«Πάμε Στοίχημα» στο… μπάσκετ του ΠΑΟΚ;

Εγγυήσεις έδωσε ο Δημήτρης Δρόσος για την εκπλήρωση των συμφωνιών που είχε κάνει με όλο τον κόσμο στον ΠΑΟΚ πριν αρρωστήσει και αποσυρθεί από την προεδρία. Καλό το παραμύθι, αλλά έχει και… λύκους. Εγγυήσεις στα λόγια δεν σημαίνουν και δέσμευση. Στα χαρτιά και τις υπογραφές, οι περισσότεροι στον ΠΑΟΚ νιώθουν ξεκρέμαστοι και είναι πολλοί και διαφορετικοί οι λόγοι που συμβαίνει αυτό.

Όσοι έχουν κάνει αυστηρά επαγγελματικές συμφωνίες, έχουν πάρει και επιταγές. Μάλτας όμως, εταιρείας που σε πρώτη αναζήτηση δεν φαίνεται να διέπεται από πολύ σαφές καθεστώς και σε τελική ανάλυση, αν κάτι πάει στραβά και μείνουν απλήρωτες, όλοι ξέρουν ότι μετά θα ισχύει το… τρέχα γύρευε.

Υπάρχουν και αρκετοί όμως που δεν έχουν κάνει τις ορθόδοξες συμφωνίες, όπως μπορεί να τις φανταστεί ο απλός νους. Ο odd maker, κατά την… επιστημονική ορολογία του «στοιχηματζής», Δρόσος, έχει πείσει παίκτες με τους οποίους συνεργάζεται ή έχει συνεργαστεί στο παρελθόν, να του δώσουν λεφτά να τα επενδύσει σε «σίγουρα» και να τους τα επιστρέψει με συγκεκριμένο ποσοστό κέρδους. Νόμιμη πράξη και με συναίνεση είναι αυτή, δεν υπάρχει κάτι μεμπτό, πλην μίας σημαντικής λεπτομέρειας. Ότι τώρα, που περνάει την περιπέτεια της υγείας του, το κεφάλαιο των παικτών δεν υπάρχει κάποιος να το διαχειρίζεται και να τους δίνει λογαριασμό για το τι συμβαίνει με αυτό και ήδη υπάρχουν ανησυχίες μήπως… εξατμίστηκε, αφού τα έχει κι αυτά το… στοίχημα.

Μέσα σε όλα αυτά, σε επίπεδο παραγόντων του ΠΑΟΚ έχει σημάνει γενικός συναγερμός για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι στις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει ο Δρόσος ήταν και η αποπληρωμή χρεών που τώρα παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες και κάποιοι παράγοντες που είχαν υπογράψει κινδυνεύουν να παραπεμφθούν… σε δίκες. Ο δεύτερος, ότι δεν χωνεύουν οι παραδοσιακοί παράγοντες ότι το μοντέλο και σύντροφος του Δρόσου, Ιωάννα Παπαδημητρίου, έχει πάρει τα ηνία του συλλόγου, κάνει διακανονισμούς και φέρεται ως πρόεδρος. Στον λαιμό τους κάθεται, αλλά όσο έχουν ελπίδες να πληρωθούν υποχρεώσεις, κάνουν τα στραβά μάτια και κρατάνε το στόμα τους κλειστό.


Σχολιάστε εδώ