Νοικιάστε τις ελεύθερες συχνότητες!

Πειρατικοί σταθμοί χωρίς φίλτρα μπαίνουν στις συχνότητες των «νόμιμων» ραδιοφωνικών σταθμών. Επιχειρηματίες που έχουν στα χέρια του μια «βεβαίωση νομίμου λειτουργίας» ζητούν 3-4 εκατ. ευρώ για να πουλήσουν τον σταθμό τους που υπολειτουργεί.

Διάφοροι αεριτζήδες αρνούνται να πληρώσουν μισθούς και εισφορές στους εργαζόμενους και, αντί οι σταθμοί τους να κλείσουν επειδή δεν έχουν πρόγραμμα, μεταπωλούνται αντί ορισμένων εκατομμυρίων ευρώ.

Η νέα ηγεσία έχει μπροστά της μια πρόκληση, να λύσει τον γόρδιο δεσμό του ραδιοφώνου. Αυτό μπορεί να γίνει άμεσα με μια απλή κίνηση, την έκδοση ενός νέου αξιόπιστου χάρτη συχνοτήτων και στη συνέχεια την προκήρυξη των συχνοτήτων με απλοποιημένες διαδικασίες.

Αν πάλι αυτό δεν μπορεί να γίνει αμέσως εξαιτίας των γνωστών καθυστερήσεων, θα μπορούσε να προχωρήσει στην ενοικίαση των συχνοτήτων από τις οποίες εκπέμπουν οι παράνομοι και στην άμεση θέσπιση τέλους χρήσης συχνοτήτων για όσους έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα. Με αυτήν τη διαδικασία τα έσοδα θα πηγαίνουν στο κράτος και όχι σε καταπατητές και λοιπούς αεριτζήδες.


Σχολιάστε εδώ