Η ιστορία ενός βίντεο, οι έρευνες και η Αντιτρομοκρατική

Το βίντεο ξυλοδαρμού αστυνομικών στο Ολυμπιακό Στάδιο πριν από τον αγώνα ΑΕΚ-Πανθρακικού, την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, την επομένη της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, παρουσίασαν πρόσφατα τηλεοπτικοί σταθμοί. Στο βίντεο, που έχει τραβηχτεί στις εξέδρες του ΟΑΚΑ από κινητό τηλέφωνο οπαδού της Ένωσης, φαίνεται ότι αστυνομικοί που αποκόπηκαν από τη διμοιρία τους τρώνε πολύ ξύλο από οπαδούς της ΑΕΚ. Οι αστυνομικοί αυτοί, που φέρουν ασπίδες και κράνη, αλλά δεν ανήκαν στα ΜΑΤ, είχαν μεταφερθεί από τη Λιβαδειά για να βοηθήσουν στην αστυνόμευση του γηπέδου μιας και οι περισσότερες διμοιρίες ήταν στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και επειδή ήταν ανεκπαίδευτοι εγκλωβίστηκαν και χτυπήθηκαν αλύπητα από οπαδούς της Ένωσης, ενώ τρεις από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Το βίντεο έφθασε στους τηλεοπτικούς σταθμούς μέσω κάποιων συνδικαλιστών αστυνομικών, οι οποίοι το προμηθεύτηκαν από τον οπαδό που το τράβηξε. Το εξωφρενικό της υπόθεσης είναι ότι όταν έγινε γνωστό από άλλους οπαδούς της Ενωσης ποιος έδωσε το βίντεο στην Αστυνομία και τα κανάλια, σε κάποιο από τα επόμενα ματς της ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ, ο συγκεκριμένος οπαδός, που τράβηξε το βίντεο, δέχθηκε επίθεση και ξυλοκοπήθηκε από άλλους οπαδούς του «δικέφαλου», διότι στο βίντεο διακρίνονταν τα πρόσωπα κάποιων από αυτούς που χτύπησαν τους αστυνομικούς.

Οι έρευνες, βέβαια, για τη σύλληψή τους βρίσκονται στο σκοτάδι, διότι δεν είναι εύκολο να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία τους, ούτε καν από την επίσημη ΑΕΚ, υπεύθυνος ασφαλείας της οποίας είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά από αστυνομικές έρευνες και μάλιστα τις πιο επικίνδυνες. Ο λόγος για τον Πολύκαρπο Δημητρόπουλο, ο οποίος είναι απόστρατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας και διετέλεσε υποδιευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας επί διεύθυνσης Βάιου Σύρου, την περίοδο της εξάρθρωσης των τρομοκρατικών οργανώσεων «17 Νοέμβρη» και ΕΛΑ και μάλιστα έχει τιμηθεί για αυτήν του την επιτυχία, το 2003.


Σχολιάστε εδώ