Ο Κ. Μητσοτάκης στη γιορτή του Ομπάμα

Η οικογένεια Μητσοτάκη θα εκπροσωπηθεί στις θεαματικές τελετές για την «ενθρόνιση» του νέου πλανητάρχη Μπαράκ Ομπάμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ελληνοαμερικανός που θα παρευρεθεί στις τελετές, προσκεκλημένος της Χίλαρι Κλίντον, μας έλεγε πάντως ότι περισσότερη σημασία από την ίδια την παρουσία έχει το πώς εξασφαλίσθηκε η σχετική πρόσκληση. Και επειδή γνωρίζει μετά βεβαιότητας, όπως μας είπε, ότι δεν έλαβε πρόσκληση ο κ. Μητσοτάκης από το επιτελείο του Προέδρου, ή τα στελέχη της νέας αμερικανικής διοίκησης, με δύο τρόπους μπορεί να εξασφαλίσθηκε η πρόσκληση: είτε μέσω της απερχόμενης διοίκησης Μπους, με την οποία διατηρεί στενές σχέσεις η οικογένεια, είτε μέσω της πληρωμής του σχετικού αντιτίμου – είθισται να πωλούνται προσκλήσεις σε τέτοιες τελετές… Τι από τα δύο συνέβη;

o Μένεα και κατά της Ντόρας πνέει ο Μιχάλης Λιάπης. Στις κατʼ ιδίαν συνομιλίες του ο τέως υπουργός κατηγορεί την υπουργό Εξωτερικών ότι σε αντίθεση με άλλους (Κιλτίδη, Κασσίμη…) δεν «έδωσε μάχη» προκειμένου ο ίδιος να παραμείνει στην κυβέρνηση. Ένδειξη της οργής του ήταν, λένε, και τα «θερμά λόγια» του για τον Αντώνη Σαμαρά κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής. Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μάλιστα, επικαλούμενοι τον… «ιδιόρρυθμο χαρακτήρα» του, λένε χαρακτηριστικά ότι «ο Μιχάλης μέχρι και υπασπιστής του Σαμαρά θα γίνει, έτσι, για να πικάρει την Ντόρα». Πώς τα φέρνει η ζωή! Μετά τις εκλογές του 2000 ο κ. Λιάπης «παρότρυνε» την Ντόρα να θέσει θέμα ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία.

o Επειδή αρκετοί ίσως αναρωτήθηκαν πώς ξαφνικά αποφάσισε ο Πρόεδρος της Γουιάνα να έρθει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, σπεύδω να διαλευκάνω το… μυστήριο: Ειδικός απεσταλμένος της χώρας αυτής στην Ελλάδα και στη Μέση Ανατολή είναι ο… Τζορτζ Χάλαγκ, ο οποίος είχε γίνει γνωστός στην Ελλάδα επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου και είχε εμπλακεί σε υποθέσεις εμπορίας όπλων. Διατηρεί καλές σχέσεις με τον κ. Παπούλια και προφανώς κανόνισε αυτήν την επίσκεψη. Ο κ. Χάλαγκ έχει στενές επαφές με τους περισσότερους ανθρώπους του Ανδρέα και, όπως είχε γράψει το «ΠΑΡΟΝ» πριν από δύο εβδομάδες, εκεί κοντά στα Χριστούγεννα οργάνωσε δείπνο στο σπίτι του στο οποίο πήγαν όλα τα μέλη της ευρύτερης οικογένειας Παπανδρέου, συμπεριλαμβανομένου και του σημερινού αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, αναφέρουν οι πληροφορίες.

o Από το επιτελείο του Γ. Αλογοσκούφη έστειλαν την περασμένη Πέμπτη σε δημοσιογράφους απόσπασμα ομιλίας του τέως υπουργού στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Το συνόδευσαν με το σχόλιο ότι ο διάδοχός του Γιάννης Παπαθανασίου επί της ουσίας ακολουθεί τη… δική του πολιτική. Εν κατακλείδι, ο κ. Αλογοσκούφης λένε από το περιβάλλον του, δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον κ. Παπαθανασίου. Αντιθέτως, εκείνο που τον έχει εξοργίσει είναι η εμπλοκή του Γιώργου Σουφλιά στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. «Βλέπει τον Σουφλιά κάθε τόσο να ανεβοκατεβαίνει τα σκαλιά του Μαξίμου και γίνεται έξω φρενών», λένε χαρακτηριστικά.


Σχολιάστε εδώ