Η υποκρισία περίσσεψε…

Τι είναι υποκρισία; Είναι αυτό ακριβώς που ορίζει σήμερα την πολιτική μας ζωή, τον δημόσιο λόγο που εκφέρεται από τα ΜΜΕ και το δημόσιο ήθος που εκπέμπεται από τους ταγούς μας.
• Όταν συνελήφθησαν οι δολοφόνοι της 17 Νοέμβρη, οι «γνωμηγέτες» της χώρας έβγαιναν και μας μίλαγαν για το «τεκμήριο της αθωότητας». Για «φερόμενους» ως «αυτουργούς» των ειδεχθών εγκλημάτων.
(«Αυτουργός»! Τι κομψή και ανώδυνη λεξούλα…)
Όταν σκοτώθηκε ο δεκαπεντάχρονος Αλέξης στα Εξάρχεια, όλοι έβγαιναν και μίλαγαν για το «ανθρωπόμορφο τέρας» και τον «στυγερό εγκληματία αστυνομικό».
Εδώ δεν υπήρχε ίχνος από το περιβόητο «τεκμήριο αθωότητας», δηλαδή από το δικαίωμα του κατηγορουμένου σε δίκαιη κρίση.
= Στην περίπτωση των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη είχαμε και «προμελέτη» και «πρόθεση» εγκλημάτων και «συρροή» εγκληματικών ενεργειών. Το σχεδίαζαν, το εκτελούσαν, το επαναλάμβαναν. Και μαζί διέπρατταν κι άλλες εγκληματικές πράξεις, όπως ληστείες τραπεζών κ.λπ.
Στην περίπτωση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 15χρονο Αλέξη, σίγουρα δεν είχαμε «προμελέτη». Δεν υποστήριξε κανείς ότι το σχεδίασε εκ των προτέρων και το προετοίμαζε από καιρό. Ίσως δεν είχαμε καν «πρόθεση», αν επιβεβαιωθεί ότι πυροβόλησε στον αέρα ή στο έδαφος και η μοιραία σφαίρα εξοστρακίστηκε πριν βρει το σώμα του άτυχου παιδιού. Ασφαλώς δεν είχαμε ούτε «συρροή» ούτε επανάληψη εγκληματικών πράξεων…
Τα καθάρματα της 17Ν ήταν πολύ πιο ειδεχθείς εγκληματίες από τον «τρελαμένο» αστυνομικό των Εξαρχείων. Κι όμως τον τελευταίο «τον «κατακρεούργησαν» ηθικά πριν καν δικαστεί. Ενώ τους τρομοκράτες τους αντιμετώπισαν «με το σεις και με το σας». Και τώρα τους δίνουν δημόσιο βήμα να μιλάνε στις εφημερίδες και τα κανάλια και να μας κάνουν και κοινωνιολογικές αναλύσεις!
Τόσο ανυπόφορα υποκριτές καταντήσανε.
• Προχθές που πυροβολήθηκαν οι τρεις αστυνομικοί –ο ένας χαροπαλεύει– υπήρξε προμελέτη, υπήρξε κανονική στρατιωτική επιχείρηση, έπεσαν δεσμίδες σφαιρών (όχι μία, κι αυτή εξοστρακισμένη), με δύο διαφορετικούς τύπους πολεμικών όπλων, έπεσε και χειροβομβίδα! Με δυο λόγια έριξαν στο «ψαχνό» κι έριξαν για να σκοτώσουν.
Κι όμως, τα γνωστά ΜΜΕ εμφάνιζαν το θέμα
«αποστασιοποιημένα», «ψύχραιμα», χωρίς μελοδραματικές κορώνες, χωρίς αναφορές σε χαροκαμένες μανούλες, χωρίς να εξάπτουν τα πάθη. Καλλιεργώντας «αυτοσυγκράτηση».
Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν είχαν δείξει την ίδια αυτοσυγκράτηση όταν πυροβολήθηκε ο Αλέξης…
Αλλά δεν το έκαναν. Τότε έκαναν το ακριβώς αντίθετο…
Καταλαβαίνετε το μέγεθος της υποκρισίας;
• Όταν σκοτώθηκε ο Αλέξης, ελληνικό κοινοβουλευτικό κόμμα –ο ΣΥΡΙΖΑ– ξεσήκωνε τους μαθητές γυμνασίων-λυκείων να διαδηλώνουν μπροστά από τα αστυνομικά τμήματα της χώρας και να τα πετροβολούν. Και το μεγαλύτερο μέρος του Τύπου επιβράβευε τον λιθοβολισμό των αστυνομικών.
Τώρα που έγινε απόπειρα δολοφονίας κατά των τριών αστυνομικών στα Εξάρχεια –κι ο ένας τους χαροπαλεύει– πώς θα φαινόταν στον ΣΥΡΙΖΑ, αν πήγαιναν οι αστυνομικοί και πετροβολούσαν τα γραφεία του κόμματός τους σε όλη την Ελλάδα;
Θα το επιβράβευε αυτό ο Τύπος;
Καταλαβαίνετε πόσο ανυπόφορα υποκριτές είναι;
• Πριν από ενάμιση χρόνο, σε συναυλία ροκ,
αστυνομικός εν υπηρεσία ξυλοκοπήθηκε άγρια –και αναίτια– από «γνωστούς-αγνώστους». Έκτοτε βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση μεταξύ ζωής και θανάτου με ελάχιστες ελπίδες ανάνηψης. Κι όμως, την περίπτωση του δεν την πρόβαλε ποτέ ο Τύπος. Αυτός δεν είχε μάνα; Αυτόν γιατί δεν τον έκλαψε ποτέ κανείς;
• Τώρα επαναλαμβάνουν και τη γνωστή «θεωρία» περί… «προβοκάτσιας»! Ότι κύκλοι του «αστυνομικού παρακράτους», λέει, πυροβολούν αστυνομικούς, για να προκαλέσουν πογκρόμ «αγωνιστών» («κουκουλοφόρων», προφανώς)!
Θυμάστε πριν συλληφθεί το κλιμάκιο της 17Ν, τι μας έλεγαν οι ίδιοι «φωστήρες»;
Ότι ήταν, λέει, «ακροδεξιοί»! Κι ότι κακώς η Αστυνομία έψαχνε τους «συνήθεις υπόπτους» στα Εξάρχεια. Όταν συνελήφθησαν οι τρομοκράτες αποκαλύφθηκε ότι και ακροαριστεροί υπήρξαν και από τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς πέρασαν και στα Εξάρχεια σύχναζαν.
Κι όμως, παρά την πανηγυρική τους διάψευση
– όλοι αυτοί οι «προβοκατορο-λόγοι», τα ίδια επαναλαμβάνουν και σήμερα. Συμπέρασμα: Οι αστυνομικοί φταίνε πάντα ό,τι κι αν συμβεί: Αν ένας τρελαμένος αστυνομικός πυροβολεί και σκοτώνει έναν ανήλικο, φταίει ολόκληρη η Αστυνομία. Όταν άγνωστοι πυροβολούν και τραυματίζουν αστυνομικούς, πάλι οι… αστυνομικοί φταίνε, διότι είναι το «αστυνομικό παρακράτος» που τους σκοτώνει!
Καταλαβαίνετε την υποκρισία που παράγουν ορισμένα ΜΜΕ;
Δυστυχώς έχουν δίκιο οι αστυνομικοί.
Τους «στοχοποιούν».
Και οι σφαίρες δεν βρίσκουν πια μόνον τους νεαρούς αστυνομικούς.
Πλήττουν και την ίδια τη Δημοκρατία.
Και διεγείρουν το αίσθημα δικαίου της ελληνικής κοινωνίας.
Που έχει αρχίσει να αφυπνίζεται.
Και να οργίζεται.
Και περισσότερο οργίζονται οι παλιοί αριστεροί. Αυτοί που έχουν ζήσει «στο πετσί τους» το αστυνομικό κράτος της χούντας και καταλαβαίνουν τη διαφορά με το σήμερα…
Όπως καταλαβαίνουν ότι κάποιοι πάνε να εκμεταλλευτούν τα τραύματα μιας παράταξης για να διχάσουν έναν λαό και να διαλύσουν μια κοινωνία. Εξυπηρετώντας άνομα συμφέροντα και ξένα αφεντικά. Στο όνομα της «Προόδου», αυτήν τη φορά…
Τρομάρα τους…

Ν. Ζ.


Σχολιάστε εδώ