Σιωπή από το ΥΠΕΞ

Τον περασμένο Οκτώβριο ο τούρκος Α/ΓΕΑ δήλωσε ότι η ανατολική Μεσόγειος θα καταντήσει εστία προστριβών και συγκρούσεων, λόγω πετρελαϊκής σπουδαιότητας. Σε σχετικό μας άρθρο στις 23 Νοεμβρίου 2008 ρωτούσαμε «Νέα περίοδος εντάσεων με Τουρκία στο Αιγαίο;». Και εδώ δυστυχώς πάλι επαληθευτήκαμε.

Ακόμη και στις 4/1/2009 κρούσαμε για μια ακόμη φορά τον κώδωνα κινδύνου, για τα συμβαίνοντα στον θαλάσσιο και εναέριο χώρο μας. Αλλά και πάλι απάντηση δεν πήραμε.

Και ενώ με λεονταρισμούς αναγγείλαμε ότι θα πραγματοποιήσουμε διαβήματα προς τους εταίρους μας (για μια ακόμη φορά…) για να καταγγείλουμε την επιθετική πολιτική της Άγκυρας, οι Τούρκοι με ιταμότητα συνεχίζουν τις παραβιάσεις. Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, υποδέχθηκαν με τιμές, την περασμένη Πέμπτη, τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας κ. Σολάνα, ο οποίος επαίνεσε τον τουρκικό ρόλο στην κρίση της Μέσης Ανατολής. Περιοχή όπου παλαιότερα, για να μην ξεχνιόμαστε, η χώρα μας έπαιζε σημαίνοντα και καθοριστικό ρόλο.

Άραγε για την κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από τους Τούρκους στο Αιγαίο θυμήθηκε να πει κάτι ο κ. Σολάνα; Του το υπενθύμισε κανείς;

Αλλά μήπως θα έπρεπε να αισθανόμαστε και ευτυχείς που οι Τούρκοι δεν μας ζήτησαν και… αποζημίωση για την… παρενόχληση, όπως λεγόταν, των μαχητικών τους, όπως θρασύτατα έπραξαν μετά το τραγικό συμβάν στις 23/5/2006, όταν βρήκε ηρωικό θάνατο ο σμηναγός Ηλιάκης;


Σχολιάστε εδώ