Άνευ όρων δώσαμε στην Αλβανία τη βίζα για την ΕΕ!

Δηλαδή τους ανοίξαμε την πόρτα να μπούνε στα ευρωπαϊκά σαλόνια χωρίς να δεσμευθούν για τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την ομογένειά μας και να δηλώσουν ότι δεν έχουν διεκδικήσεις κατά της χώρας μας.

Η απίστευτη αυτή εξέλιξη στενοχώρησε όλους τους βορειοηπειρώτες ομογενείς μας (κάπου 310.000 ψυχές), που με ψηφίσματά τους ζήτησαν να μη συναινέσει η ελληνική Βουλή, αλλά εις μάτην! Έτσι δίνουμε τα πάντα στην Αλβανία, χωρίς να παίρνουμε τίποτα:

• Δεν απαιτήσαμε να λήξει το θέμα της Τσαμουριάς με τις ανύπαρκτες «περιουσίες».

• Δεν ζητήσαμε να επιτρέψουν να κάνουμε ένα νεκροταφείο για τους έλληνες ήρωες του 1940 που άφησαν τα κόκαλά τους σʼ εκείνα τα εδάφη ενάντια στους φασίστες (και στους αλβανούς συμμάχους τους).

• Δεν θέσαμε καν το θέμα να αποκατασταθούν όλα τα κοινωνικά, πολιτιστικά και οικονομικά δικαιώματα των Ελλήνων της νότιας Αλβανίας, σε αντιστάθμισμα των 700.000 Αλβανών που ζουν από την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

• Δεν απαιτήσαμε να σταματήσουν όλες οι αναγκαστικές… απαλλοτριώσεις (δημεύσεις) της περιουσίας των Ελλήνων της Αλβανίας.

Υποτίθεται ότι στον δρόμο για την ΕΕ οι Αλβανοί θα γίνουν… καλά παιδιά! Όπως και οι Τούρκοι! Προφανώς κάποιοι δεν μαθαίνουν με τίποτα και από τίποτα.

Αντί για όλα αυτά, «σφάχτηκαν» ο Θ. Πάγκαλος με τον ΛΑΟΣ για το τι είναι «έθνος» και «πατριώτης» σήμερα. Μάλιστα ο Θ. Πάγκαλος έδωσε κι έναν καινοφανή και απαράδεκτο ορισμό για τις έννοιες «έθνος» και «πατριωτισμός» και αποκάλεσε «φασίστες» τους βουλευτές του ΛΑΟΣ, ζητώντας παράλληλα να δοθεί η ελληνική υπηκοότητα στα παιδιά των οικονομικών μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρει σκληρές απαντήσεις τόσο από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, που άφησε πολλά σαφή υπονοούμενα, όσο και από τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. Ο παριστάμενος υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης περίπου… παρακολούθησε τη συζήτηση και την ανταλλαγή… «φραστικών ρουκετών» εντός του Κοινοβουλίου! Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, προτίμησε απλώς να… μην εμφανιστεί!

Τα δύο μεγάλα κόμματα (Γ. Αναγνωστόπουλος και Ε. Καϊλή ήταν οι εισηγητές) κινήθηκαν… επιδερμικά στο κείμενο της συμφωνίας.

Στα θετικά της συμφωνίας που ανέφερε ο εισηγητής της ΝΔ είναι η ελεύθερη κυκλοφορία των ελληνικών προϊόντων (κάθε είδους) στην Αλβανία, ενώ, θεωρητικά, τα προβλήματα λαθρομετανάστευσης, εμπορίας ανθρώπων και οργάνων, διαφθοράς, ναρκωτικών και τρομοκρατίας θα αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά και καίρια…

Η Λιάνα Κανέλλη υπενθύμισε ότι όταν υπογραφόταν η πρώτη οικονομική συμφωνία ΕΕ και Αλβανίας στην Κολωνία το 1999, «τα μίντια στην Ελλάδα προσπαθούσαν να σταματήσουν τον ήχο των βομβών που έπεφταν ακριβώς εκείνη την ημέρα στη Σερβία και διέλυαν τη Γιουγκοσλαβία. Γέμιζαν και το ελληνικό και το αλβανικό έδαφος με εμπλουτισμένο ουράνιο. Στο πολιτικό ρεπορτάζ των ημερών η μεγάλη ανακοίνωση ήταν το μενού των αρχηγών που έτρωγαν στην Κολωνία. Το θυμάμαι περισσότερο απʼ όσο θυμάμαι τις λεπτομέρειες αυτής της συμφωνίας για το κρασί τάδε, για τα υπόλοιπα των εντοσθίων τα οποία πρέπει να επεξεργαστεί κάποιος, για τα τρίμματα του ελαφοντόδοντου, το σπέρμα του ταύρου και για τον τρόπο που πρέπει αυτό να διασφαλιστεί. Εάν δεν κάνω λάθος, το μενού ήταν παϊδάκια αρνίσια τυλιγμένα σε αμπελόφυλλο και σοκολάτα περιχυμένη πάνω σε αχλάδι. Αυτά ακούγαμε τότε για την Αλβανία…». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους 700.000 Αλβανούς της μαύρης εργασίας στη χώρα μας και στο… μέλλον τους στο trafficking!

Από εκεί και μετά η… κόντρα μεταφέρθηκε μεταξύ του Θόδωρου Πάγκαλου και του συνόλου του ΛΑΟΣ, με επικεφαλής τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Θόδωρος Πάγκαλος: «Η έννοια του «έθνους» καθορίζεται κατά ποικίλους τρόπους, ανάλογα με την ιδεολογία και το σύνολο των παραστάσεων οι οποίες διέπουν τη συγκεκριμένη προσωπικότητα. Εμείς έχουμε από καιρό υιοθετήσει, τουλάχιστον στην παράταξή μας, τις βασικές αρχές του αιώνα των Φώτων, του Διαφωτισμού, οι οποίες είναι και αυτές της Αρχαίας Ελλάδος, και θεωρούμε ότι έθνος ελληνικό είναι όσοι συμμερίζονται τον πολιτισμό μας, τη γλώσσα μας και θέλουν να μένουν σʼ αυτήν τη χώρα και να τηρούν το Σύνταγμα και τους νόμους μας.

Δεν υπάρχει δηλαδή Έλλην με σύνθεση –όπως πίστευαν τα φασιστικά καθεστώτα και οι φασιστικές ιδεολογίες– αίματος διαφορετική από εκείνη των άλλων ανθρώπων».

Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο Ηρόδοτος λέει “όμαιμον”, κύριε υπουργέ».

Θεόδωρος Πάγκαλος: Πού, λοιπόν, θα απευθυνθούν οι έλληνες βορειοηπειρώτες, πλην του Ελληνικού Κοινοβουλίου; Και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο –και είμαστε πολύ ευτυχείς να μπορούμε να δίνουμε διέξοδο στις ιδέες τους, υπό τον όρο οι φορείς αυτοί να είναι αντιπροσωπευτικοί και οι ιδέες να είναι σωστές– αλλά βεβαίως και στο Αλβανικό Κοινοβούλιο, όπου αυτήν τη στιγμή μετέχουν έντεκα έλληνες βουλευτές όλων των κομμάτων και υπάρχει και το κόμμα αυτό, το Κόμμα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο μετέχει αυτοτελώς και μάλιστα συγκροτεί για πολλοστή φορά την κυβερνητική πλειοψηφία με το κόμμα του κ. Μπερίσα. Δεν είναι έρημοι οι Βορειοηπειρώτες, για να τους υιοθετήσουν μερικοί στην Ελλάδα και να τους καταστήσουν κτήμα τους, γιατί περί αυτού πρόκειται. Εφόσον λοιπόν κοπτόμεθα υπέρ των δικαιωμάτων των Αλβανών και παντός ανθρώπου ανά την υφήλιο, τι θα γίνει επιτέλους με το κολοσσιαίο, τεράστιο σκάνδαλο της μη αναγνώρισης της ελληνικής υπηκοότητας σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι ζουν σʼ αυτήν τη χώρα, έχουν γεννηθεί σʼ αυτήν τη χώρα, ζουν εδώ είκοσι χρόνια; Μερικοί απʼ αυτούς δεν έχουν γνωρίσει άλλη πατρίδα! Και η Ελλάδα, με επικεφαλής τη σημερινή κυβέρνηση και με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας, επειδή διέπεται από ρατσιστικές και φυλετικές αντιλήψεις, δεν τους αναγνωρίζει το δικαίωμα, παρανόμως και παραβιάζοντας τις συνθήκες που η Ελλάδα έχει υπογράψει στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στον ΟΗΕ, να έχουν την ελληνική υπηκοότητα!»

Γιώργος Καρατζαφέρης: «Αισθάνομαι ότι ο πατριωτισμός είναι υπό διωγμόν. Τι ενοχλεί; Ο κ. Πάγκαλος μας μίλησε για φασισμό! Πρέπει να καταλάβει ο κ. Πάγκαλος ότι εμείς στο δικό μας γονίδιο, στο DNA, δεν έχουμε ούτε φασίστες ούτε δικτάτορες! Και πάνω απʼ όλα δεν έχουμε ούτε ρατσιστές ούτε προδότες αγωνιστών απελευθερωτικών αγώνων! Και να θυμίσω στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο πολλές φορές έχει επιλεκτική μνήμη, ποιοι πούλησαν τον Οτσαλάν, ποιοι πούλησαν τον ήρωα του κουρδικού αγώνα! Και με τι τίμημα τον πούλησαν! Και πού τον πούλησαν! Στις ορδές των Αμερικάνων και των Τούρκων! Ακόμα ο Οτσαλάν είναι στα κάτεργα των τούρκικων φυλακών, γιατί υπήρξε η κυβέρνηση Σημίτη με υπουργό Εξωτερικών τον κ. Πάγκαλο! Και, βεβαίως, η σύλληψη του Οτσαλάν απελευθέρωσε τούρκικες δυνάμεις για να έρθουν προς την πλευρά του Αιγαίου και να πιέζουν και να εκβιάζουν εμάς – αυτή ήταν η πολιτική σας! Γιατί με τον Οτσαλάν ελεύθερο, πολλές τουρκικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν απασχολημένες στην περιοχή. Απελευθερώθηκαν λοιπόν απʼ αυτό το καθήκον τους και έχουν έρθει απέναντι, εδώ, εις το Αιγαίο, για να κάνουν τον καμπόσο πάνω από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι! Κι εμείς να ποιούμε την νήσσα! Και πετάνε πάνω από το ελληνικό έδαφος και μας βάζουν και νότες! Κι εμείς σιωπητήριο! Γιατί; Γιατί πρέπει να είμαστε καλοί και εύκολοι!»

Τελικά, η Βουλή ψήφισε τη σύμβαση, ελπίζοντας ότι η Αλβανία θα συμμορφωθεί προς τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις (όπως… συμμορφώθηκε και η Τουρκία), εάν θέλει να ενταχθεί τελικά μετά από δέκα χρόνια… Προς το παρόν, κάνει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τα Σκόπια (εναντίον τίνος;), χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει τα θέματα των Τσάμηδων και των «περιουσιών τους» και των ανθρωπίνων (και όχι μόνο) δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο…


Σχολιάστε εδώ