από το Περιστύλιο…

Και καθώς στήνουν τις κάλπες (προς το παρόν με οδηγίες του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημήτρη Ρέππα το αργότερο σε έναν χρόνο με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας), ορισμένοι προσέχουν από τώρα για να έχουν. Σ’ αυτήν τη γραμμή πρώτος και καλύτερος ο Απόστολος Κακλαμάνης που πραγματοποίησε την πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», παρουσία των Δ. Ρέππα, Γ. Ραγκούση, Ευ. Βενιζέλου Χρ. Παπουτσή και πολλών βουλευτών του κόμματός του. Προέβλεψε μάλιστα ότι «στις εκλογές που θα γίνουν μέσα στο 2009, ο λαός θα δώσει στον Γιώργο Παπανδρέου και στο ΠΑΣΟΚ πανίσχυρη, αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Κάποιοι βουλευτές σχολίαζαν ότι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής άνοιξε αυτοβούλως την προεκλογική περίοδο, στέλνοντας στον Γιώργο Παπανδρέου το μήνυμα να μη διανοηθεί να τον αφήσει έξω από τις λίστες. Λένε πάλι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν το κατάλαβε και απόρησε γιατί δεν περιμένει αιφνιδιασμό στη Βʼ Αθήνας…

======
Ευρύτερες αλλαγές στις διοικήσεις των οργανισμών με καρατομήσεις των διάφορων «golden boys» και μείωση των εξωφρενικών αποδοχών προσδοκούν οι βουλευτές της ΝΔ για να περάσει η αίσθηση του νοικοκυρέματος και να εδραιωθούν τα διαφαινόμενα σημάδια ανάκαμψης. Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, βέβαια, στελέχη της ΝΔ ομολογούν ότι θα μπορούσαν να πάνε σε εκλογές αν και εφόσον καταφέρουν να αγγίξουν την πλάτη του πρώτου κόμματος…

======
Είναι τέτοια η ανασφάλεια και η αναταραχή στο εσωτερικό της ΝΔ που δεν θέλει ούτε να σκέφτεται τι θα γίνει αν απασφαλιστούν οι απογοητευμένοι, έλεγε βουλευτής που έμεινε εκτός κυβέρνησης στον τελευταίο ανασχηματισμό. Πιο ψύχραιμοι εκείνοι που δεν κινδυνεύει άμεσα η επανεκλογή τους, λένε ότι πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις προσωπικές πικρίες και να κοιτάξουμε πώς θα διασωθούμε ως παράταξη στις εκλογές. Πυρ και μανία όμως είναι κάποιοι άλλοι που εκλέγονται δέκα χρόνια, δεν υπουργοποιήθηκαν ποτέ και σαν μην έφτανε αυτό τους βάζουν «σφήνα» στον νομό νέους υφυπουργοποιημένους συναδέλφους, που απειλούν την επανεκλογή τους….

======
Τα κουτσομπολιά των δυσαρεστημένων «βράζουν» στα γαλάζια πηγαδάκια στους διαδρόμους της Βουλής. Το τελευταίο που σχολιάζεται αφορά πρόσφατα υφυπουργοποιημένο νέο βουλευτή, για τον οποίο έλεγαν ότι την εποχή της παντοδυναμίας του Ρουσόπουλου δήλωνε άνθρωπός του και κολλητός του, ενώ μόλις έφυγε τα γύρισε, διαδίδοντας ότι εξαιτίας του δεν μπήκε ποτέ στην κυβέρνηση, καθώς εκείνος τον θεωρούσε εν δυνάμει αντίπαλο, που θα μπορούσε να απειλήσει τη θέση του ως άνθρωπος των ΜΜΕ!

======
Το επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο Πάνος Παναγιωτόπουλος ότι του τηλεφώνησε ο πρωθυπουργός και του ζήτησε να παραμείνει στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου όπου η παρουσία του θεωρείται επιτυχημένη.

Αυτό που δεν είναι και τόσο βέβαιο είναι το αν θα παραμείνει ο Γιάννης Τραγάκης στη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Και στην περίπτωση αυτή δεν αποκλείεται να κληθεί να τον αντικαταστήσει ο κ. Παναγιωτόπουλος…

======
Ο πρωθυπουργός είναι ο ίδιος, δεν έχει αλλάξει ο χαρακτήρας του στα πέντε χρόνια που βρίσκεται επικεφαλής της χώρας, λένε όσοι έχουν την ευκαιρία να συνομιλούν μαζί του. Τον Γιώργο Αλογοσκούφη, τον ρώτησαν;

======
Αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση υπομνήματος με αιχμή τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της χώρας από 33 βουλευτές της ΝΔ. Μπορεί εν τέλει η πρωτοβουλία να λειτουργεί εξισορροπηστικά απορροφώντας τους κραδασμούς από τη δυσαρέσκεια των ανθρώπων της υπαίθρου που βρίσκονται σε αδιέξοδο και μπροστά σε κινητοποιήσεις, όπως όμως παραδέχονταν κάποιοι από τους υπογράφοντες: «Για να προχωράμε στην κίνηση αυτή δεν είναι μόνο στραβός ο γιαλός αλλά και στραβά αρμενίζουμε. Άρα η πολιτική πέντε χρόνων δεν ήταν η σωστή».

Το κείμενο στηρίζεται από εκπροσώπους της λεγόμενης «λαϊκής Δεξιάς», πρώην «λοχαγούς» και άλλους δυσαρεστημένους, περιλαμβάνει έντεκα σημεία και σχεδόν… ολόκληρη την κυβέρνηση, καθώς κοινοποιείται στους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομίας, Απασχόλησης, Εθνικής Άμυνας, Υγείας και στον διοικητή της ΑΤΕ.

Ιδού και οι υπογραφές των βουλευτών που ελπίζουν σε ευήκοα ώτα: Ι. Τζαμτζής, Γ. Αποστολάκος, Κ. Τζαβάρας, Ν. Ράγιου, Α. Κόρκα, Α. Παρίσης, Δ. Σαμπαζιώτης, Ν. Τσιαρτσιώνης, Κ. Αγοραστός, Γ. Βαγιωνάς, Μ. Χαλκίδης, Β. Μπούζαλη, Θ. Καραόγλου, Κ. Κουκοδήμος, Α. Καρπούζας, Α. Ρεγκούζας, Ν. Παπαδημάτος, Λ. Τσαβδαρίδης, Α. Καρυπίδης, Ν. Σταυρογιάννης, Ε. Κωνσταντινίδης, Ο. Κεφαλογιάννη, Θ. Σολδάτος, Α. Κουτσούμπας, Γ. Κοσμίδης, Κ. Κόλλιας, Ν. Παναγιωτόπουλος, Δ. Χριστοφιλογιάννης, Γ. Καλαντζής, Μ. Χαρακόπουλος, Γ. Μανώλης, Α. Δερμεντζόπουλος.

======
Διαφωνία σχετικά με τις αρχές που διέπουν τη φιλοσοφία της Αρχαίας Ελλάδας ξέσπασε μεταξύ Θόδωρου Πάγκαλου και Άδωνη Γεωργιάδη στη συζήτηση της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης μεταξύ Αλβανίας – ΕΕ με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα. «Το ΠΑΣΟΚ», είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος, «έχει από καιρό υιοθετήσει τις βασικές αρχές του «αιώνα των Φώτων», του Διαφωτισμού, οι οποίες είναι και αυτές της Αρχαίας Ελλάδος, και θεωρούμε ότι έθνος ελληνικό είναι όσοι συμμερίζονται τον πολιτισμό μας, τη γλώσσα μας και θέλουν να μένουν σ’ αυτήν τη χώρα και να τηρούν το Σύνταγμα και τους νόμους μας. Δεν υπάρχει δηλαδή Έλλην με σύνθεση -όπως πίστευαν τα φασιστικά καθεστώτα και οι φασιστικές ιδεολογίες- αίματος διαφορετική από εκείνη των άλλων ανθρώπων».

– Ο Ηρόδοτος λέει «όμαιμον», κύριε υπουργέ, παρατήρησε ο Αδ. Γεωργιάδης. Θα αλλάξουμε τον Ηρόδοτο;

– Δεν σας αμφισβητώ το δικαίωμά σας να είστε σ’ αυτήν τη Βουλή και να εκφράζετε τη γνώμη σας… Αν όμως φτάσουμε στη στιγμή να μπορείτε εσείς να με εμποδίσετε να πω εγώ τη γνώμη μου σ’ αυτήν τη Βουλή, τότε…

Και ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε:

-Δεν σχολιάσατε, κύριε πρόεδρε, τον Ηρόδοτο, που είστε ιδιαιτέρως αρχαιομαθής, προκάλεσε τον προεδρεύοντα κ. Νεράντζη.

– Δεν έχει ανάγκη δικών μου σχολίων ο Ηρόδοτος, απάντησε ο αντιπρόεδρος.

– Αξιοποιήστε το αληθές και το λανθασμένο του κ. Πάγκαλου, επέμεινε ο κ. Γωργιάδης.

Και ο κ. Νεράντζης: «Τον σχολίασαν οι αιώνες και μάλιστα σημαντικά»!

======
«Βαλυράκη», αποκάλεσε τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Βαληνάκη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

– Δεν είπατε το όνομά μου σωστά, κύριε συνάδελφε, τον διόρθωσε ο υφυπουργός.

– Συγγνώμη για το «Βαλυράκης», αλλά είναι κατά ο «Λάος» – «Λαός»…

======
Μας μπέρδεψε ο κ. Γεωργιάδης και δεν βγάλαμε συμπέρασμα αν είναι Πόντιος ή Βλάχος. Πάνω στη συζήτηση αναφέρθηκε στα ποντιακά ανέκδοτα, με αποτέλεσμα να το παρατηρήσει ο συνάδελφός του κ. Βελόπουλος. «Πόντιος είμαι. Δικαιούμαι να το λέω», απάντησε.

– Βλάχικα πες, τον παρότρυνε ο βουλευτής της ΝΔ Δημ. Χριστοφιλογιάννης και ιδού η απάντηση:

– Βλάχικα αλλά είμαι και βλάχος!


Σχολιάστε εδώ