Τα κανάλια εκλέγουν κυβερνήσεις και βουλευτές

«Τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης είναι αυτά που καθορίζουν την “πολιτική ατζέντα” και “εκλέγουν” πριν από τους πολίτες κυβερνήσεις και βουλευτές. Και όλα αυτά τα μέσα λειτουργούν χωρίς άδεια και η εφαρμογή του νόμου αναβάλλεται από χρόνο σε χρόνο. Πλήρης υποταγή».

Αυτά δεν τα λέει ένας τυχαίος. Τα έγραψε ως τον πρώτο λόγο της κρίσης στην πολιτική διαχείριση του πολιτικού συστήματος την περασμένη Κυριακή στο άρθρο του στο «Βήμα» ο Γιώργος Ρωμαίος. Ένας δημοσιογράφος που σε καιρούς δύσκολους, στα πέτρινα χρόνια, τίμησε τη δημοσιογραφία και υπηρέτησε πιστά και σωστά το λειτούργημα της ενημέρωσης, χωρίς υπερβολές, κατευθυνόμενη πληροφόρηση και τον νου σε κυκλοφορίες. Τότε οι εφημερίδες πρόσφεραν πληροφόρηση και άποψη και όχι DVD.

Λείπει ο πατριωτισμός

Είπε και κάτι άλλο, εξίσου σημαντικό, ο Γιώργος Ρωμαίος: «Ένας ακόμη λόγος απαξίωσης της πολιτικής είναι η απουσία “πατριωτισμού”. Όλα τα κόμματα, είτε είναι στην κυβέρνηση, είτε στην αντιπολίτευση, θέτουν πάνω από τα συμφέροντα της πατρίδας το συμφέρον του κόμματος».

Μεγάλη αλήθεια… Κανένας δεν τη λέει για να μην κατηγορηθεί από τους ψευτοπροοδευτικούς και τους λαϊκιστές ως «εθνικιστής»…

Εκεί μας έφεραν…


Σχολιάστε εδώ