Συμφωνία όλων των κομμάτων για περιορισμό του ασύλου

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και αντιπολίτευση, όπως προκύπτει από τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και από τις δηλώσεις υπουργών και πρωτοκλασάτων στελεχών (Παυλόπουλος και Διαμαντοπούλου, Παπαρήγα και Κουβέλης), δείχνουν διάθεση συνεννόησης, μέσα από μια διαδικασία η οποία δεν αποκλείεται να φέρει ευρύτερη συναίνεση και σε άλλα θέματα.

Ο ΔΡΟΜΟΣ για τις αλλαγές αυτές προφανώς άνοιξε γιατί η κατάσταση στα πανεπιστήμια «δεν πάει άλλο» και η ασύδοτη δράση φοιτητών και όχι μόνο, σε χώρους που υποτίθεται ότι προστατεύονται από το άσυλο, οδηγεί σε επαναλαμβανόμενες καταστροφές που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο… Η κατάσταση που διαμορφώθηκε για μια ακόμη φορά το τελευταίο δίμηνο σε πολλά πανεπιστήμια της χώρας, όπου πολλά ιδρύματα έγιναν χώροι ασύλου εξωπανεπιστημιακών, είναι σαφές ότι οδήγησε τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις μαζί με την πανεπιστημιακή κοινότητα να επιχειρήσουν «εκλογίκευση».

ΕΓΙΝΕ ΠΛΕΟΝ κατανοητό απ’ όλες τις πλευρές ότι το άσυλο μπορεί να χρησιμoποιείται ως καταφύγιο «κουκουλοφόρων» που πυρπολούν, καίνε και καταστρέφουν την περιουσία του ελληνικού λαού, ατόμων που έχουν διαπράξει κακουργηματικές ποινικές πράξεις. Οι δηλώσεις εκπροσώπων όλων των κομμάτων, έχουν την ίδια συνισταμένη. Πρέπει να εφαρμοσθεί ο νόμος για βανδαλισμούς και καταστροφές που αποτελούν κακουργηματικές πράξεις. Και στο σημείο αυτό συμφωνούν και οι πρυτάνεις. Και σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες το Πανεπιστήμιο Αθηνών θα ανακοινώσει ότι το πεζοδρόμιο μπροστά από το Πανεπιστήμιο δεν αποτελεί άσυλο.

TΟ θέμα αναμένεται να τεθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό κατά την εκτός ημερησίας διατάξεων συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου και θα ζητήσει εθνικό διάλογο για την Παιδεία, συναίνεση με αιχμή την τριτοβάθμια εκπαίδευση και κατάργηση των γενικών εξετάσεων σε AEI και ΤΕΙ.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ είναι να επαναπροσδιοριστούν:
• η έννοια του ασύλου και
• οι χώροι στους οποίους εφαρμόζεται το άσυλο.


Σχολιάστε εδώ