Ενίσχυση του επαρχιακού Τύπου από Παυλόπουλο

Σχέδιο μετάβασης του επαρχιακού Τύπου στην ψηφιακή εποχή έχει στα σκαριά το υπουργείο Εσωτερικών.

Στην ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, το Σάββατο 10 Ιανουαρίου, ο Προκόπης Παυλόπουλος ζήτησε από τους εκδότες τις προτάσεις τους για τα έργα που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, καθώς, όπως είπε, «η θωράκιση του περιφερειακού Τύπου και η επιτάχυνση της μετάβασής του στην ψηφιακή εποχή είναι κορυφαία προτεραιότητα» για την κυβέρνηση.

Το υπουργείο προωθεί «την αντικατάσταση της επιχορήγησης των τηλεπικοινωνιακών μονάδων με επιχορήγηση των ευρυζωνικών συνδέσεων», με εφάπαξ επιχορήγηση για αγορά σχετικού ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Το σχετικό σχέδιο βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας. Το κρίσιμο θέμα είναι αυτό της κρατικής υποστήριξης στην ταχυδρομική διανομή των φύλλων. Ο Π. Παυλόπουλος προανήγγειλε τη σύσταση επιτροπής, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων και των εκδοτών, «για την ορθολογικότερη και καλύτερη αξιοποίηση των πόρων, ύψους 18 εκατ. ευρώ, που διατίθενται για την ενίσχυση της ταχυδρομικής διακίνησης των εφημερίδων της Περιφέρειας.

Τέλος, το υπουργείο πρότεινε στον ΟΑΕΔ τη δυνατότητα εφαρμογής προγραμμάτων τεχνικής – επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης νέων επαγγελματιών σε συναφείς ειδικότητες του Τύπου, ώστε να συνδυασθεί η απόκτηση της σχετικής επαγγελματικής εμπειρίας με την ενίσχυση των επιχειρήσεων περιφερειακών εφημερίδων.


Σχολιάστε εδώ