ΚΚΕ: Αριστερός ψάλτης της Δεξιάς ο ΣΥΝ

Κάνουν λόγο για «πολιτική αγυρτεία» έναντι του ΚΚΕ και προσπάθεια να εμφανιστεί ο ΣΥΝ ως κατά «φαντασίαν στόχος» αφού η Κουμουνδούρου δεν μπορεί να αντικρούσει τις επικρίσεις για το γεγονός ότι εκθείαζε τους «κουκουλοφόρους» και τη δράση τους κατά τη διάρκεια των πρόσφατων κινητοποιήσεων μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, Αλέξη Γρηγορόπουλου, από τον ειδικό φρουρό στα Εξάρχεια. Στο ΚΚΕ τονίζουν κατηγορηματικά ότι είναι φαιδρή η προσπάθεια του ΣΥΝ να εμφανιστεί ως θύμα ενός «φαιοκόκκινου μετώπου» και καταγγέλλουν την Κουμουνδούρου για ισχυρισμούς που αποτελούν προϊόντα πολιτικής τύφλωσης. Η στάση του ΣΥΝ εκτιμάται ότι φτάνει στα όρια της προβοκάτσιας αφού -όπως λένε στελέχη του ΚΚΕ- διατυπώνεται η άποψη ότι το ΚΚΕ συνέδεσε τον ΣΥΝ με «τρομοκρατικά φαινόμενα» πράγμα που ουδέποτε συνέβη.

Με βάση τα παραπάνω αντιμετωπίζουν με χλευασμό τη συγκέντρωση που οργανώνει αύριο στην Αθήνα ο ΣΥΡΙΖΑ για να καταγγείλει την επίθεση που δέχεται από το «τριμέτωπο μπλοκ» της ΝΔ, του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ.

Τα στελέχη του ΚΚΕ στις κατηγορίες που δέχονται από τον ΣΥΝ απαντούν ότι το κόμμα τους το μόνο που έκανε ήταν να διατυπώσει τεκμηριωμένη κριτική σε ό,τι αφορά στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στα επεισόδια που έγιναν από «κουκουλοφόρους». Αντί, λένε, η ηγεσία του ΣΥΝ να απαντήσει σε αυτήν την κριτική επιστρατεύει τη φαντασία της και κατασκευάζει σενάρια με στόχο να ενεργοποιήσει αντανακλαστικά αλληλεγγύης, έχοντας στο βάθος του μυαλού της την αλίευση ψήφων στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Έτσι και αλλιώς, οι σχέσεις των δύο χώρων ήταν όχι μόνον ανύπαρκτες αλλά «πολεμικές» και έτσι ο Περισσός με αφορμή τη νέα αντιπαράθεση δεν «μασάει τα λόγια του». Με αφορμή τον ισχυρισμό του ΣΥΝ ότι «κυβέρνηση-ΚΚΕ- ΛΑΟΣ» εκπονούν μεθοδευμένο σχέδιο που στρέφεται κατά των αγώνων και του κινήματος της νεολαίας, κάνουν λόγο για προσπάθεια ταύτισης του ΣΥΝ με τη νεολαία, τους αγώνες και τα δικαιώματά της «λες και τον εξουσιοδότησε κανείς ως αποκλειστικό εκπρόσωπό της». Σημειώνουν δε με νόημα ότι από την κριτική του ΣΥΝ, το τελευταίο διάστημα, απουσιάζει παντελώς το ΠΑΣΟΚ παρά το γεγονός ότι στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν αυτό που χαρακτήρισε «πολιτική αλητεία» τη στάση του ΣΥΝ έναντι των «κουκουλοφόρων».

Στο θέμα, όπως ήταν φυσικό, παρενέβη και η ίδια η Αλέκα Παπαρήγα που εκτίμησε ότι οι κατηγορίες του ΣΥΝ προς το κόμμα της αποτελούν «πολιτική τύφλωση και ψύχωση». Η γραμματέας του ΚΚΕ διευκρίνισε ότι το κόμμα της δεν αποδίδει τον όρο «τρομοκρατία» ούτε σε κίνημα με το οποίο διαφωνεί ούτε σε ομάδα ούτε ακόμα και σε προβοκατόρικες ενέργειες. «Δεν χρησιμοποιούμε τον όρο ”τρομοκράτες” και ”τρομοκρατία”» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας: «Είναι έξω από το λεξιλόγιό μας αφού εμείς δεν πήραμε μέρος σε αντιπολεμικές κινητοποιήσεις μαζικών φορέων γιατί χρησιμοποιούσαν το σύνθημα ”όχι στον πόλεμο, όχι στην τρομοκρατία” γιατί χρησιμοποιούσαν το σύνθημα που ήταν το πρόσχημα του ιμπεριαλισμού». Τον όρο «τρομοκρατία», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, τον χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση στην προσπάθειά τους να τσακίσουν σε όλες τις χώρες το λαϊκό κίνημα, το απελευθερωτικό κίνημα, τη λαϊκή εξέγερση και τις απεργίες.

Εν κατακλείδι, το ΚΚΕ ξεκαθαρίζει απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΝ για τη συγκρότηση «τριμέτωπου μπλοκ» ότι «μας χωρίζει άβυσσος από την πολιτική της ΝΔ και του ΛΑΟΣ για λόγους καθαρά ταξικούς και αυτό το ξέρει πάρα πολύ καλά ο ΣΥΡΙΖΑ», τον οποίον και στηλιτεύουν ότι δανείζεται σκουριασμένα επιχειρήματα του ΠΑΣΟΚ ότι το ΚΚΕ αποτελεί τον «αριστερό ψάλτη της Δεξιάς».


Σχολιάστε εδώ