Διαδήλωση συμπαράστασης στη μετανάστρια συνδικαλίστρια

Στο μεταξύ τις δυνατότητες συνταξιοδότησης της μετανάστριας συνδικαλίστριας, διερευνά η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη – Πετραλιά σε συνεργασία με τη βουλγαρική κυβέρνηση.
Η υπουργός βρίσκεται «σε διαρκή επαφή με την οικογένεια της κ. Κούνεβα από την πρώτη στιγμή του τραγικού συμβάντος», σύμφωνα με τον υφυπουργό Γιάννη Κοντογιάννη, ο οποίος απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φώτη Κουβέλη, σχετικά με το καθεστώς απασχόλησης που επικρατεί στα συνεργεία καθαριότητας. Στην ερώτηση – καταγγελία του, ο κ. Κουβέλης κατήγγειλε «παρακράτος και εργασιακό Μεσαίωνα» στις εταιρείες καθαριότητας, ενώ ειδικότερα για την εταιρεία που απασχολούσε την κ. Κούνεβα υποστήριξε πως «χρησιμοποιεί μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, δεν εφαρμόζει τη συλλογική σύμβαση εργασίας, τρομοκρατεί, εκβιάζει κ.λπ.».

Ανταπαντώντας, ο κ. Κοντογιάννης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση μετά το συμβάν έχει ελεγχθεί τρεις φορές, ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός: «Όταν γίνεται μια καταγγελία, τα καταγγελλόμενα να επιβεβαιώνονται και από τους εργαζόμενους…».
Ο κ. Κοντογιάννης, σε συζήτηση επίσης, πρότασης νόμου του ΚΚΕ για τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων διαβεβαίωσε πως «δεν υπάρχει ουδείς κίνδυνος για τις συντάξεις και τις παροχές σε συνταξιούχους και ασφαλισμένους», ενώ απέρριψε τις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση σχετικά με τις τροπολογίες που προβλέπουν τη χορήγηση βοηθήματος 1.000 ευρώ σε ανέργους και τη δυνατότητα μέσω ειδικών προγραμμάτων να απασχολούνται στον στενό και ευρύτερο τομέα για όσο χρόνο διαρκέσει η επιδότησή τους από τον ΟΑΕΔ.

«Στα βαθιά νερά με την πρώτη» βρέθηκε ο νέος υφυπουργός Απασχόλησης και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου επικρατεί ικανοποίηση από τις πρώτες εμφανίσεις του, που γίνονται σε κλίμα έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης.


Σχολιάστε εδώ