ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ

Είναι σημαντική η παραδοχή περί σπατάλης χρημάτων στην τηλεόραση και ήδη φαίνεται σιγά σιγά πως οι τηλεοπτικοί σταθμοί εκλογικεύονται και απαντούν με ξένο, καλό και φθηνότερο πρόγραμμα.

«Πιστεύω», υπογραμμίζει ο κ. Μπούτος, «ότι θα κάνουμε πολύ καιρό να ξαναδούμε τις αμοιβές που βλέπαμε τα τελευταία χρόνια. Η πολυαναμενόμενη κρίση έχει ήδη επιπτώσεις. Το Mega σταματάει τη σειρά “Ποιος μας πιάνει”, ενώ δύο προγράμματα, το “4” και το “Μίλα μου βρώμικα”, μεταφέρονται για την επόμενη τηλεοπτική περίοδο. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει τους προσεχείς μήνες στη διαφημιστική δαπάνη και πολύ φοβάμαι και στην οικονομία γενικότερα. Γι’ αυτόν τον λόγο είμαστε επιφυλακτικοί και συντηρητικοί στις κινήσεις μας», εξηγεί.

Από την άλλη πλευρά, ο ΑΝΤ1 έχει κάνει αντίστοιχες κινήσεις από πέρυσι. Με το που ανάλαβε ο Γιάννης Λάτσιος σταμάτησαν αρκετές ελληνικές σειρές, προκαλώντας σοκ στην αγορά των τηλεοπτικών παραγωγών και αφήνοντας κυριολεκτικά στον αέρα πολλούς ηθοποιούς. Στη συνέχεια μείωσε το κόστος ξεκινώντας τη μετάδοση ξένων σειρών, όπως το «Lost», το οποίο, περιέργως, αν και δεν έπιασε στην ΕΡΤ, είχε σημαντική επιτυχία στον ΑΝΤ1.

Επέλαση αμερικανικών σειρών

Τώρα οι τηλεοπτικοί σταθμοί επιστρέφουν με νέα καλά ξένα προγράμματα, κι αυτό είναι αντίφαση, διότι συνήθως περιμένει κανείς πως η κρίση θα έχει επίπτωση στην ποιότητα. Όμως οι αμερικανικές σειρές που έρχονται στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα είναι ποιοτικές. Έτσι από τις 21 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει στον ΑΝΤ1 ο δεύτερος κύκλος του «Lost» και κάποια στιγμή, εξαιτίας της συνεργασίας του με τη FOX, θα προβληθεί και ο τρίτος κύκλος του «Prison Break» και έως τον Ιούνιο ο πρώτος κύκλος του «Boston Legal», ενώ από τη Δευτέρα ο ΣΚΑΪ ξεκινάει τον έκτο κύκλο του «24». Το Alter, που άνοιξε αυτόν τον δρόμο στην ελεύθερη τηλεόραση, μεταδίδοντας το «Sex & the City», σε μια εποχή που είχαν διασωθεί μόνο τα «Φιλαράκια», ξεκίνησε την προβολή της βραβευμένης αμερικανικής σειράς «Mad MEN». Είναι δε ενδεικτικό πως το «Sex & the City» είχε «τιμωρηθεί» από το ΕΣΡ και είχε επιβληθεί στο κανάλι να προβάλλει τη σειρά αργά τη νύχτα, εξαιτίας του υποτιθέμενου ερωτικού της περιεχομένου… Η Nova βρίσκεται στην πρωτοπορία των ξένων σειρών, καθώς δεν εξαρτάται από τη θεαματικότητα, αλλά από τους συνδρομητές της.


Σχολιάστε εδώ