Κωμικόδραμα…

lΚορίτσια ο στόλος, κορίτσια ο στόλος…

lΜέχρι και τέτοιες κραυγές άκρατου ενθουσιασμού ακούσαμε, όταν εμφανίσθηκε μοίρα ρωσικού στόλου να εκτελεί ασκήσεις στο Αιγαίο…

lΜερικοί το είδαν «σημαδιακό», άλλοι αναφώνησαν κατασυγκινημένοι: «Η Αρκούδα μας προστατεύει ξανά, πανικός στους Τούρκους…». Την ίδια ώρα η τουρκική ύαινα πηγαινοερχόταν ανενόχλητη πάνω από τα ελληνικότατα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι κι εμείς κρατούσαμε την ψυχραιμία και αυτοσυγκράτησή μας (σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη). Αμφότερα χρήσιμα αλλά ανεπαρκή για να είμαστε σεβαστοί.

lΠολιτικώς και στρατιωτικώς ευτράπελοι, προσφερόμαστε σε κάθε είδους αυταπάτες… Κάποιος «σοβαρός» σχολιαστής – αναλυτής ξιφούλκησε παράφορα από στήλες μεγάλης εφημερίδας, μίλησε για γέφυρα Αθήνας – Μόσχας, για φάσκελο της Ρωσίας προς Άγκυρα… Στη συνέχεια καταχέριαζε τους έλληνες στρατιωτικούς που υποβαθμίζουν το ρωσικό υλικό και απαιτούσε άμεση παραγγελία κι άλλων ZUBR, ΤΟR-Μ1, S-300 κ.λπ. Μιλάμε για παραλήρημα…

lΟποία όμως απογοήτευση, όταν το αεροπλανοφόρο Κουζνέτσοφ έκανε θεαματική στροφή, άραξε στα τουρκικά παράλια και ο ρώσος ναύαρχος άρχισε να τρώει τις συναγρίδες, που είχε ψαρέψει στα ελληνικά χωρικά ύδατα, παρέα με τούρκους ναυάρχους.

lΚαι δεν φτάνει μόνο αυτό. Την επιούσα, ρωσικά και τουρκικά πολεμικά βγήκαν αγκαλιασμένα στο Αιγαίο για κοινή άσκηση.

lΚλάμα απ’ εδώ από τους αιθεροβάμονες. «Ντροπή, κ. Πούτιν, άλλα μας έλεγες…», είναι ο τίτλος απογευματινής εφημερίδας.

Η πραγματικότητα

l«Αν δεν έχεις νύχια να ξυστείς μόνος σου, μην περιμένεις άλλον να σε ξύσει», έλεγε ο Γέρος του Μοριά.

l«Αλλά ποιος σε ακούει, όταν δεν έχεις δόντια… Αν δεν μπορείς να δαγκώσεις, δεν υπάρχεις», προσθέτει ο σύγχρονος Νίκος Πεντζίκης.

lΖητάμε, πένητες και ελεεινοί (αφού έχουμε πληρώσει δεκάδες εκατομμύρια σε εξοπλισμούς και μίζες), τη βοήθεια πότε του ενός και πότε του άλλου, για να προστατεύσει την αξιοπρέπειά μας.

lΑυτήν τη στιγμή, με την ικανότητα του αμύνεσθαι σε κακό χάλι (διαθέτουμε, όμως, άφθονη «αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία), κοιτάζουμε να εξαγοράσουμε «υποστήριξη»… Από κύκλους του ΥΕΘΑ και του γαλλικού λόμπι, καθώς και από «φιλικά» δημοσιεύματα, καλλιεργείται το κλίμα της

απευθείας ανάθεσης, χωρίς διαγωνισμό, φρεγατών κι ελικοπτέρων διάσωσης στη Γαλλία, με επίκληση σαθρών επιχειρημάτων «ομοιοτυπίας» και «πολιτικής απόφασης». Επανάληψη, δηλαδή, των μεθοδεύσεων της Σημιτοκρατίας, που μας οδήγησε στο σημερινό χάλι. Τη λέξη διαγωνισμός τείνουν να τη διαγράψουν.

lΩ, τλήμων Ελλάς…

Τα συρματόσχοινα

ανάσχεσης μαχητικού

lΗ καταλληλότητά τους, η αποδοχή τους και το κόστος τους δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί θέμα διαμάχης δημοσιογραφικών κειμένων.

lΟφείλει η Πολεμική Αεροπορία, εφόσον το θέμα βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες στην επικαιρότητα, να εκδώσει λεπτομερή ανακοίνωση. Εκμυστηρεύσεις, πληροφορίες από το παρασκήνιο, παραπολιτικά σχόλια κ.λπ. θολώνουν το τοπίο και δημιουργούν, δικαίως, ερωτηματικά, ενώ διευκολύνουν την διάχυση ευθυνών.

lΈτσι δεν είναι, κ. Α/ΓΕΑ; Αναμένομεν… Ψάχνουμε να βρούμε την έρμη διαφάνεια…

Εκδόσεις

lΚυκλοφόρησε τελευταία το βιβλίο «Τα ελληνικά ρεκόρ», στο οποίο

περιλαμβάνονται τα ερωτήματα:

3 Ποια είναι η πρώτη γυναίκα πυροτεχνουργός στην Ευρώπη;

3 Ποιας εθνικότητας ήταν ο πιλότος του πρώτου αναγνωριστικού – βομβαρδιστικού αεροπλάνου;

3 Ποιος υπουργός Άμυνας έκοψε – τεμάχισε μια προμήθεια σε… 11 δόσεις για να μην κάνει διαγωνισμό αλλά απευθείας αναθέσεις με υπερκοστολογήσεις;

lΟι σωστές απαντήσεις θα βραβευθούν. Σπεύσατε.

Προμήθεια ισραηλινών

πυρομαχικών

lΤη στιγμή που τα βλήματα αρμάτων του ισραηλινού Στρατού σκοτώνουν εκατοντάδες ανήλικα παιδάκια στη Γάζα και τα πυρομαχικά SPICE των F-16 γκρεμίζουν τζαμιά και νοσοκομεία, υπάρχουν «επιτελείς» και κομπιναδόροι που σχεδιάζουν προμήθειά τους για τον Ελληνικό Στρατό. Βρήκαν την ώρα… Τόσο ανεγκέφαλοι είναι;

lΌπως πληροφορηθήκαμε, το ΠΑΣΟΚ, διά της κ. Βάσως Παπανδρέου, είναι έτοιμο να ξιφουλκήσει. Και καλά θα κάνει…

lΣύμφωνα με τελευταίες έγκυρες πληροφορίες, οι προδιαγραφές είναι έτοιμες και θα συζητηθούν στο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο. Πρόκειται μάλλον για «κοστουμάκι» για φιλαράκια.

lΜ’ αυτές ακυρώνονται, ουσιαστικά, τα επιχειρησιακά πλεονεκτήματα που πληρώσαμε ακριβά για την προμήθεια των αρμάτων LEO2HEL. Δηλαδή, για να γίνει κατανοητό, πληρώσαμε εκατομμύρια ευρώ για να μπορεί να βάλει το άρμα σε Χ απόσταση και τώρα, για να εξυπηρετήσουμε προμηθευτή, κάνουμε υποχώρηση στα Χ/2. Το θεωρούμε απίστευτο!


Σχολιάστε εδώ