό του κομμάτι στη δημοσιότητα της γειτονιάς, αλλά χωρίς να «καρφώνεται» στους συνάδελφους της ΕΣΗΕΜΘ για τις προτιμήσεις του (κρατάει αποστάσεις), ο Ιωαννίδης παίζει μπάλα χαμηλά και με αθλητικούς συντάκτες και ο Ψωμιάδης, ίσως, είναι η πρώτη φορά που δείχνει πιο σαστισμένος από ό,τι συνήθως διότι στη μικρή περιοχή μαζεύτηκαν πολλοί για το γκολ και έχει τρακ μπροστά στις κάμερες!


Σχολιάστε εδώ