ΚΑΤΩ… στον ΠΕΙΡΑΙΑ

Συγκεκριμένα, αντινομάρχης Εμπορίου ανέλαβε ο Σταύρος Μαρκάτος, Ανάπτυξης ο Σ. Αλεξόπουλος, Υγείας ο Β. Βαλσαμάκης, Διαχείρισης ο Π. Αλεξανδρίδης, Υποδομών ο Π. Τριανταφύλλου και Νεολαίας ο Γ. Τσιρίδης. Αντινομάρχης Πειραιά στην Υπερνομαρχία ορίστηκε ο Χρήστος Αγγέλης. Παράλληλα, ο κ. Μίχας ανακοίνωσε τα πρόσωπα που προτείνει για τις θέσεις που αναλογούν στην πλειοψηφούσα παράταξη στα ΔΣ των οργανισμών και επιχειρήσεων της νομαρχίας και θα αναδειχθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πειραιά και στις επιμέρους συνεδριάσεις των ΔΣ. Συγκεκριμένα, ο νομάρχης:

// Στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης προτείνει για τη θέση του προέδρου την Αναστασία Γιαννακοπούλου, για τη θέση του αντιπροέδρου τον Κώστα Καρρά και για τη θέση του γραμματέα τον Μανώλη Στάθη.

// Στον Οργανισμό Περιβαλλοντικής Προστασίας και Ανάπτυξης προτείνει για τη θέση του προέδρου την Εύη Γιαννοπούλου, για τη θέση του αντιπροέδρου τη Χατζίνα-Στάθη Δήμητρα και για τη θέση του γραμματέα τον Ιωάννη Μαρωνίτη.

// Στον Πολιτιστικό Επιμορφωτικό Οργανισμό προτείνει για τη θέση του προέδρου τον Λεωνίδα Αθανασιάδη, για τη θέση του αντιπροέδρου την Αναστασία Μουτσάτσου και για τη θέση του γραμματέα τη Βιολέτα Γεράνη.

// Στον Αθλητικό Οργανισμό προτείνει για τη θέση του προέδρου τον Νίκο Ανασόπουλο, για τη θέση του αντιπροέδρου τον Θάνο Καληώρα και για τη θέση του γραμματέα τον Δημήτρη Παύλου.

// Στην Πειραϊκή Ανάπτυξη προτείνει για τη θέση του αντιπροέδρου τον Παναγιώτη Βουδούρη και για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον Λάζαρο Αθανασιάδη.

// Γενικό ξεσηκωμό σήμανε για το Πέραμα η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να δώσει άδεια παραμονής για τρία ακόμα χρόνια των «δεξαμενών του θανάτου» της CYCLON, για τις οποίες ο λαός του Περάματος, με συντριπτικό ποσοστό, σε πρόσφατο δημοψήφισμα, είχε ζητήσει να μετεγκατασταθούν. Να σημειώσουμε ότι και η Νομαρχία Πειραιά με απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου είχε πάρει την άδεια περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρείας για να μην μπορεί να λειτουργεί τις δεξαμενές της στο Πέραμα. Ωστόσο, όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος Περάματος η κυβέρνηση πήρε την αρμοδιότητα αυτή από τη νομαρχία και την έδωσε στο υπουργείο Ανάπτυξης, που της έδωσε παράταση τριών χρόνων για την παραμονή των δεξαμενών, αλλά και άδεια για δυνατότητα επέκτασης των αποθηκευτικών της χώρων.

// Την παραχώρηση μίας από τις θέσεις τακτικών μελών στη δημαρχιακή επιτροπή που κατέχει η πλειοψηφία, θέλησε να σώσει στη μειοψηφία ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Στ. Κασιμάτης, προκειμένου να εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις στο σημαντικό αυτό θεσμικό όργανο του δήμου. Όμως η Περιφέρεια Αττικής απέρριψε το αίτημά του και έτσι η πλειοψηφία θα… παίζει μόνη της, όσο κι αν ήθελε περισσότερο πλουραλισμό. Στο μεταξύ, συγκροτήθηκαν με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τα νέα διοικητικά συμβούλια των Νομικών Προσώπων και της Δημοτικής Επιχείρησης (ΔΕΕΠΑΠΕΚ) Κορυδαλλού. Στο Πνευματικό Κέντρο παραμένει πρόεδρος η δημοτική σύμβουλος Λαμπρινή Μάνου, ενώ αντιπρόεδρος ορίστηκε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Κορυδαλλός – Ευρωπαϊκή Πόλη» Δέσποινα Δεδεγκίκα-Γιαπιντζάκη. Στον αθλητικό οργανισμό παραμένει επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Καπιτσίνος, ενώ αντιπρόεδρος αναλαμβάνει ο Νίκος Ζαλαώρας. Αλλαγή σκυτάλης στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, όπου πρόεδρος αναλαμβάνει ο δημοτικός σύμβουλος Κυριάκος Τζέρπος και αντιπρόεδρος η Νέλλη Μοσχονά. Οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Βράκας και Χαράλαμπος Λώλος αναλαμβάνουν πρόεδρος και αντιπρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης έργων, πολιτισμού, ανάπτυξης, προβολής, επικοινωνίας Κορυδαλλού.

// Την επόμενη Κυριακή στις 25 Ιανουαρίου 2009, στις 10.30 το πρωί η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά , κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της και καλούνται όλοι οι Κεφαλονίτες και Θιακοί στην Αττική, να παραβρεθούν για ν’ ανταλλάξουν ευχές και να καλωσορίσουν τον καινούριο χρόνο. Η Αδελφότητα καλεί όλα τα μέλη της να συμμετάσχουν και να υποστηρίξουν τις συλλογικές δράσεις που αναβαθμίζουν την ποιότητα των ανθρώπινων σχέσεων. Η εκδήλωση θα γίνει στην ανακαινισμένη καλαίσθητη αίθουσα του ιστορικού κινηματογράφου «Aττικόν» στον Πειραιά (Αγίου Κων/νου & Ηρώων Πολυτεχνείου, Πειραιάς. Την εκδήλωση φέτος θα τιμήσει ο συμπατριώτης Δημήτρης Τυπάλδος με ένα μουσικό πρόγραμμα που θα αποδώσει η Παιδική Χορωδία του.

// Κρίμα που έφυγε ο Αλογοσκούφης. Κάποιοι που το έπαιζαν… μεγαλόψυχοι στον Πειραιά έμειναν… ανεπάγγελτοι! Και κλάααμα στην πλατεία…

// Ούτε ψύλλος στον κόρφο του περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ, στον Πειραιά, κ. Καστρινού. Με τις μεθοδεύσει του στις εκλογές του ΠΕΣΥΔΑΠ, κατηγορήθηκε για αντικομματική συμπεριφορά, η οποία απειλούσε την ενότητα της παράταξης. Έτσι, κατάφερε να είναι εναντίον του και εκείνοι που εξερράγησαν γιατί θεωρούν ότι πήγε να τους υπονομεύσει, αλλά και εκείνοι που έχασαν, γιατί πιστεύουν ότι δεν τους βοήθησε! Εμείς τι να πούμε; Ας πρόσεχε!


Σχολιάστε εδώ