Ο Ομπάμα αποφασισμένος να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Συγκεκριμένα θα αναλάβει πρωτοβουλία αναγνώρισης απʼ το Κογκρέσο της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Θα πρόκειται ασφαλώς, εφόσον οι σχετικές πληροφορίες επιβεβαιωθούν, για μια ιδιαίτερα σοβαρή εξέλιξη, αφού είναι γνωστές –και δεδομένες…– οι λυσσώδεις προσπάθειες που διαχρονικά καταβάλλει η Τουρκία προκειμένου να μην αναγνωριστεί αυτή η γενοκτονία, που βαρύνει καταλυτικά την τουρκική ιστορία και αποτελεί στίγμα της (μαζί με την άλλη γενοκτονία, αυτήν των Ποντίων).

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες μας αναφέρουν πως ο τούρκος πρωθυπουργός Τ. Ερντογάν, υπʼ όψιν του οποίου περιήλθε η σχετική πληροφόρηση, διεμήνυσε στον νέο αμερικανό Πρόεδρο «να καθυστερήσει» αυτήν την αναγνώριση…

Σύμφωνα επίσης με άλλη πληροφορία, που αφορά άμεσα την Ελλάδα, στις προθέσεις του Ομπάμα είναι:
– Να «πλησιάσει» περισσότερο τις ελληνικές θέσεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, καθώς και του συνολικότερου πλέγματος των ελληνοσκοπιανών σχέσεων.

Αυτό άφησε να διαφανεί ο νέος αμερικανός Πρόεδρος κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του ελληνοαμερικανικού λόμπι, καθώς και με επιφανή στελέχη της Παμμακεδονικής Ένωσης. Εκεί τους εξήγησε ότι δεν τον δεσμεύουν οι θέσεις της απερχόμενης διοίκησης Μπους για τα θέματα αυτά, που κάθε άλλο παρά… ευνοϊκές για τη χώρα μας ήσαν, ούτε καν ίσες αποστάσεις δεν τηρούσαν.

Αν τελικά αυτό συμβεί, τότε θα πρόκειται ασφαλώς για μια σοβαρότατη εξέλιξη στο Σκοπιανό.

Και λέμε αν, επειδή πολλές φορές αμερικανοί Πρόεδροι στα λόγια μάς «στήριζαν», αλλά –τελικά– στην πράξη ήταν… μια απ’ τα ίδια με προκατόχους τους. Με αποτέλεσμα να απογοητευόμαστε, μάλλον να… προσγειωνόμαστε στη σκληρή πραγματικότητα…


Σχολιάστε εδώ