Προς τι οι διαφοροποιήσεις;

Σαρωτική νίκη σημείωσε για τρίτη συνεχόμενη φορά ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, που επανεξελέγη την περασμένη Τετάρτη πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Αθηνών-Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) με ποσοστό 93%, αφού από τους 30 εκλέκτορές τον ψήφισαν οι 28, αναγνωρίζοντας το έργο του, αλλά και την ποιότητα της δουλειάς του. Ο Γουρδομιχάλης είχε εκλεγεί το 2005 με 72% και το 2007 με 90%.

Μαζί με τον Γουρδομιχάλη στην πενταμελή εκτελεστική επιτροπή του ΠΕΣΥΔΑΠ εξελέγησαν άλλα τρία μέλη που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ ενώ αντιπρόεδρος επανεξελέγη ο Δημοσθένης Σταματάτος.

Μετά την εκλογή του ο Γ. Γουρδομιχάλης ευχαρίστησε όλους τους συμβούλους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του και για τη σχεδόν ομόφωνη αποδοχή των προτάσεών του για την ανάδειξη των άλλων οργάνων διοίκησης.

Θα πρέπει όμως να επισημάνουμε ορισμένα περίεργα πράγματα που δεν μπορούμε να τα εξηγήσουμε.

Κατ’ αρχάς, ο Θ. Σκουλίδης, που ήταν παλαιότερα πρόεδρος στον ΠΕΣΥΔΑΠ, είχε στείλει έγγραφο στους εκλέκτορες προσδιορίζοντας τις εκλογές για… τις 23 Ιανουαρίου. Όμως το έγγραφο δεν είχε σφραγίδα του ΠΕΣΥΔΑΠ, αλλά του Δήμου Περάματος (!) και είχε αριθμό πρωτοκόλλου 1930/09, τη στιγμή που στον Σύνδεσμο από την αρχή του 2009 μέχρις τις 13/1 είχαν πρωτοκολληθεί μόλις 30 έγγραφα! Τα υπόλοιπα… 1.900 πού βρέθηκαν;

Ο νομικός σύμβουλος του Συνδέσμου, Νίκος Μπούρας, ανακοίνωσε στο σώμα των εκλεκτόρων πως το έγγραφο δεν έχει νομική ισχύ καθώς δεν είναι νόμιμο και ελέγχεται για… πλαστογραφία! Δήλωσε δε, πως θα πρέπει να σταλεί στον εισαγγελέα!

Επίσης, εξαιρετικά περίεργη ήταν η στάση της αντιπροσωπείας της πλειοψηφίας του ΔΣ του Πειραιά. Ενώ ο υποψήφιος (Γ. Γουρδομιχάλης) προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και λογικά θα έπρεπε να στηριχθεί, οι τρεις σύμβουλοί της (Μπενέτος, Μαλτέζος και Γκερλές) αρνήθηκαν να δηλώσουν συμμετοχή και ζήτησαν από τον νομικό σύμβουλο του Συνδέσμου να τους εξηγήσει γιατί δεν είχε νομική ισχύ το έγγραφο Σκουλίδη.

Γενικότερα πάντως, ο συνδυασμός του Φασούλα δεν τα πήγε καλά με τους συσχετισμούς. Ούτε ο Αγγελόπουλος, τον οποίον πρότεινε ως αντιπρόεδρο στο νεκροταφείο με τη σύμφωνη γνώμη της… απούσας (πλην ενός) μείζονος μειοψηφίας εξελέγη ούτε ο Αντώνης Αρώνης, που είχε προταθεί για το ίδιο ΔΣ, εξελέγη. Μάλιστα, ο τελευταίος (που γιόρταζε χθες και του ευχόμαστε χρόνια πολλά) φαίνεται ότι δεν στηρίχθηκε καθόλου καθώς πήρε μόνο δύο ψήφους!

Τώρα, γιατί έγιναν αυτές οι ατυχείς επιλογές και γιατί δεν στηρίχθηκαν από τον συνδυασμό του Φασούλα εκείνοι που αποδεδειγμένα θα είχαν τον πρώτο λόγο σε κάθε εκλογική διαδικασία, δεν γνωρίζουμε ούτε και μας πέφτει λόγος. Απλώς το καταγράφουμε ως γεγονός και διατυπώνουμε την απορία μας…


Σχολιάστε εδώ