Από το καλοκαίρι ήταν να σταματήσει ο Ντάρκο, το ποδόσφαιρο

Συγκίνηση σε όλους τους φιλάθλους και σε όλο τον κόσμο προκάλεσε η περιπέτεια της υγείας του Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού υπεβλήθη σε εγχείρηση στην καρδιά (μπαλονάκι) στην Ισπανία, με επιτυχία, την περασμένη Τρίτη, λόγω προβλήματος υψηλής αρτηριακής πίεσης και είναι και πάλι απόλυτα υγιής.

Η δυσάρεστη βέβαια εξέλιξη αυτής της περιπέτειας είναι πως δεν θα μπορέσει να φορέσει και πάλι τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και να παίξει μπάλα σε υψηλό επαγγελματικό επίπεδο, αν και για αυτό –το να μην ξαναπαίξει ποδόσφαιρο– ο ίδιος ο παίκτης, αλλά και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ήταν προετοιμασμένοι και λίγο, πολύ το ανέμεναν.

Ο 36χρονος σέρβος επιθετικός είχε εδώ και καιρό πρόβλημα με υψηλή αρτηριακή πίεση και η πιθανότητα να μην ξαναπαίξει ποδόσφαιρο ήταν μια εξέλιξη που αντιμετώπιζε από το περασμένο καλοκαίρι. Τότε ήταν που για πρώτη φορά οι γιατροί, με επικεφαλής τον καρδιολόγο Τάκη Σταματόπουλο, που το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε στον Ολυμπιακό, διαπίστωσαν τη σοβαρότητα του προβλήματος του Κοβάσεβιτς και βρέθηκαν προ τεραστίου διλήμματος. Ο ίδιος ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς ήθελε να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο και οι γιατροί από την πλευρά τους δεν ήξεραν τι να κάνουν και τι να προτείνουν.

Να του ζητήσουν να σταματήσει το ποδόσφαιρο ή να προσπαθήσουν με φαρμακευτική αγωγή να του κάνουν το χατίρι και να συνεχίσει να παίζει μπάλα, κάτι που ο ίδιος ήθελε όσο τίποτα άλλο, με όποιους κινδύνους αυτό εμπεριείχε;

Τελικά, επελέγη η δεύτερη λύση και οι γιατροί του Ολυμπιακού προχώρησαν σε φαρμακευτική αγωγή και έδιναν στον παίκτη φάρμακο, που κρατούσε την πίεσή του σε χαμηλά επίπεδα. Το φάρμακο αυτό ο Κοβάσεβιτς το λάμβανε λίγη ώρα πριν από τους αγώνες και την ώρα του παιχνιδιού έφθανε στο υψηλότερο σημείο της επίδρασής του. Όλοι, όμως, γνώριζαν ότι κάποια στιγμή θα έπρεπε αυτό να σταματήσει και μετά τις τελευταίες εξετάσεις, στις οποίες υπεβλήθη στην Ελλάδα, ο διεθνής επιθετικός, κατέστη σαφές πως έπρεπε να σταματήσει το ποδόσφαιρο και να υποβληθεί στην επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, διότι θα υπήρχε ακόμη και κίνδυνος αιφνίδιου θανάτου μέσα στο γήπεδο. Τελικά, ο 36χρονος επιθετικός υπεβλήθη στην επέμβαση καρδιάς (μπαλονάκι) και είναι απόλυτα υγιής, αλλά δεν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο, κάτι που είναι το τελευταίο που απασχολεί και τον ίδιο, αλλά και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, αφού για όλους προέχει η υγεία του παίκτη.


Σχολιάστε εδώ