ο δαίμονας των δημαρχείων

Πράγματι λοιπόν η δίκη έγινε και ο δήμαρχος αθωώθηκε ύστερα και από πρόταση του Εισαγγελέα και ομόφωνη απόφαση της έδρας. Επί της ουσίας, το αδίκημα είχε παραγραφεί. Η υπόθεση αφορούσε κλοπή ανταλλακτικών από υπάλληλο του δήμου και η κατηγορία ήταν ότι ο δήμαρχος δεν είχε κάνει ΕΔΕ, αλλά είχε μεταθέσει μόνον τον υπάλληλο.

*** Με έγγραφό της, η ΕΣΗΕΑ ενημέρωσε τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας ότι ο Δήμος Νέου Ηρακλείου δεν έχει πληρώσει τους μισθούς στους εργαζομένους στο δημοτικό ραδιόφωνο για το διάστημα Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2008. Επιπλέον δεν έχουν πάρει τα δεδουλευμένα που αφορούν τα αναδρομικά από 1/1/08. Το έγγραφο της Ένωσης έχει αριθμό πρωτοκόλλου 2482/29/12/08.

*** Φαίνεται ότι η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου στο Περιστέρι αποφάσισε εν γνώσει της να μπει σε δικαστικές περιπέτειες, προκειμένου να βοηθήσει τους καταστηματάρχες της πόλης. Την προηγούμενη εβδομάδα πάρθηκε απόφαση να δοθεί παράταση έξι μηνών για τη λήψη αποφάσεων που αφορούσαν την άρση λειτουργίας των καταστημάτων που έπρεπε να σφραγιστούν εξαιτίας μηνύσεως από την Αστυνομία.

*** Το πρόβλημα, που έχει προκύψει από τους τρεις καταυλισμούς Αθιγγάνων στην περιοχή του Δήμου Κρωπίας απασχόλησε έντονα το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Τσιγγάνοι, σχεδόν απ’ όλη την Ελλάδα, έρχονται και στήνουν παράγκες δίπλα στην Αττική Οδό, στο Κορωπί. Μιλάμε για 2.000 άτομα, χωρίς τουαλέτες, νερό και στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής. Φυσικά, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι τώρα πια χρειάζεται να οργανωθεί ολόκληρη επιχείρηση για ν’ απομακρυνθούν. Και το πιο βασικό. Άντε και τους έδιωξαν. Κάπου πρέπει να στεγαστούν.

*** Βρέθηκα προχθές στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κορυδαλλού. Εκεί, λοιπόν, έμαθα ότι κατά το έτος 2006, τα έξοδα για ταχυδρομικά τέλη ήταν 127.869 ευρώ. Απίστευτο ποσόν. Ούτε χίλια γράμματα την ημέρα να έστελναν. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι χωρίς να στερηθεί καμία λειτουργία του ο δήμος, το 2007 τα ταχυδρομικά τέλη περιορίστηκαν στις 34.000 ευρώ. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο, που είναι πιο σοβαρό. Τα έξοδα για καύσιμα αυτοκινήτων για τα έτη 2004, 2005 και 2006 ήταν κατά μέσον όρο 400.000 ευρώ. Το 2007 το ποσόν αυτό έγινε μόνο 200.000 ευρώ. Τα μισά λεφτά δηλαδή.

*** Καλά ενημερωμένα συντρόφια από τον Δήμο Πετρούπολης μου λένε ότι άλλον πρόεδρο ήθελε για το ΔΣ ο τοπάρχης Βλάχος και άλλος τελικά μπήκε. Ο δήμαρχος ήθελε τον Βασίλη Φιλίππου, η τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ όμως αντέδρασε έντονα, αφού ήθελε τον δικό της άνθρωπο. Ο γραμματέας της τοπικής επικοινώνησε με τον Βλάχο και του είπε ότι εάν επιμείνει στην επιλογή του θα γίνει άρση της στήριξης που του παρέχει Χαριλάου Τρικούπη. Το ΠΑΣΟΚ ήθελε Χριστόπουλο και για αντιπερισπασμό ο δήμαρχος πρότεινε τον Καψάλη. Φανταστείτε, τι γίνεται με τους υπουργούς.

*** Για τις 8 Οκτωβρίου 2009, αναβλήθηκε η εκδίκαση της συζήτησης των αγωγών του δημάρχου Αγίας Βαρβάρας κατά του δημοτικού συμβούλου Κραουνάκη και αντίστροφα. Ο καθένας ζητάει από τον άλλον 300.000 ευρώ. Η αναβολή που δόθηκε είναι η δεύτερη. Άντε να δούμε, πού θα καταλήξει αυτή η κόντρα. Να σας πω επίσης, μια και ο λόγος για τον ωραίο δήμο της δυτικής Αττικής, ότι με κοινή τους ανακοίνωση οι σύμβουλοι, Καβόγλης και Κραουνάκης, έλυσαν την προεκλογική τους συνεργασία.

*** Με ιδιαίτερη επιφυλακτικότητα αρχίζουν να αντιμετωπίζουν πλέον οι δήμαρχοι της Αττικής τις υπαίθριες διαφημιστικές εταιρείες που τοποθετούν, κατά πλειοψηφία, παράνομες πινακίδες εξαιτίας της φυλάκισης δύο ετών διευθυντή μίας εξ αυτών, αφού η εταιρεία του κρίθηκε υπεύθυνη για τον θάνατο του νεαρού Γιάννη Σταυρουλάκη. Ο Δήμος Κηφισιάς πάντως, φαίνεται ότι έλαβε πολύ σοβαρά υπόψη την απόφαση αυτή και ξηλώνει μέρα νύχτα κάθε παράνομη πινακίδα. Στον ίδιο δρόμο βρίσκεται και ο Δήμος Αμαρουσίου.

*** Άσχημα τα νέα για τους γαλάζιους δημάρχους της ευρύτερης περιοχής που βρίσκεται στη Βʼ Αθηνών. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έχει η Ρηγίλλης, με τα σημερινά εκλογικά δεδομένα μόνον ο Δήμος Κηφισιάς επανεκλέγει γαλάζιο δήμαρχο. Όλοι οι άλλοι δήμοι… κουνάνε το μπλε μαντίλι του αποχωρισμού. Ίσως, κάτι να ήξερε περί αυτού ο τοπάρχης των βορείων προαστίων, Νίκος Χιωτάκης, αφού την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

*** Αλλαγές είχαμε στις καρέκλες των προέδρων στα ΔΣ των Δήμων Αμαρουσίου, Μεταμόρφωσης, Νέας Φιλαδέλφειας, Κηφισιάς. Σήμερα τα βόρεια προάστια και την άλλη εβδομάδα τα νότια. Κατά σειρά λοιπόν, έχουμε και λέμε: Μαραγκάκης, Μαΐτος, Βατίδης, Παπαδόπουλος.

*** Τρεις μήνες συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι της Αίγινας γιατί ο δήμος δεν έχει προχωρήσει στην ανεύρεση νέου κτιρίου για τη στέγαση του ΚΕΠ, μετά την απόφαση του δημάρχου να ξενοικιαστεί ο χώρος όπου στεγαζόταν έως τώρα. Το κρύο και η βροχή είναι οι καθημερινοί σύντροφοι των πολιτών του νησιού, αφού σήμερα το Κέντρο Εξυπηρέτησης στεγάζεται στο ισόγειο του δημαρχείου, σε χώρο ακατάλληλο. Ο δημοτικός σύμβουλος, Φίλιππος Τζίτζης, έχει θέσει το θέμα αυτό στο δημοτικό συμβούλιο πολλές φορές, αλλά ο τοπάρχης, Κουκούλης, κοιτάζει από το παράθυρο… το πλοίο της γραμμής.

*** Τα πενήντα τεύχη έκλεισε η εφημερίδα «Αντίλογος», που εκδίδει η δημοτική ομάδα της αντιπολίτευσης στον Δήμο Βύρωνα. Ένα ωραίο και ενημερωμένο έντυπο, απ’ το οποίο μαθαίνεις πολλά πράγματα. Η έκδοση χρηματοδοτείται από τον επικεφαλής της παράταξης που διεκδικεί τον δήμο, Παναγιώτη Κόνσουλα. Οι φιλοδοξίες στοιχίζουν ακριβά. Έτσι είναι η ζωή.

*** Μπορεί επί της ουσίας ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Γιώργος Κουτελάκης, να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα ως προς την επανεκλογή του, αφού πλέον η ΝΔ δεν εκφράζει κανένα ενδιαφέρον για σοβαρή υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές, λαμβάνει όμως σοβαρά υπόψη του, όπως μαθαίνω, τις συναντήσεις που κάνει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και δημοτικός σύμβουλος, Τσιάπης, αφού είναι γνωστό ότι ελέγχει σκληρή ομάδα πράσινων συντρόφων στον δήμο. Προς το παρόν πάντως, ο Τσιάπης στηρίζει τη Νόρα Κατσέλη, που θα είναι ξανά υποψήφια.

*** Ο Δήμος Νέας Ερυθραίας για τα επόμενα δύο χρόνια (μέχρι τις εκλογές δηλαδή) θα πορευτεί με μονοπαραταξιακό προεδρείο, αφού οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν να συμμετέχουν. Θα είναι ο μόνος δήμος, τουλάχιστον στην Αττική, στον οποίο θα συμβαίνει αυτό. Ο λόγος της μη συμμετοχής τους είναι ο τρόπος που λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο. Πρόεδρος λοιπόν θα είναι ο Φώτης Δημάκης, που επανεξελέγη.

*** Προληπτικές ιατρικές εξετάσεις θα αρχίσει άμεσα να προσφέρει δωρεάν στους κατοίκους του Θριασίου, η εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια». Για την παροχή των εξετάσεων και προκειμένου οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα να έχουν την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση στην πραγματοποίησή τους, η «Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ» συνεργάζεται αποκλειστικά με το εξειδικευμένο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο «Ιώνια Ιατρική», στην Ελευσίνα. Η ενέργεια για τον Δήμο Ελευσίνας θα βρίσκεται σε εξέλιξη και τους πρώτους μήνες του 2009, ενώ παράλληλα θα δρομολογηθεί η εφαρμογή του προγράμματος και στους Δήμους Ασπροπύργου και Μάνδρας. Συνολικά, αναμένεται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα παροχής δωρεάν προληπτικών εξετάσεων που παρέχει η «Ελληνικά Πετρέλαια» στους κατοίκους των ανωτέρω δήμων, περισσότεροι από 1.400 κάτοικοι άνω των 65 ετών.

*** Μία ενδιαφέρουσα έκδοση επιμελήθηκε και διένειμε στους δημότες των Κουφαλίων του νομού Θεσσαλονίκης, ο δημοτικός σύμβουλος της περιοχής Κώστας Πλαγάκος. Στο έντυπο επιχειρείται καταγραφή των εθίμων, που είχαν, για τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων, οι πρώτοι κάτοικοι των Κουφαλίων.

Ο Εξορκιστής

ΥΓ.: Έρχεται βόμβα μεγατόνων με τηλεοπτική συνέντευξη του ανθρώπου που άρπαξε 5 δισ. από δήμο της Αττικής. Μιλάμε για πρώην υπάλληλο δήμου, που σήμερα κρύβεται από τον ανακριτή.


Σχολιάστε εδώ