ψιθυριστά

Τα όμορφα ποσοστά… όμορφα καίγονται. Ισχύει πλέον για τον ΣΥΡΙΖΑ. Aς μην πανηγυρίζουν στο ΠΑΣΟΚ σήμερα, όπως πανηγύριζαν στη Νέα Δημοκρατία χθες, διότι ο κανόνας ισχύει για όλους.

Κάποιοι πρέπει να δουν προσεκτικά τις σχέσεις ορισμένων εταιρειών δημοσκοπήσεων και γενικώς μετρήσεων της κοινής γνώμης με την εκάστοτε κυβέρνηση και φυσικά τις σχέσεις τους διαχρονικά με την εξουσία. Προσεκτικά και με βάση έρευνα ουσιαστική και σε βάθος… Άντε να δούμε…

Είναι ακραίο και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται το φαινόμενο των αγωγών εναντίον δημοσιογράφων από πολιτικούς. Ωστόσο καμιά φορά… το ζητάει κοινώς ο οργανισμός μας… Όλα γράφονται αλλά με τρόπο και κυρίως γράφονται συνοδευόμενα με αποδείξεις. Όταν θίγεται η τιμή και η υπόληψη κάποιου, δεν είναι δυνατόν να είναι πολίτης δεύτερης κατηγορίας και να μην πηγαίνει στα δικαστήρια.

Αν η κυβέρνηση επιθυμεί να προλάβει το τσουνάμι των απολύσεων που έρχεται σιγά σιγά, τότε το μόνον που μπορεί να κάνει είναι να επιχειρήσει με κάθε τρόπο να ελέγξει τις απολύσεις αυτές. Να υποχρεωθούν οι μικρομεσαίες και οι μεγάλες επιχειρήσεις να γνωστοποιούν ανά μήνα τις μεταβολές εργασιακού δυναμικού. Έτσι θα βλέπει και η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία τι ακριβώς γίνεται στις επιχειρήσεις και θα διαπιστώνει και το κλίμα στην αγορά.

Σαράντα οκτώ χρόνια καριέρας πολιτικής ολοκληρώθηκαν για τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη. Τον έβγαλαν «βαρόνο»… και σίγουρα ο παλαιός πολιτικός έπαιζε βασικό ρόλο στις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία όλα τα τελευταία χρόνια. Υπήρξε εκείνος που βοήθησε αποφασιστικά εκείνη την ομάδα που στήριξε τον Καραμανλή για να γίνει πρόεδρος. Ένα στέλεχος που μπορεί να έχουμε πολλές αντιρρήσεις όσον αφορά αποφάσεις και πολιτικές του επιλογές, δεν μπορεί όμως να μην αποτελεί σημείο αναφοράς με προσφορά…

Διαβάσαμε ότι προσήχθησαν στο τμήμα κάποιοι νεαροί μαθητές που ευθύνονται για εμπρησμό σε Επαγγελματικό Λύκειο. Κάποιοι από αυτούς ομολόγησαν ότι, προκειμένου να εκδικηθούν την αποβολή φίλου τους, πέταξαν βόμβα μολότοφ στο γραφείο του υποδιευθυντή του λυκείου, το οποίο καταστράφηκε βέβαια εντελώς. Σε βάρος των νεαρών σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι αγρότες έχουν ξεκινήσει νέο κύκλο κινητοποιήσεων με αποκλεισμούς στις εθνικές οδούς. Προς το παρόν συμβολικά, αναμένονται όμως δυναμικότερες και μεγαλύτερης διάρκειας κινητοποιήσεις. Σίγουρα οι αγρότες έχουν πληθώρα αιτημάτων τα οποία προσπαθούν να προωθήσουν, πλην όμως οι πολίτες της χώρας τι φταίνε; Πρέπει να σκέπτονται και τους ανθρώπους που πρέπει να πάνε στις δουλειές τους και υφίστανται όλη την ταλαιπωρία που συνεπάγεται ο αποκλεισμός τους από το εθνικό δίκτυο.

Θέλουμε την Αστυνομία να βάλει τάξη, αλλά, πώς να βάλει τάξη όταν δεν της επιτρέπεται να φερθεί ως…

Αστυνομία. Μόνο με δακρυγόνα δεν επιβάλλεται τάξη. Η στάση των περισσοτέρων είναι απίστευτη: Από τη μια σε κάθε πρόβλημα «φωνάζουμε» την Πολιτεία να μας βοηθήσει και από την άλλη για ό,τι γίνεται φταίνε πάντα η Πολιτεία και το κράτος.

Άντε τώρα ο Προκόπης να λύσει τον γόρδιο δεσμό των συμβασιούχων. Η μεν Ευρωπαϊκη Επιτροπή τον δικαιώνει πλήρως για τις ρυθμίσεις που έκανε το 2004 σχετικά με τους συμβασιούχους, αλλά από την άλλη με ντιρεκτίβα της υπογραμμίζει ότι ουδείς με σύμβαση ορισμένου χρόνου, ακόμα κι αν καλύπτει πάγιες ανάγκες, δεν μπορεί να μονιμοποιηθεί από εδώ και πέρα. Έλα όμως που καμιά δεκαριά χιλιάδες διεκδικούν την πρόσληψή τους γιατί δεν διορίσθηκαν με τους παλαιούς νόμους…

***
Επειδή τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν τα μέλη του νεοσύστατου Υπουργικού Συμβουλίου δεν είναι μόνον επικοινωνιακά, αλλά και άκρως τεχνοκρατικά, καλό θα ήταν να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για τα επαγγελματικά τους προσόντα και τα πτυχία τους, γιατί πολλά ακούγονται για υφυπουργούς χωρίς ίχνος πανεπιστημιακής μόρφωσης και κατάρτισης. Και καλά τα μεγάλα λόγια για την Παιδεία και για τις κινητοποιήσεις των νέων, αλλά ποιες είναι οι εξηγήσεις που μπορούμε να δώσουμε σε έναν άνεργο νέο με μεταπτυχιακά όταν βλέπει υφυπουργούς χωρίς πτυχίο;

***
Να πιστέψουμε στον εαυτό μας…

Λιγόλογη αλλά με αισιόδοξες επισημάνσεις η ομιλία του Πέτρου Δούκα, κατά την παράδοση του υφυπουργείου Εξωτερικών, όπου επί των ημερών του η οικονομική διπλωματία έκανε σημαντικά βήματα. «Να μην έχουμε κλειστά τα μάτια», είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε συγκεκριμένα:
«Οι καιροί είναι δύσκολοι.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να πιστέψουμε στον εαυτό μας.
Ακόμη και αυτοί που δεν πιστεύουν στην κυβέρνησή μας, ας πιστέψουν στον εαυτό τους. Σ’ αυτά που οι ίδιοι μπορεί να πετύχουν.
Κάθε επιτυχία του καθενός είναι επιτυχία και πρόοδος για όλη τη χώρα.
Η Ελλάδα έχει ιστορία 50 αιώνων.
Έχει μεγαλείο. Αλλά καμιά φορά, όπως δίδασκε ένας αρχαίος φιλόσοφος, τα μάτια είναι κλειστά. Μπορούν να δουν αλλά δεν βλέπουν».


Σχολιάστε εδώ