Ασκήθηκε δίωξη στον Βγενόπουλο

Αυτό προκύπτει από το πόρισμα του αντεισαγγελέα Εφετών Γρ. Πεπόνη για το σκάνδαλο των «δομημένων ομολόγων» και συγκεκριμένα για την εμπλοκή της Marfin Bank με το ταμείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΤΑΞΥ) και τις ανακρίσεις που ακολούθησαν.

Μαζί με τον πρόεδρο της Marfin διώκεται με την ίδια κατηγορία και ο Σαμουήλ Σάμης (του Δαβίδ), μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Marfin και προϊστάμενος διαχείρισης των διαθεσίμων της Marfin Bank. Μετά την απολογία και των δύο τραπεζικών στελεχών (που έγιναν μεταξύ 12 και 15 Ιανουαρίου) και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα υποβληθεί η δικογραφία στο δικαστικό συμβούλιο για την έκδοση του βουλεύματος. Το «Π» είχε αποκαλύψει από τον Ιούνιο του 2008 το πόρισμα του κ. Πεπόνη προς τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών, με το οποίο ζητούσε μεταξύ των άλλων και «την άσκηση δίωξης εις βάρος του Ανδρέα Βγενόπουλου, αλλά και παντός άλλου υπευθύνου της Marfin Bank, για ηθική αυτουργία κατ’ εξακολούθησιν σε απιστία».

Να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος του ΤΑΞΥ Ν. Τσουράκης είχε προφυλακιστεί και μετά από 20ήμερη παραμονή αποφυλακίστηκε με εγγύηση. Η πολύ σημαντική αυτή σκανδαλώδης ιστορία, που ταρακούνησε την κυβέρνηση και λόγω της εμπλοκής του αποπέμφθηκαν κυβερνητικοί παράγοντες, απασχόλησε τη Δικαιοσύνη και ήδη είναι η πρώτη υπόθεση με τα δομημένα του ΤΑΞΥ που οδηγείται στο ακροατήριο, ενώ συνεχίζεται η έρευνα -με πολλή καθυστέρηση, άγνωστο για ποιον λόγο- για τους πρωταγωνιστές της, τους Πρινιωτάκηδες και τα μαύρα χρήματα που διακινήθηκαν.


Σχολιάστε εδώ