ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»!

Πρόκειται για ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εφημερίδας (η μείωση αφορά και τους μισθούς των διοικούντων, Ζαχαράτου, Κοτρώτσου κ.ά.) που ελήφθη μετά την πίεση της εργοδοσίας για περικοπές του κόστους παραγωγής και προσαρμογή στα δεδομένα της κρίσης.

Είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετό καιρό οι ιδιοκτήτες της εφημερίδας έχουν ζητήσει από τα στελέχη περικοπές στο κόστος αν και η βασική κατεύθυνση που δόθηκε είναι να αποφευχθεί στο μέτρο του δυνατού η μείωση του προσωπικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου αποφασίστηκε ότι προέχει να διατηρηθούν οι προωθητικές ενέργειες και να μην περικοπούν εκδοτικά προϊόντα, κοινώς προτιμήθηκε η μείωση μισθών προκειμένου να συνεχιστεί η διανομή προσφορών και η παραμονή των ενθέτων στην εφημερίδα. Κατά την ενημέρωση που έγινε προς τους υψηλόμισθους (το μέτρο αγγίζει όσους έχουν μικτές αποδοχές περίπου από τις 7.000 ευρώ και πάνω) η περικοπή των μισθών αγγίζει όλα τα τμήματα της εφημερίδας και θα τεθεί αμέσως σε εφαρμογή.

Και άλλες απολύσεις

Από το αθλητικό τμήμα απολύθηκε ο συντάκτης Νικόδημος Λιανός που είχε πάει ως μετεγγραφή από το «SportTime».

Είναι ο τέταρτος συντάκτης που φεύγει από το αθλητικό τμήμα μετά την αποχώρηση του Άρι Νικολάκη από επικεφαλής του τμήματος, παρότι ο ίδιος παρέμεινε ως σχολιαστής στην εφημερίδα.

Από το ατελιέ και τη φωτοσύνθεση απολύθηκαν οι Ελένη Κορδαλή, Σοφία Μπάρκα και Γιάννης Στεργιανόπουλος.

Διαμαρτυρίες

Στο κτίριο του «ΕΤ» την περασμένη Τρίτη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους νέους της κατάληψης της ΕΣΗΕΑ. Άνοιξαν πανό έξω από την είσοδο, φώναξαν συνθήματα και τρία άτομα μπήκαν στο κτίριο και μοίρασαν προκηρύξεις, λέγοντας στους εργαζόμενους της εφημερίδας πως ήρθαν για να σπάσουν την τρομοκρατία των απολύσεων και του εκφοβισμού. Η διεύθυνση της εφημερίδας έδωσε άδεια να ανέβουν στους χώρους εργασίας αλλά πολλοί εντός κτιρίου δεν ήταν ευτυχείς για το γεγονός.


Σχολιάστε εδώ