Κάτω στον Πειραιά

Η είδηση όμως «βγήκε» στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο δήμαρχος στους επίσημους καλεσμένους του στον Ναυτικό Όμιλο, όπου πρότεινε κάθε χρόνο την ημέρα αυτή στον συγκεκριμένο χώρο και κατά τη διάρκεια αυτού του γεύματος, ο πρωθυπουργός να ανακοινώνει την πολιτική που θα ακολουθήσει κατά τη νέα χρονιά στη ναυτιλία και τον τουρισμό. Η πρόταση του δημάρχου καταχειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους που έδειξαν να συμφωνούν. Βέβαια, κανένας δεν γνωρίζει τι θα γίνει τελικά, αλλά ο Παναγιώτης Φασούλας είναι διατεθειμένος να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να την προωθήσει. Εντός των ημερών θα ενημερώσει σχετικά και το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

// Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ παρέστη την περασμένη εβδομάδα ο Π. Φασούλας. Με την παρουσία του ήθελε να αναδείξει τη στήριξή του στη μείωση του τέλους παρεπιδημούντων από 2% σε 0,5%, αλλά δεν παρέλειψε να εκφράσει το παράπονό του επειδή στα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετώπισε την περασμένη χρονιά δεν είχε την ανάλογη στήριξη από την ΚΕΔΚΕ.

// Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα ονόματα των οκτώ αντιδημάρχων του Πειραιά, οι οποίοι θα έχουν θητεία ενός χρόνου. Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο δήμαρχος ετοιμάζει αλλαγές όχι μόνο στα πρόσωπα των αντιδημάρχων, αλλά και στη δομή των αντιδημαρχιών, προκειμένου να είναι πιο αποδοτικές και χρήσιμες για τους Πειραιώτες.

// Οι αλλαγές στην κυβέρνηση προβληματίζουν τον δήμαρχο Πειραιά, καθώς και οι τρεις υπουργοί από τους οποίους περίμενε κάτι, άλλαξαν. Συγκεκριμένα από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας περίμενε τη ρύθμιση για τις οφειλές του δήμου από τα παλαιά δάνεια, από τον υπουργό Μεταφορών περίμενε το τραμ και από τον υπουργό Πολιτισμού την εντατικοποίηση των εργασιών ολοκλήρωσης και ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου. Γι’ αυτό ο Π. Φασούλας σχεδιάζει να επισκεφθεί μέσα στις επόμενες ημέρες τους νέους υπουργούς για να διερευνήσει τις προθέσεις τους.

// Χωρίς προβλήματα έγιναν οι δημαιρεσίες στον Δήμο Πειραιά για την παράταξη του δημάρχου. Οι προτάσεις του «πέρασαν» ομόφωνα από τον συνδυασμό του, ενώ ψηφίστηκαν σχεδόν και από όλη την αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα για τη θέση του προέδρου του ΔΣ επανεξελέγη ο Κώστας Δεσβάνης (με 33 ψήφους υπέρ, 2 λευκά και 1 κατά), ενώ γραμματέας εξελέγη ο Στέλιος Μπρατσόλης, που είναι και πρόεδρος της ΔΕΠΕΠ. Αντιπρόεδρος του ΔΣ εξελέγη η Πασχαλίνα Καλλαγιά.

Στη δημαρχιακή επιτροπή εξελέγησαν οι: Αντώνης Αρώνης, Δημήτρης Αντωνάτος, Κατερίνα Αναγνώστου, Δημήτρης Βρόντος και Γιώργος Αξαρλής, από την πλειοψηφία και Κυριάκος Μανωλάκος, Γιάννης Βουτσινάς και Ηλίας Κατσαφάδος από την αντιπολίτευση. Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι Γιάννης Μπενέτος, Γιώργος Χαμάκος, Νικ. Καρβουνάς, Τάσος Κάρλες και Ασπασία Αλυγιζάκη.

Να σημειώσουμε ότι μετά την εκλογή του στη δημαρχιακή επιτροπή θεωρείται βέβαιο ότι θα χάσει την αντιδημαρχία οικονομικών που κατέχει από το 2007 ο Αντώνης Αρώνης.

// Στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το 2009, ψηφίστηκε το νέο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, με παρόντες 16 δημοτικούς συμβούλους. Πρόεδρος αναδείχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Φίλιππος Κάκαρης με 16 σταυρούς, αντιπρόεδρος ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Νικόλαος Ζώρζος με 15 σταυρούς και ένα λευκό και γραμματέας ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Κωνσταντίνος Γώγος με 16 σταυρούς.

Επίσης εκλέχθηκαν τα νέα μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής στην οποία πρόεδρος θα είναι ο ίδιος ο δήμαρχος.

Ως τακτικά μέλη ψηφίστηκαν οι: Γιακουμής Ελευθέριος, Ελευθεράκη Κων/να, Μπριλλάκη Άννα, Παρασκευόπουλος Γεώργιος, Πατσιλινάκος Ιωάννης, Σκουλίδης Άγγελος. Και ως αναπληρωματικά μέλη οι: Βασσάλος Μιχαήλ, Γιατράκος Παναγιώτης, Ζαρναβέλλης Παύλος, Παπαδάκη Κυριακή, Σταυρίδης Τρύφωνας.

// Κάρτες και ευχές μοίρασε σε όλους τους καταστηματάρχες της Νίκαιας τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς ο πρόεδρος της UNESCO Πειραιά, Γιάννης Μαρωνίτης, που έδωσε το «παρών» και στην τελετή του αγιασμού των υδάτων στο Πέραμα. Ο Γ. Μαρωνίτης που είχε διακριθεί ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Βʼ Πειραιά στις τελευταίες εκλογές, θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να πάρει το «χρίσμα» του Κινήματος για υποψήφιος δήμαρχος στη Νίκαια, όπου βρίσκεται ο κύριος όγκος των ψηφοφόρων του αλλά και έχει πολλές συμπάθειες.

// Την προσεχή Τετάρτη θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προεδρείου στον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Αθήνας – Πειραιά. Θεωρείται βέβαιο ότι θα επανεκλεγεί ως πρόεδρος ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης που έχει να επιδείξει πολύ σημαντικό έργο και είναι από τους λίγους που ασχολούνται επιστημονικά με το Περιβάλλον στην περιοχή του Πειραιά και της δυτικής Αθήνας, εκτός και αν υπάρξουν υποψηφιότητες που θα δημιουργήσουν άλλους συσχετισμούς και θα γίνουν καθαρά για λόγους σκοπιμότητος. Πάντως κάποτε θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι σε ορισμένα θέματα ζωτικής σημασίας, όπως το Περιβάλλον, καλύτερα είναι να ενδιαφερόμαστε για την ουσία και ν’ αφήνουμε απ’ έξω τις κάθε είδους σκοπιμότητες…


Σχολιάστε εδώ