Εκλογική στόχευση;

Η κρατούσα κατάσταση εμφανίζεται να «στήνει σκηνικό εκλογών» και το γεγονός πως η εκτίμηση αυτή ακούγεται από «φίλους και εχθρούς» τής προσθέτει αξιοπιστία. Μάλιστα, παράγοντας της κρατούσας κατάστασης εκτίμησε πως «δεν αρμόζει σʼ έναν Καραμανλή να οδηγήσει την παράταξη σε ήττα στρατηγικής σημασίας», οπότε οι εκλογές την άνοιξη θα γίνουν βρέξει χιονίσει, ακόμα κι αν προηγείται στις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα η ΝΔ. Με άλλα λόγια, κυριαρχεί στους κόλπους της ΝΔ η λογική που λέει «όσο περνάει ο καιρός η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερεύει, άρα το συντομότερο εκλογές…».

•Απαρχής να καταθέσουμε τη διαφωνία μας με τη λογική που λέει πως «δεν αρμόζει σʼ έναν Καραμανλή να οδηγήσει την παράταξη σε στρατηγική ήττα», γιατί αυτή ακριβώς η λογική έχει ως επακόλουθο ότι «αρμόζει σʼ έναν Καραμανλή να οδηγήσει σε ήττα στρατηγικής σημασίας τη χώρα προκειμένου να σώσει την παράταξη». Γιατί σε στρατηγική ήττα της χώρας στον οικονομικό τομέα θα οδηγήσει ένας ολόπλευρος προεκλογικός σχεδιασμός της κυβέρνησης, καθότι, αντί για υπεύθυνο και σοβαρό πλάνο για την έξοδο της χώρας από την κρίση, θα επικρατήσει η λογική των ρουσφετιών και των προεκλογικών δώρων, με καταστροφικές επιπτώσεις στις προοπτικές της χώρας.

•Ευτυχώς όμως, ακόμα κι αν στην άκρη του μυαλού του πρωθυπουργού υπάρχει εκλογική στόχευση, τα πράγματα να εξελιχθούν διαφορετικά, καθότι οι δημοσκοπήσεις του Μαρτίου (κατά τις προβλέψεις μας) θα εξαναγκάσουν την κρατούσα κατάσταση να εγκαταλείψει το εκλογικό σενάριο και να ασχοληθεί, αλλά και να αναμετρηθεί, με τα προβλήματα του λαού και του τόπου. Άλλωστε ο μόνος δρόμος που θα αποτρέψει μια στρατηγική ήττα της ΝΔ είναι ο δρόμος της υπεύθυνης διακυβέρνησης που λύνει τα προβλήματα με πράξεις και όχι με ανέξοδα «θα», με προεκλογικές κινήσεις και υποσχέσεις.


Σχολιάστε εδώ