Ποιοι κατέβασαν μούτρα και τηλέφωνα μετά τον ανασχηματισμό!
Οι περισσότεροι συνάδελφοι των στελεχών της κυβέρνησης από τη Θεσσαλονίκη μίλησαν σχεδόν αμέσως για έναν αέρα ανανέωσης που φύσηξε, δυνατότερος και από τον Βαρδάρη. Όμως, υπήρχαν και δύο που επί 48 ώρες, μετά και την ορκωμοσία, εξαφανίστηκαν από προσώπου γης. Οι κύριοι Σαλαγκούδης και Ορφανός με τη… σιωπή τους κατέθεσαν, πιθανότατα τις αντιρρήσεις τους για το νεαρόν της ηλικίας υπουργών και υφυπουργών, καθώς και την πικρία τους για τη μη υπουργοποίησή τους. Οι υπόλοιποι τοποθετήθηκαν ως εξής:
Αδ. Ρεγκούζας: «Η βασική πολιτική κατεύθυνση δεν έχει μεγάλες διαφοροποιήσεις και επομένως η προσαρμογή των νέων στελεχών θεωρείται ότι θα είναι σύντομη. Ο ανασχηματισμός είναι τολμηρός και φιλόδοξος και περιμένω η αποτελεσματικότητά του να επιβεβαιωθεί και στην πράξη».
Α. Τζιτζικώστας: «Έβαλε νέους ανθρώπους, σαρανταπεντάρηδες, δεύτερης και τρίτης εκλογής, και όχι μόνο σε θέσεις υφυπουργών αλλά και σε θέσεις υπουργών. Απομάκρυνε ανθρώπους οι οποίοι το τελευταίο διάστημα είχαν εμπλακεί σε σκοτεινές υποθέσεις. Επίσης, όσους διαχειρίστηκαν κρίσιμα χαρτοφυλάκια όπως το Οικονομίας και το Ανάπτυξης. Για πρώτη φορά, ο ρόλος της Θεσσαλονίκης και η εκπροσώπησή της στο κυβερνητικό σχήμα είναι αναβαθμισμένα. Γιατί εκτός από τον πρωθυπουργό έχουμε υπουργό και δύο υφυπουργούς. Κάτι που αποτελεί τη μοναδική και πολύ σημαντική ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη να… φύγει μπροστά».
Ελ. Ράπτη: «Ο πρωθυπουργός με αίσθημα ευθύνης ανανέωσε τα πρόσωπα και μαζί την αισιοδοξία, την ελπίδα και τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας για την πορεία της χώρας προς το μέλλον με βήματα σταθερά και με τη σοβαρότητα και αξιοπιστία που απαιτούν οι καιροί. Με τη στήριξη των πολιτών, βουλευτές και κυβέρνηση προχωρούμε μπροστά στην επόμενη ημέρα, που είναι μέρα δουλειάς για όλους μας».
Θ. Καράογλου: «Με τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ο πρωθυπουργός απέδειξε πως μπορεί να δίνει άμεσες απαντήσεις στα μηνύματα των πολιτών. Ο ανασχηματισμός στέλνει σαφέστατα μηνύματα προς την κοινωνία για την κυβερνητική πολιτική σε σειρά κομβικών ζητημάτων, όπως η οικονομία και η διαχείριση της παγκόσμιας κρίσης με μέτρα ουσιαστικής και έμπρακτης υποστήριξης των ασθενέστερων, των δανειοληπτών και των επαγγελματιών, η αντιμετώπιση της ακρίβειας και η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, η ασφάλεια και η κοινωνική ηρεμία και σταθερότητα, η αγροτική ανάπτυξη καθώς και η Παιδεία».