Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης μας απαντά…

Κύριε Διευθυντά,

Διάβασα το άρθρο του κ. Δημητρίου Δήμου με τίτλο «Ο πόλεμος των πολυκαταστημάτων» που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Κυριακής 4 Ιανουαρίου 2009. Δυστυχώς νιώθω την ανάγκη να εξηγήσω ορισμένα πράγματα, γιατί ο κ. Δήμου τα παρερμήνευσε είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω σκοπιμότητας.

Αδικεί την ιδιότητά του και την εν γένει παρουσία του ο κ. Δήμου όταν προσεγγίζει τον δημόσιο λόγο μου με τρόπο επιφανειακό. Κατά πρώτον, δεν ήμουν στα κανάλια τις μέρες της συζήτησης για το θέμα της Κυριακής.

Κατά δεύτερον, η πρόταση για την πρώτη Κυριακή του χρόνου αλλά και για την έναρξη των εκπτώσεων από την πρώτη μέρα του χρόνου είναι αιτήματα που προέκυψαν από τις διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των εμπλεκόμενων φορέων αλλά κυρίως μέσα από τις συζητήσεις με τους ανθρώπους της αγοράς. Οι συνεργάτες μου κι εγώ είμαστε καθημερινά μέσα στην αγορά, συζητάμε με τους ανθρώπους της αλλά και με καταναλωτές, και γνωρίζουμε «χωρίς μεσάζοντες» τις ανάγκες.

Όταν π.χ. σε όλη τη δυτική Ευρώπη οι εκπτώσεις ξεκινούν με την έναρξη του νέου έτους ή και νωρίτερα, καθώς στις μέρες αυτές οι πολίτες πραγματοποιούν το μεγαλύτερο ποσοστό των ετήσιων αγορών τους, γιατί στην Ελλάδα να μη συμβαίνει κάτι ανάλογο;

Όσο για το άνοιγμα την πρώτη Κυριακή του χρόνου, να είστε βέβαιοι ότι θα ήταν το ελάχιστο για να καλυφθεί ένα μέρος της τεράστιας ζημίας που υπέστησαν οι έμποροι και οι επαγγελματίες του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Με την πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, φυσικά, όπως κάθε φορά τονίζαμε.

Για τους κομματικούς συνδικαλιστές τι να πω; Νομίζω ότι ούτε ο κ. Δήμου διαφωνεί, άσχετα αν θέλει να δείχνει ότι διαφωνεί με τον νομάρχη.

Θέλω να πιστεύω ότι ο αρθρογράφος σας θα λάβει υπόψη τα καλόπιστα σχόλιά μου και ότι στο εξής θα προσεγγίζει την ουσία των δηλώσεων και των προτάσεών μας. Ευχαριστώ για τη δημοσίευση των απόψεών μου.

Με εκτίμηση

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης
Παναγιώτης Ψωμιάδης


Σχολιάστε εδώ