ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

«Ως αιτία ανεπισήμως αναφέρονται οι τροποποιήσεις στον διαγωνισμό που προκήρυξε η Mondial, αλλά μάλλον η ουσία είναι το κόστος απόκτησης των δικαιωμάτων. Επίσημη τοποθέτηση δεν υπάρχει, ούτε από τη νέα διοίκηση, ούτε από την παλιά του Alpha», γράφαμε.

Η ουσία είναι πως με δεδομένη και την οικονομική κρίση οι Γερμανοί του RTL επαναπροσδιορίζουν τους στόχους τους. Έτσι στην υπόθεση της SuperLeague φαίνεται πως στάθμισαν τις εξής παραμέτρους και αποφάσισαν την έξοδο από τη διαδικασία: Ο Alpha θα έδινε 21 εκατ. ευρώ για να έχει έναν αγώνα το Σαββατοκύριακο και την αθλητική εκπομπή της Κυριακής για όλες τις φάσεις, για 14 ομάδες. Την ίδια ώρα θα υπάρχει ανταγωνισμός από ένα ακόμη κανάλι, τη ΝΕΤ, που θα φιλοξενεί για έναν ακόμη χρόνο τη δημοφιλέστερη ομάδα της Ελλάδας, τον Ολυμπιακό. Επιπροσθέτως ο διαγωνισμός είχε ένα κενό για τις ομάδες που ανεβαίνουν στην πρώτη από τη δεύτερη εθνική κατηγορία, καθώς τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα δεν περνάνε απευθείας στη SuperLeague. Γι’ αυτό και αφήνουν να εννοηθεί πως αποσύρονται από τη διαδικασία, απέχοντας συνολικά από το ποδόσφαιρο, αφού δεν κατέβηκαν στη μάχη για το Champions League.

Αντιθέτως, η NetMed δηλώνει πως θα υπογράψει τη σύμβαση με τη SuperLeague παρά τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει, όπως γράφαμε στο blog την Πέμπτη. Όμως υπάρχει φημολογία περί αποχώρησης των σαουδαραβικών κεφαλαίων από την Forthnet, η οποία ελέγχει τη NetMed. Αν επιβεβαιωθεί μια τέτοια εξέλιξη, που προς το παρόν κινείται στα όρια της φημολογίας, τότε τα πράγματα για τη NetMed NV και την επένδυσή της στο ποδόσφαιρο δεν είναι ευχάριστα.

Διότι κάποιος θα πρέπει να ενισχύει την εταιρεία που αγόρασαν προς 480 εκατ. ευρώ, αφού τις σχετικές εγγυήσεις για την απόκτηση των δικαιωμάτων τις είχε δώσει η σαουδαραβική πλευρά. Όλα αυτά είναι εκτιμήσεις, δεν πρόκειται για δεδομένα, καθώς δεν υπάρχουν επίσημες τοποθετήσεις και μ’ αυτό το ρευστό τοπίο δεν είναι βέβαιο πως θα επιβεβαιωθούν.

Ποιος είναι πιθανό να ωφεληθεί από την αποχώρηση του Alpha; Θα προσκληθεί ο ΣΚΑΪ, που είναι ο επόμενος κατά σειρά με τη μεγαλύτερη προσφορά, ή θα βρεθεί τρόπος να μπει στο παιχνίδι και η ΕΡΤ;


Σχολιάστε εδώ