Μπέρδεψε τα πράγματα η έκκληση της συζύγου

Αυτή η απρόβλεπτη ενέργεια έγινε σε μια στιγμή που όλα έδειχναν ότι βαίναμε σε «αίσιο τέλος» και πλέον εκφράζονται ακόμη και φόβοι για τη ζωή του έλληνα μεγαλοεφοπλιστή.

Η παρέμβαση της συζύγου του φαίνεται να δυσκόλεψε αρκετά τα πράγματα και ενδεχομένως να άλλαξε τα σχέδια των απαγωγέων. Τα λύτρα που συμφωνήθηκαν είναι κάτω από 20 εκατ. ευρώ και γίνονταν διαπραγματεύσεις για τον τρόπο της παράδοσής τους ώστε να αφήσουν ελεύθερο τον κ. Παναγόπουλο.

Η τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε με τους απαγωγείς έγινε την Τετάρτη το βράδυ και όχι την Παρασκευή, όπως μετέδωσαν διάφορα κανάλια, ενώ δεν υπήρξε τηλεφωνική επαφή μετά την έκκληση της συζύγου, όπως ειπώθηκε.

Η απαγωγή αυτή, η δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες, έρχεται να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες αλλά και τις εκτιμήσεις ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας Μαφίας που έχει συσταθεί από το οργανωμένο έγκλημα, σκληρούς μετανάστες (φωτογραφίζουν αδίστακτους Αλβανούς, Ρώσους κ.ά.), καθώς και στοιχεία ακραίων αντιεξουσιαστών, όπως το «ΠΑΡΟΝ» είχε επισημάνει στο φύλλο και της 4ης Ιανουαρίου.

Όσο για την απαγωγή του καρδιολόγου γιατρού του ΙΚΑ, που επίσης αγνοείται, και έγινε στην ίδια περίπου περιοχή, δεν σχετίζεται, αφού οι απαγωγείς πήγαν στο σπίτι του για ληστεία και τυχαία… έπεσαν πάνω του, με αποτέλεσμα να τον πάρουν μαζί τους.

Σε κάθε περίπτωση, βασικός στόχος της Αστυνομίας είναι να διασφαλιστεί η ζωή του κ. Παναγόπουλου, που η περιπέτειά του έχει συγκλονίσει τη χώρα, να γυρίσει σώος και καλά σπίτι και «μετά… θα τα πούμε όσον αφορά τους δράστες», όπως λένε με νόημα στελέχη της Αστυνομίας. Να σημειωθεί ότι και σ’ αυτήν την απαγωγή, όπως είχε γίνει και με τον κ. Μυλωνά, ο αρμόδιος υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος επέβαλε «σιγή ασυρμάτου», προκειμένου να μην υπάρξουν διαρροές που θα δυσκόλευαν τη γρήγορη και αίσια έκβαση της υπόθεσης. Πάντως ο κ. Παυλόπουλος ήταν (και είναι…) σε συνεχή και καθημερινή επικοινωνία με την οικογένεια του κ. Παναγόπουλου, για την αντιμετώπιση της όλης ιστορίας…

Οι επιπτώσεις απ’ αυτήν την απαγωγή έχουν δημιουργήσει βαρύ κλίμα για τη χώρα στο εξωτερικό. Η υπόθεση έχει ανησυχήσει όλο τον εφοπλιστικό κόσμο αλλά και τους επενδυτές και θα στοιχίσει πολύ στον τουρισμό μας αλλά και στις επενδύσεις, ενώ οι «έχοντες» αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας τους και οι εταιρείες «σεκιούριτι» βλέπουν να… έρχονται «χρυσές δουλειές»…

Πάντως ο κ. Παναγόπουλος ήταν από τους πλούσιους που δεν ήθελαν φύλαξη, γι’ αυτό και δεν διέθετε ούτε θωρακισμένο αυτοκίνητο ούτε σωματοφύλακα.

Έλεγε ότι δεν μπορεί να διανοηθεί πως θα έχει έναν άνδρα συνεχώς δίπλα του, σε κάθε βήμα του, για να τον… προστατεύει!

Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν…


Σχολιάστε εδώ