ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο σημερινός γ΄ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Βίκτωρας Μητρόπουλος, είναι οι δύο υποψήφιοι, με τον κ. Πιλάβιο να έχει προβάδισμα αλλά μέχρι το Σάββατο πολλά μπορούν ν’ αλλάξουν και πολλά μπορούν να γίνουν, μέχρι και να αποσυρθεί ο ένας εκ των δύο υποψηφίων.

Κατ’ αρχάς, φαίνεται ότι ύστερα από πολλά χρόνια οι δύο μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, συμφωνούν στο ίδιο πρόσωπο για την προεδρία της ΕΠΟ και αυτός είναι ο προερχόμενος από τους πράσινους, Σοφοκλής Πιλάβιος, τον οποίο στηρίζει και ο τέως, πια, πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης.

Όμως, υπάρχει ο εμπειρότατος από εκλογικές αναμετρήσεις Βίκτωρας Μητρόπουλος, ο οποίος σαφώς και δεν θα παραδοθεί, σαφώς και δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος μέχρι τέλους. Ο κ. Μητρόπουλος, που έχει διατελέσει και αυτός μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ παλαιότερα και α΄ αντιπρόεδρος ως πρόεδρος της ΕΠΑΕ, έχει ερείσματα στις 57 Ενώσεις της χώρας, οι οποίες αποτελούν το εκλογικό σώμα και πρόκειται να ψηφίσουν για τον νέο πρόεδρο της μεγαλύτερης αθλητικής ομοσπονδίας της χώρας. Αμέτοχο έχει μείνει έως τώρα στην εκλογική αναμέτρηση το υφυπουργείο Αθλητισμού και ο Γιάννης Ιωαννίδης, καθώς και ο ΓΓΑ, Σταύρος Δουβής, οι οποίοι μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένοι και να έχουν εξαντλήσει τις όποιες παρεμβάσεις τους στην απομάκρυνση του Βασίλη Γκαγκάτση από την προεδρία της ΕΠΟ. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και ο νέος υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς, που δεν δεν έχει λάβει μέρος στις διεργασίες.

Προσπαθεί να μείνει εκτός των εκλογικών διεργασιών της ΕΠΟ και να μην εμπλακεί, τουλάχιστον ο ίδιος, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως και οι δύο υποψήφιοι, Βίκτωρας Μητρόπουλος και Σοφοκλής Πιλάβιος, ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία και η πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού είναι προσεκτική ως προς τη στήριξη που παράσχει.

Τέλος, υπάρχει και ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Χατζηαποστόλου, ο οποίος δεν κατήλθε τελικά υποψήφιος, αλλά δεν έχει διαφανεί ακόμη ποιον θα στηρίξει. Από τη μία, υπήρξε στενός συνεργάτης του Βασίλη Γκαγκάτση επί σειρά ετών, παρότι κομματικό στέλεχος εδώ και πολλά χρόνια, της Νέας Δημοκρατίας, και από την άλλη, δεν βλέπει με καλό μάτι την άνοδο του Σοφοκλή Πιλάβιου στην προεδρία πριν από αυτόν.


Σχολιάστε εδώ