Θα άφηναν χωρίς ρεύμα 19χρονο τετραπληγικό στη Ρόδο!

Το «μαύρο πρόσωπο» της εξουσίας αντιμετώπισε άπορη οικογένεια της Ρόδου που αποτελείται από μiα ηλικιωμένη, ένα παιδί με σοβαρά προβλήματα όρασης κι έναν 19χρονο τετραπληγικό, ο οποίος ζει με συσκευή οξυγόνου που λειτουργεί με ρεύμα.
Η οικογένεια αυτή συντηρείται με το προνοιακό επίδομα των 400 ευρώ και λίγο πριν από τα Χριστούγεννα βρέθηκε σε αδυναμία να πληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ που είχε φθάσει στα 900 ευρώ. Έτσι, η ΔΕΗ, αν και ενημερώθηκε για το πρόβλημα του 19χρονου, ο οποίος αν του στερούσαν το ηλεκτρικό ρεύμα θα πέθαινε, έστειλε συνεργείο για να αφαιρέσει το ρολόι από το σπίτι της άπορης οικογένειας! Την καταγγελία έκανε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, η οποία σε ανακοίνωσή της που δημοσιεύεται σε εφημερίδα της Πελοποννήσου, αναφέρει ότι ενώ συγκέντρωσε 500 ευρώ για να πληρωθεί μέρος της οφειλής, η ΔΕΗ απαιτούσε όλο το ποσό για να μην αφαιρέσει το ρολόι από το σπίτι της φτωχής οικογένειας! Τελικά ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Ρόδου συμπλήρωσε το ποσό και η ΔΕΗ δεν αφαίρεσε το ρολόι!
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:
• Η τοπική διεύθυνση της ΔΕΗ, ενώ γνώριζε ότι ο 19χρονος τετραπληγικός θα έχανε τη ζωή του αν του έκοβαν το ρεύμα, εν τούτοις έδωσε την εντολή να αφαιρεθεί το ρολόι. Αυτό σημαίνει ότι για κάποιους καρεκλοκένταυρους η ανθρώπινη ζωή έχει λιγότερη αξία από 50 κιλοβάτ! Και δεν διστάζουν να διατάξουν να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να αφαιρεθεί! Στον ποινικό κώδικα, ωστόσο, η εν γνώση ενέργεια κάποιου που θα προκαλέσει θάνατο λέγεται φόνος εκ προμελέτης και φυσικά διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Οι αρμόδιοι της ΔΕΗ της Ρόδου κατηγορήθηκαν για το κακούργημα που πήγαν να διαπράξουν και, αν ναι, πότε θα γίνει η δίκη τους; Αν δεν κατηγορήθηκαν γιατί δεν επενέβη ο Εισαγγελέας για να τους απαγγείλει αυτεπάγγελτα κατηγορία;
• Η διοίκηση της ΔΕΗ τι πειθαρχικά μέτρα πήρε κατά των αδίστακτων υπαλλήλων της στη Ρόδο που περίπου αποφάσισαν να… καταδικάσουν σε θάνατο έναν βαριά ανάπηρο;
• Γιατί η ανακοίνωση αυτή, που όπως μάθαμε από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες εστάλη σε όλα τα τοπικά και αθηναϊκά ηλεκτρονικά ΜΜΕ, «θάφτηκε» και αναδείχθηκε μόνο από μία τοπική εφημερίδα της Πελοποννήσου; Μήπως επειδή η ΔΕΗ μοιράζει… αφειδώς διαφημίσεις;
Τα ερωτήματα ζητούν επειγόντως απάντηση. Διαφορετικά θα πάρουμε κι εμείς ένα… λυχνάρι και θα ψάχνουμε όπως ο Διογένης για… ανθρώπους!

(Από την «Ενημέρωση» Πελοποννήσου)
****

Δεν πληρώνει τις
υποχρεώσεις της
η Νομαρχία Αρκαδίας

Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργήσει στο ΚΤΕΛ Αρκαδίας η νομαρχία, η οποία τα τελευταία χρόνια οφείλει 5.200.000 ευρώ για τις μετακινήσεις μαθητών!
Όπως αναφέρει σε έγγραφό του προς τον νομάρχη κ. Κωνσταντόπουλο ο πρόεδρος του Αρκαδικού Επιμελητηρίου Δημ. Παυλής, παρότι υπογράφονται κάθε χρόνο συμβάσεις μεταξύ της νομαρχίας και του ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των μαθητών, η νομαρχία δεν εκπληρώνει συστηματικά τις υποχρεώσεις της, με αποτέλεσμα το ΚΤΕΛ να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, γιατί με τη σειρά του δεν μπορεί κι αυτό να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του (δάνεια, συνεργεία, ανταλλακτικά, προσωπικό κ.λπ.).
Η διοίκηση του ΚΤΕΛ, υπογραμμίζεται στην επιστολή, συνεχίζει και μεταφέρει τα παιδιά μόνο και μόνο για να μη χάσουν τα μαθήματά τους στη μέση της χρονιάς, αλλά η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Ευχή όλων είναι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, γιατί οι μόνοι που δεν φταίνε είναι εκείνοι που απειλούνται… να πληρώσουν το μάρμαρο. Δηλαδή οι μικροί μαθητές που κινδυνεύουν να μην έχουν τη δυνατότητα να πάνε στο σχολείο τους!
(Από την «Ενημέρωση» Πελοποννήσου)

****

Υπόθεση παράνομης υιοθεσίας που θυμίζει…
ελληνική ταινία

Ελληνική ταινία-μελό της εποχής του ’60 θυμίζει η υπόθεση που εξελίσσεται τους τελευταίους επτά μήνες μεταξύ Ηλείας, Αιγίου και Πάτρας. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Απρίλη μια 24χρονη άγαμη από το Βαρθολομιό Ηλείας έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι στο 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πατρών, αλλά αμέσως μετά τη γέννα ζήτησε από τους γιατρούς να βρουν κάποιο ίδρυμα να το παραδώσουν, γιατί η ίδια δεν ήθελε να το κρατήσει λόγω οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων. Μια μαία που πληροφορήθηκε το γεγονός δήλωσε ότι υπάρχει ένα άτεκνο ζευγάρι από το Αίγιο που θα ήθελε να υιοθετήσει άμεσα το παιδί και να του διασφαλίσει μια καλή ζωή γιατί είχε και την οικονομική ευχέρεια.
Τελικά, μετά από διαδικασίες-εξπρές το παιδί δόθηκε με τη συναίνεση της μητέρας στο άτεκνο ζευγάρι. Μόλις ολοκληρώθηκε όμως η υιοθεσία, η μητέρα ζήτησε πίσω το παιδί της και στις αρχές Δεκέμβρη η αίτησή της θα εκδικαζόταν σε δικαστήριο της Πάτρας. Η μητέρα είχε ενημερώσει την Αστυνομία ότι οι θετοί γονείς, στην προσπάθειά τους να κρατήσουν το παιδί, της είχαν τάξει και χρήματα. Λίγο πριν από τη δίκη μάλιστα, ένας δικηγόρος από την Αθήνα της παρέδωσε 2.500 ευρώ, αλλά οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τον συνέλαβαν, όπως -αργότερα- και τους θετούς γονείς. Ο Εισαγγελέας της Πάτρας, επειδή κατάλαβε ότι δεν πρόκειται για κύκλωμα πώλησης βρεφών αλλά για πράξη απόγνωσης άτεκνου ζευγαριού, διέταξε να αφεθούν όλοι ελεύθεροι και ζήτησε από την Ασφάλεια Πατρών και τον κοινωνικό λειτουργό να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία ώστε όταν εκδικαστεί η υπόθεση να μπορεί να σχηματίσει σωστή γνώμη το δικαστήριο.
(Από την εφημερίδα
«Το Βήμα της Αιγιαλείας»)
****

«Κόντρα» Νικολουτσόπουλου – καθαριστριών σε σχολεία του Έβρου

Το ποσό των 3.000 ευρώ ζητά από κάθε καθαρίστρια δημόσιου σχολείου στον Έβρο ο γνωστός από την υπόθεση Ζαχόπουλου εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Καθαριστριών Δημόσιας Εκπαίδευσης Έβρου, μετά από αγώνες 20 χρόνων οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων πέτυχαν να μετατρέψουν τις συμβάσεις εργασίας τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, σύμφωνα με το υπ’ αριθμόν 164/2008 Προεδρικό Διάταγμα που προώθησε ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Προκόπης Παυλόπουλος.
Πριν από καιρό ο εργατολόγος κ. Νικολουτσόπουλος, όπως τονίζουν οι καθαρίστριες των σχολείων Έβρου, τις είχε συναντήσει και είχαν υπογράψει μαζί του πληρεξούσια για να τους διασφαλίσει την καταβολή των αναδρομικών που δικαιούντο. Μετά όμως την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, ο εργατολόγος τούς έστειλε ειδοποίηση για να του καταβάλουν 3.000 ευρώ η καθεμιά, επειδή η μετατροπή των συμβάσεων έγινε κατόπιν δικών του ενεργειών. Μάλιστα έχει κάνει μέχρι στιγμής και 22 αγωγές σε βάρος καθαριστριών στην Αλεξανδρούπολη, από τις οποίες διεκδικεί το ίδιο ποσόν.
Το Σωματείο Καθαριστριών κάνει λόγο για απόπειρα εκβιασμού και τρομοκράτησης των μελών του και υπογραμμίζει πως καμιά καθαρίστρια δεν οφείλει χρήματα για τη μετατροπή της σύμβασης στον εργατολόγο, γι’ αυτό και όλες μαζί θα διεκδικήσουν το δίκιο τους στα δικαστήρια.
(Από τον «Επαρχιακό Τύπο» Θράκης)

****
Ο εφιάλτης της
μετανάστευσης
ξαναγύρισε στο Σουφλί!

Σημαντική… διαρροή κατοίκων του ακριτικού Σουφλίου παρατηρείται τα τελευταία χρόνια προς τη Γερμανία, αφού η ζωή στην περιοχή τους έχει γίνει δύσκολη, δουλειές δεν υπάρχουν και όλες οι υποσχέσεις για ανάπτυξη έχουν πέσει στο κενό. Όπως τονίστηκε σε σύσκεψη που έγινε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα με πρωτοβουλία της δημάρχου Σουφλίου Αθανασίας Κακαλή, η περιοχή αντί να αναπτυχθεί υποβαθμίζεται συνεχώς, ενώ οι αρμόδιοι κάνουν ό,τι μπορούν για να δυσχεραίνουν τη ζωή του κόσμου, ιδιαίτερα στα παραμεθόρια χωριά Τυχερό και Ορφέας.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε, το εμπορικό τμήμα του ΟΣΕ έχει κλείσει από την άνοιξη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν μεταφορές μεγάλων ποσοτήτων προϊόντων και πρώτων υλών. Πριν από λίγες μέρες έκλεισε το υποκατάστημα της Τράπεζας Ελλάδας, ενώ παραμονές Χριστουγέννων έκλεισε και το γραφείο της ΔΕΗ! Όπως ανακοινώθηκε δε, τον μήνα που διανύουμε θα κλείσει και το γραφείο του ΟΤΕ! Δηλαδή οι ταλαίπωροι κάτοικοι θα πρέπει να τρέχουν στο Διδυμότειχο ακόμα και για απλά θέματα που αφορούν την ηλεκτροδότηση ή την τηλεφωνική τους επικοινωνία.
Όπως τόνισε η δήμαρχος Σουφλίου όταν έκανε διαμαρτυρία στη ΔΕΗ, θα συνεχίσει ότι ο κόσμος να ταλαιπωρείται επειδή δεν υπάρχει ούτε ένα συμβεβλημένο κατάστημα για να εξοφλούνται οι λογαριασμοί; Της απάντησαν πως θα πρέπει ο πληθυσμός να μάθει να… χρησιμοποιεί το ίντερνετ! Δηλαδή, κατά τη ΔΕΗ, θα πρέπει οι γέροντες των 70 ετών να μάθουν… ίντερνετ ή να… ταξιδεύουν στο Διδυμότειχο για να πληρώνουν το ρεύμα τους…
Με κάτι τέτοια όμως, οι αρμόδιοι κατάφεραν κι έδιωξαν τον κόσμο από τις ακριτικές περιοχές, ενώ εκεί ειδικά θα έπρεπε να δίδονται κίνητρα για την αύξησή του. Όπως αναφέρθηκε, στον Δήμο Τριγώνου ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 25% τα τελευταία δέκα χρόνια, ενώ στο χωριό Πτερωτό, από 1.000 άτομα που ζούσαν πριν από μια δεκαετία χρόνια, σήμερα έμειναν 300, ενώ οι υπόλοιποι μετανάστευσαν στη Στουγκάρδη!
Όπως τονίστηκε στην σύσκεψη, πρέπει να σταματήσουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις τα ευχολόγια και να υλοποιήσουν τα μέτρα για την ανάπτυξη της περιοχής που έχουν εξαγγείλει, γιατί η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο…
(Από τον «Επαρχιακό Τύπο» Θράκης)

****
Αθέμιτος ανταγωνισμός από το Duty Free
Ηγουμενίτσας

Για αθέμιτο ανταγωνισμό καταγγέλλει το DUTY FREE του λιμανιού της Ηγουμενίτσας ο Εμποροβιοτεχνικός Σύλλογος της περιοχής, καθώς, όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του, έχει αναρτήσει στις εισόδους του λιμανιού πινακίδες που αναφέρουν ότι κάνει έκπτωση 30% σε όλα τα ήδη που διαθέτει.
Οι εμποροβιοτέχνες της Ηγουμενίτσας υπογραμμίζουν ότι οι εκπτώσεις -πλην των καθορισμένων χρονικών περιόδων- είναι παράνομες, ενώ το συγκεκριμένο κατάστημα θα πρέπει, σύμφωνα με τον νόμο, να το χρησιμοποιούν μόνο όσοι έχουν εισιτήριο για να ταξιδέψουν και όχι όλοι όσοι βρίσκονται ή περνάνε από το λιμάνι είτε ταξιδεύουν είτε όχι, όπως συμβαίνει σήμερα.
Αν δεν συμμορφωθεί το ΚΑΕ με τη νομοθεσία, θα πρέπει να υποστεί τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος, σύμφωνα με τους εμπόρους και βιοτέχνες της Ηγουμενίτσας.
(Από την «Τιτάνη» Θεσπρωτίας)

****
Πλαστά ευρώ στο Αγρίνιο

«Πονοκέφαλος» για την οικονομική ζωή του Αγρινίου είναι τα πλαστά χαρτονομίσματα ευρώ που κυκλοφορούν συχνά τελευταία και θέτουν σε κίνδυνο τις συναλλαγές αλλά και φιλήσυχους πολίτες που συλλαμβάνονται επειδή εν αγνοία τους διακίνησαν πλαστό νόμισμα το οποίο βρέθηκε τυχαία στα χέρια τους και φυσικά δεν είχαν τρόπο να εξακριβώσουν αν είναι γνήσιο ή όχι. Συγκεκριμένα, από στοιχεία της Ασφάλειας Αγρινίου προκύπτει ότι από τον Γενάρη μέχρι τον Νοέμβριο του περασμένου χρόνου είχαν διαπιστωθεί 57 υποθέσεις διακίνησης πλαστών νομισμάτων, ενώ πολύ περισσότερες είναι οι περιπτώσεις που δεν έχουν φθάσει μέχρι την Αστυνομία. Συνολικά, στο διάστημα αυτό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 36 χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, 7 των 50, 10 των 20, 9 των 5 και 4 των 200 ευρώ.
(Από την «Πολιτεία» Αιτωλών
και Ακαρνάνων)

****
Θέλουν σιδηρόδρομο
στη Δυτ. Ελλάδα

Την ώρα που ο ΟΣΕ κόβει δρομολόγια απαξιώνοντας την ίδια του την ύπαρξη, το νομαρχιακό συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας στην τελευταία συνεδρίασή του αποφάσισε να διεκδικήσει τη λειτουργία σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέει την Ηγουμενίτσα με την Καλαμάτα! Το νομαρχιακό συμβούλιο εξέδωσε και ψήφισμα στο οποίο γίνεται λόγος για απαίτηση των κατοίκων της Δυτ. Ελλάδας να αποκτήσουν σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ τους, από το βορειότερο άκρο της περιφέρειάς τους μέχρι το νοτιότερο.
Στη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου παρέστη και ο πρώην υπουργός Μεταφορών Χρίστος Βερελής, ο οποίος τόνισε ότι τα έργα για τη λειτουργία σιδηροδρομικής γραμμής στη Δυτ. Ελλάδα ξεκίνησαν το 1995 και επρόκειτο να ολοκληρωθούν το 2003. Όμως όταν ανέλαβε το ΥΠΕΧΩΔΕ ο Αχιλλέας Καραμανλής, δεν περιέλαβε στη ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου και σιδηροδρομική γραμμή, οπότε το έργο σταμάτησε, γιατί, όπως φάνηκε, δεν υπήρχε η αναγκαία πολιτική βούληση για να υλοποιηθεί. Το 2003 το έργο συμπεριελήφθη στα 29 έργα προτεραιότητας των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών και προκηρύχθηκαν οι μελέτες για τα τμήματα Ιωαννίνων – Κοζάνης και Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας. Έμενε να προκηρυχθεί η μελέτη για τον κάθετο άξονα Ιωαννίνων – Αγρινίου – Πατρών – Καλαμάτας. Όμως η μελέτη αυτή δεν προκηρύχθηκε ποτέ, με αποτέλεσμα το έργο να μη… φαίνεται στον ορίζοντα.

(Από την «Πολιτεία» Αιτωλών
και Ακαρνάνων)


Σχολιάστε εδώ