Τα έκτροπα και οι βανδαλισμοί της Αθήνας

Η μεν ευταξία σώζειν δοκεί, η δε αταξία πολλούς ήδη απολώλεκε.
Ξενοφών 426-352 π.Χ.

Κύριε Διευθυντά,
Αυτά τα οποία ζούμε τον τελευταίο καιρό δημιουργούν μεγάλη λύπη και προβληματισμούς στους σώφρονες Έλληνες.
Σε κρουαζιέρα πριν από λίγα χρόνια ξένος διπλωμάτης, μεταξύ άλλων, μου είπε τα εξής:
Η Ελλάδα είναι μία θαυμάσια χώρα με 10 εκατομμύρια κατοίκους περίπου, κυβερνάται από 5-10 οικογένειες πλουσίων και 3-4 οικογένειες πολιτικών, οι οποίοι θεωρούν τη χώρα φέουδό τους και δεν έχει κανένα γνώρισμα ευνομούμενης Πολιτείας.
Λόγια σκληρά, ίσως υπερβολικά, φαίνεται όμως ότι όλα έχουν κάποια βάση.
Χρόνια τώρα ζούμε απαράδεκτες καταστάσεις. Οι «κουκουλοφόροι», κατά διαστήματα, να καίνε την Αθήνα και η Αστυνομία να παρακολουθεί αμήχανη και ανήμπορη. Τα σκάνδαλα ατέλειωτα, σε δημόσια έργα, εξοπλιστικά προγράμματα, ολυμπιακά έργα, υποθέσεις χρηματιστηρίου, ομολόγων, Siemens, παράνομοι διορισμοί συγγενών, φίλων κλ.π., κλ.π.
Πολλές φορές ακούσαμε από επίσημα χείλη τα ίδια και τα ίδια λόγια. Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν όσο υψηλά κι αν ίστανται, το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο, ο νόμος θα εφαρμοσθεί προς όλες τις κατευθύνσεις. Έπεα πτερόεντα. Οι παρανομούντες πολιτικοί με παραγραφές, εξεταστικές επιτροπές και άλλα τεχνάσματα απαλλάσσονται και οι πολίτες μένουν απογοητευμένοι. Μέσα σε όλα αυτά τελευταία, μας προέκυψαν και οι καλόγεροι που, ενώ υποτίθεται ότι υπηρετούν την Ορθοδοξία και είναι εκφραστές της ακτημοσύνης, με μεγάλη σατανικότητα εχρησιμοποίησαν τον σαθρό κρατικό μηχανισμό και τους πολιτικούς για να πλουτίσουν. Το μεγάλο σκάνδαλο που δημιούργησαν και η αλαζονική συμπεριφορά τους, ταπείνωσε, απογοήτευσε και εξόργισε όλους τους Έλληνες.
Οι κύριοι αυτοί έπρεπε από τα κελιά των μονών να βρεθούν στα κελιά των φυλακών για να ικανοποιηθεί το κοινόν περί δικαίου αίσθημα.
Έπειτα από τόσα σκάνδαλα και την κακή οικονομική συγκυρία, ήταν φυσικό επόμενο ο λαός και οι μαθητές με τα προβλήματά τους, να κατέβουν στους δρόμους και με αφορμή τον τραγικό και άδικο χαμό του άτυχου μαθητή να ζήσουμε εφιαλτικές καταστάσεις.
Η Αθήνα να καίγεται, η Αστυνομία παρακολουθεί αμήχανη και η κυβέρνηση να αδυνατεί να αντιδράσει. Η εικόνα των περισσότερων πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ απογοητευτική.
Όλοι σχεδόν χωρίς σοβαρότητα και υπευθυνότητα να αλληλοκατηγορούνται και να τσακώνονται με μόνο κριτήριο τη δημιουργία εντυπώσεων και την ψηφοθηρία. Ασφαλώς υπάρχουν προβλήματα και είναι λογικό και νόμιμο να γίνονται συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας.
Κανείς όμως δεν νομιμοποιείται εν ονόματι των όποιων διεκδικήσεων να καίει σημαίες και να καταστρέφει και να λεηλατεί περιουσίες αθώων πολιτών στην Αθήνα και όχι μόνον. Τα ερωτήματα των πολιτών πολλά. Ποιος δημιούργησε το άβατο στα Εξάρχεια;
Ποιος εξέθρεψε και συντηρεί τους «κουκουλοφόρους»;
Το πανεπιστημιακό άσυλο είναι για διακίνηση ιδεών και όχι κακοποιών. Όταν διαπράττονται εγκληματικές πράξεις γιατί δεν δίνεται εντολή να επέμβει αμέσως η Αστυνομία; Έλεος, ντροπή, τίνος περιουσία καταστρέφεται;
Γιατί όλοι βάλλουν κατά της Αστυνομίας; Μιας Αστυνομίας με πολλά άλυτα προβλήματα, που χωρίς σαφείς οδηγίες και εντολές καλείται να αντιμετωπίσει επικίνδυνες καταστάσεις χωρίς πολιτική κάλυψη και όλους εναντίον της. Οι κακοί αστυνομικοί πρέπει να απομονώνονται και να τιμωρούνται.
Τι γίνεται όμως με τους καλούς, που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία και τα θύματα αστυνομικούς, που γι’ αυτούς ποτέ δεν γίνεται λόγος ή πολύ σπάνια.
Οι καιροί είναι χαλεποί, όλοι μας και κυρίως οι πολιτικοί και τα ΜΜΕ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να καταδικάσουν τους εμπρηστές «κουκουλοφόρους» χωρίς μισόλογα και να σταθούν στο πλευρό της Αστυνομίας για να μην καταλυθεί η έννομη τάξη.
Η ζημιά που έχει γίνει είναι ήδη μεγάλη και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση σε σχέση με τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που έχουμε με τους γείτονές μας και οι οποίοι μας περιγελούν, μπορεί να δημιουργηθούν ανεξέλεγκτες και τραγικές καταστάσεις με σοβαρές συνέπειες για τη χώρα μας.
Dr Β. Αντζάκης


Σχολιάστε εδώ