Αμφίρροπη η μάχη για τον νέο πρόεδρο της ΕΟΕ

Οι εκλογές για τις νέες διοικήσεις των ομοσπονδιών έχουν ολοκληρωθεί, το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει και οι δύο διεκδικητές της προεδρικής καρέκλας, ο σημερινός πρόεδρος Μίνωας Κυριακού και ο σημερινός α’ αντιπρόεδρος Ισίδωρος Κούβελος μετρούν τις δυνάμεις τους και μπαίνουν στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ισίδωρος Κούβελος έχει μικρό προβάδισμα, αλλά μέχρι τις εκλογές πολλά μπορούν να γίνουν και πολλά μπορούν να αλλάξουν. Ακόμη και να αποσυρθεί ένας εκ των δύο υποψηφίων, κάτι που έχει συμβεί σε αρκετές εκλογικές αναμετρήσεις στην ΕΟΕ και ειδικά των τελευταίων ετών, στις οποίες υπάρχει μόνον ένας υποψήφιος.

Το σίγουρο είναι πως αυτές οι εκλογές είναι και πολύ περίεργες και απρόβλεπτες και παρουσιάζουν και πολλές ιδιαιτερότητες.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι και οι δύο διεκδικητές της προεδρίας ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία και επομένως δεν τίθεται θέμα κομματικής επιλογής. Ωστόσο, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον πώς θα μοιραστούν οι ψήφοι και από τους προσκείμενους στη Νέα Δημοκρατία ομοσπονδιάρχες, αλλά και από τους προσκείμενους στο ΠΑΣΟΚ, που καθώς φαίνεται θα μοιραστούν. Οπως έχουμε γράψει, η πλειοψηφία των ομοσπονδιών ανήκει κομματικά στη Νέα Δημοκρατία, όπως και την περασμένη τετραετία. Το κυβερνών κόμμα έχει την ποσοτική υπεροχή, σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που έχει την ποιοτική υπεροχή, αφού εκτός του βόλεϊ, κράτησε όλες τις άλλες μεγάλες ομοσπονδίες που είχε και την περασμένη τετραετία, αλλά δεν έχει την πλειοψηφία. Εξυπακούεται βεβαίως, ότι ο κ. Κούβελος για να είναι υποψήφιος θα εκλεγεί ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ιππασίας στην ΕΟΕ στις εκλογές της 26ης Ιανουαρίου, διότι υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι ομάδα Νεοδημοκρατών υπό τον παλαιό πρόεδρο Φρέντι Σερπιέρη, που είναι αντίθετη στον σημερινό πρόεδρο, θα επιχειρήσει να εκλέξει άλλον εκπρόσωπο στην ολομέλεια και όχι τον Ισίδωρο Κούβελο, κάτι που σημαίνει ότι ο σημερινός α’ αντιπρόεδρος δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος για την προεδρία. Είναι και αυτό ένα από τα περίεργα αυτών των εκλογών. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει και η γραμμή που θα τηρήσει το υφυπουργείο Αθλητισμού, το οποίο έως τώρα παραμένει ουδέτερο, αλλά και το υπουργείο Πολιτισμού υπό τη νέα ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, μιας και ο τέως υπουργός Μιχάλης Λιάπης είχε ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας Κούβελου για την προεδρία της ΕΟΕ, κυρίως για να κάμψει τις αντιδράσεις του για τον μη διορισμό του στην προεδρία της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, η οποία με το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο θα μετατραπεί σε ανώνυμη εταιρεία.


Σχολιάστε εδώ