Με το βλέμμα στο δημαρχείο…

Άμα δεν τη «βγεις» στον προπονητή, ακόμα κι αν δεν παίζεις καλή μπάλα, αργά ή γρήγορα θα σε σηκώσει από τον πάγκο, είτε γιατί οι άλλοι γέρασαν και σέρνονται είτε γιατί τους σακάτεψε ο διαιτητής και οι «παράγοντες» του χώρου.

Το μόνο που έπρεπε να κάνει λοιπόν ήταν να διατηρεί την καλή του φυσική κατάσταση, κάτι που κατάφερε μια χαρά, παρά τη συνεργασία του με τον «κομμένο» στα τεστ Χρήστο Φώλια.
O 42χρονος υπουργός, τηρουμένων των αναλογιών, ανήκει στα «πουλέν» της κυβερνητικής ομάδας. Ο κόουτς του βαρέθηκε τους βεντετισμούς και τα προσωπικά παιχνίδια και θέλει παίκτες σαν κι αυτόν, να ακούν τα προστάγματά του, να «τρέχουν» τους αντιπάλους και όχι το αντίστροφο. Ο Σταύρος έχει καλό… αριστερό και καλό δεξί, παίζει και κέντρο, δεν είναι «λερωμένος» από γαλάζια ΟΝΝΕΔίτικα πρωταθλήματα, κατεβαίνει άνετα στη μικρή περιοχή και, αν δεν βρει το δίχτυ, τουλάχιστον θα αποφύγει πέναλτι σε βάρος της ομάδας του.
Δεν του αρέσουν τα ρίσκα, ούτε να τρώει «κάρτες» και πόρτες. Είναι «αμερικανοσπουδαγμένος» στην επικοινωνία του αθλητισμού και των ομαδικών παιχνιδιών, απόφοιτος της Νομικής του ΑΠΘ, παντρεμένος με δικηγόρο ποντιακής καταγωγής (που διευθύνει το πολιτικό του γραφείο) και η οικογένεια του ξέρει απ’ έξω κι ανακατωτά την αγορά, όπως αυτός το χάντμπολ.

Ταυτόχρονα διαθέτει τη διακριτική γοητεία του αρσενικού, που τη συνειδητοποίησε αρκούντως όταν έκανε βόλτες μοιράζοντας προεκλογικά φυλλάδια σε μπαράκια της παραλιακής, ένα εκ των οποίων ανήκει στην αδελφή του.

Τότε ήταν που τον είδαμε για πρώτη φορά όχι μόνο ως υποψήφιο βουλευτή αλλά και ως επαγγελματία του… μόντελινγκ, «κρεμασμένο» σε πανό της Τσιμισκή, να μας χαμογελά και να μας γεμίζει προσδοκίες.

Οι υποψίες των Θεσσαλονικέων για το λαμπρό μέλλον του Σταύρου έγιναν βεβαιότητα όταν διαπίστωσαν ότι μπαινόβγαινε ως δημοτικός σύμβουλος το ίδιο άνετα τόσο στο γραφείο του πολιτικού του μέντορα Βασίλη Παπαγεωργόπουλου όσο και σ’ εκείνο του νομάρχη Ψωμιάδη, τη θέση του οποίου κατέλαβε ως πρώτος αναπληρωματικός βουλευτής όταν ο Παναγιώτης αποφάσισε να παραιτηθεί από τη Βουλή για τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση. Μάλιστα για αρκετό χρόνο κράτησε και τις δύο ιδιότητες, παίζοντας σε δύο ταμπλό χωρίς να κάνει ούτε ένα φάουλ.

Βέβαια, τότε οι δύο άρχοντες του τόπου, Παπαγεωργόπουλος και Ψωμιάδης, δεν φαντάζονταν ότι ο «Σταυράκος», και μάλιστα από τη θέση του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης, θα διεκδικούσε και μια δική «τους» καρέκλα, αυτήν του επόμενου δημάρχου Θεσσαλονίκης!

«Όμως έχει “άστρο” και θα ηγηθεί της πόλης προκειμένου να τη βγάλει από τα αδιέξοδα και τη χρόνια παρακμή της», όπως μας είπε χαρακτηριστικά πολιτικός του φίλος.

Ο ίδιος, με τη σιγουριά της αποδοχής και των οπαδών του ΠΑΟΚ (είναι περισσότεροι από κάθε άλλη ομάδα), δεν βιάζεται και απλώς γεμίζει τις ντουλάπες του με γραβάτες, κάτι που στο παρελθόν ούτε καν το συζητούσε…

Εκτός από υπομονή όμως, έχει και την «έγκριση» της Διοικούσας της ΝΔ Θεσσαλονίκης. Ξέρει να ακούει, να σέβεται τους παλιούς και να μην προκαλεί τους καινούργιους, οι οποίοι μπήκαν στην πολιτική και στα κοινά από τα αμφιθέατρα, σε αντίθεση μ’ αυτόν που ήταν στον «αφρό». Κι όμως κατόρθωσε να υπερκεράσει και αυτά τα «φυσικά» εμπόδια και να ανεβάζει συνεχώς τις μετοχές του έχοντας στο πλευρό του από Ρουσόπουλο ως… Καραχάλιο!

Στα δεδομένα της δυναμικής του υπάρχουν και αυτοί που αντιπαραθέτουν στατιστικά στοιχεία για τους Νεοδημοκράτες… «υπουργούς Μακεδονίας – Θράκης», εκτιμώντας ότι η συγκεκριμένη θέση δεν είναι αξιώσεων αλλά απλώς ένα βήμα πριν από την πολιτική συνταξιοδότηση! Επικαλούνται τα ονόματα των Τσιαρτσιώνη, Καλαντζή, Τζίμα, αλλά και των παλαιοτέρων Γιώργου Τζιτζικώστα και Παναγιώτη Χατζηνικολάου. Όμως ξεχνούν ότι όλοι αυτοί δεν εκλέγονταν στην Α΄ Θεσσαλονίκης, δηλαδή στο γήπεδο που γνωρίζει ο ίδιος πολύ καλά.

Όμως εκτιμούν ότι και τα ονόματα των πράσινων υπουργών ΥΜΑΘ δεν «έπαιξαν» και καλύτερα. Ο Γιάννης Μαγκριώτης κινδύνευσε να χάσει τις πρόσφατες εκλογές, ο Στέλιος Παπαθεμελής δεν άγγιξε καν την Προεδρία της Δημοκρατίας –πράγμα που ακόμη θέλει– και ο Γιώργος Πασχαλίδης δεν είναι καν βουλευτής! Ο χρόνος (και ο ίδιος ο Καλαφάτης) θα αποδείξει ποιος έχει δίκιο. Οι υποστηρικτές του ή οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι που σε χρόνο ρεκόρ, τις τελευταίες ώρες, έγιναν πολύ περισσότεροι;


Σχολιάστε εδώ