Κυριακή με τον πρωινό καφέ

Και όταν άρχισαν να ζητάνε βιβλία και αποδείξεις, τότε τους ανέλαβαν οι… φουσκωτοί… Χριστουγεννιάτικα τους έσπασαν στο ξύλο… Πήγαν και είπαν τα καθέκαστα στον διευθυντή τους, ο οποίος τους συνέστησε να καταθέσουν μηνύσεις, αλλά η απάντηση ήταν όχι, γιατί φοβόμαστε, έχουμε οικογένειες και κανένας δεν μας προστατεύει…
Ζούγκλα η νύχτα…

***

Άρωμα ΔΡΟΣιάς είχε η διαρροή σε φιλοαλογοσκουφική εφημερίδα… αποκάλυψης ότι ο Γιάννης Παπαθανασίου, ως υφυπουργός του αποπεμφθέντος, είχε επιχορηγήσει με 4,5 εκατ. ευρώ την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας. Τελικά αποδείχθηκε ότι η κατηγορία κατά του νυν πλέον «τσάρου» ήταν κατασκευασμένη… Τον λόγο τον εξηγούν οι εξελίξεις που ακολούθησαν. Τα «συντροφικά μαχαιρώματα» δεν ήταν αποκλειστικότητα του ΠΑΣΟΚ.

***

Η αλήθεια είναι ότι η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά ήθελε να αντικαταστήσει τον διοικητή του ΙΚΑ Γιώργο Μέργο από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε υπουργός Απασχόλησης. Είχε θέσει μάλιστα το θέμα και στο Μαξίμου. Ωστόσο, ο Αλογοσκούφης είχε βάλει «βέτο» –ο κ. Μέργος ήταν άνθρωπός του– κι έτσι η αντικατάστασή του είχε «παγώσει». Στον ανασχηματισμό ο Αλογοσκούφης πήγε σπίτι του, οπότε άνοιξε κι ο δρόμος για την απομάκρυνση και του Μέργου.

***

Από τα παραλειπόμενα του ανασχηματισμού. Κάποια στιγμή ο Κώστας Χατζηδάκης έπαιξε και για τη θέση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών. Λέγεται ότι ο Καραμανλής τον έχει σε εκτίμηση, μετά τη θητεία του στο δύσκολο υπουργείο Μεταφορών με τα τόσα προβλήματα.


Σχολιάστε εδώ