Εικόνα διάλυσης στη μειοψηφία

Η μείζων μειοψηφία είχε αποφασίσει να προτείνει για τη δημαρχιακή επιτροπή και να στηρίξει τους συμβούλους της Μανωλάκο, Κατσαφάδο και Βουτσινά, με αναπληρωματικούς την Αλυγιζάκη και τον Κάρλες. Όμως, η Αλυγιζάκη δεν ήθελε να είναι αναπληρωματική και, τελικά, συμβιβάστηκε, αφού έγινε δεκτό το αίτημά της να προταθεί και στο ΔΣ της ΔΗΡΑΠ.

Μέχρι το σημείο αυτό όλα έγιναν όπως είχαν συμφωνηθεί και δεν υπήρξε πρόβλημα. Στη συνέχεια όμως και χωρίς να το γνωρίζει κανένας από την παράταξη, ο σύμβουλος της μειοψηφίας Ηλίας Κατσαφάδος είπε πως ο συνδυασμός για μέλος του ΔΣ στο νεκροταφείο του Σχιστού προτείνει τον Π. Αγγελόπουλο, ο οποίος έχει διαγραφεί εδώ και δύο χρόνια από τον συνδυασμό γιατί είχε ψηφίσει θέμα που είχε φέρει η πλειοψηφία και η παράταξη είχε αποφασίσει να το καταψηφίσει.

Το γεγονός εξόργισε τον σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας και πρώην αντιδήμαρχο Κυριάκο Μανωλάκο, ο οποίος διαχώρισε τη θέση του, είπε ότι δεν θα ψηφίσει την πρόταση Κατσαφάδου και ρώτησε με ποιο δικαίωμα κάποιοι στον συνδυασμό αποφασίζουν ερήμην των άλλων. Μαζί με τον Μανωλάκο διαμαρτυρήθηκαν και οι Δαβάκης, Καλλαγιά, Μητρόπουλος, Βουτσινάς και Αλυγιζάκη.

Αντί όμως ο Κατσαφάδος να τους απαντήσει, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του Σώματος είπε ότι η μείζων μειοψηφία από εδώ και στο εξής δεν θα έχει συντονιστή αλλά επικεφαλής κι αυτός θα είναι ο Τάσος Κάρλες! Μόλις το άκουσαν αυτό οι υπόλοιποι σύμβουλοι ξεσηκώθηκαν, ενώ ο Τάσος Μητρόπουλος αποχώρησε από την αίθουσα, λέγοντας στους συναδέλφους του ότι κάνουν συμφωνίες πίσω από την πλάτη του. Κι αυτοί όμως, όπως αποδείχθηκε, δεν γνώριζαν τίποτα και το «καπέλωμα» είχε γίνει από τον Κάρλες και τον Κατσαφάδο!

Μετά την πρώτη εντύπωση όπου όλοι οι σύμβουλοι της μειοψηφίας είχαν… παγώσει, σηκώθηκαν φωνάζοντας και βγήκαν έξω από την αίθουσα μαζί με τους δύο που προκάλεσαν τη φασαρία για να δώσουν εξηγήσεις. Σε έξαλλη κατάσταση η Γ. Δαβάκης τους ρώτησε πότε αποφάσισαν και ποιοι να ορίσουν στον συνδυασμό επικεφαλής αντί για συντονιστή όπως έχουν αποφασίσει όλοι οι σύμβουλοι που ανήκουν σε αυτόν από το 2006! Το ίδιο τον ρώτησε και ο Γ. Βουτσινάς για να πάρει την απάντηση από τον Κατσαφάδο: «Το έκανα γιατί έτσι γουστάρω»!

Τότε όρμησαν όλοι επάνω του λέγοντάς του: «Ποιος είσαι εσύ που κάνει ό,τι γουστάρει;». Για να εκτονωθεί η κατάσταση πήρε τον λόγο ο Κάρλες, ο οποίος είπε ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα γίνει διευκρινιστική δήλωση και θα δηλωθεί επίσημα ότι ο συνδυασμός δεν έχει επικεφαλής αλλά συντονιστή.

Δηλαδή ο συνδυασμός της μείζονος μειοψηφίας δείχνει έλλειψη ενότητας και ομοφωνίας και παρουσιάζει φαινόμενα διάλυσης, γιατί αν στους οκτώ συμβούλους οι δύο κάνουν του… κεφαλιού τους και πάνε να «καπελώσουν» τους υπόλοιπους μόνο θετική εικόνα δεν «βγάζουν». Και βέβαια όταν ο συνδυασμός, ο οποίος μέχρι πρόπερσι διοικούσε επί 8 χρόνια τον δήμο εμφανίζει τέτοια διγλωσσία, σε σημείο που να λέει κάτι τη μία εβδομάδα και την άλλη να το αναιρεί, μόνο σοβαρότητα δεν αποπνέει.

Με τη φαγωμάρα όμως που επικρατεί και τον αλληλοσπαραγμό, δεν θα πρέπει να διατηρεί την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να ξαναδιαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον Πειραιά. Αυτά όμως είναι τα αποτελέσματα που έχουν οι μικροφιλοδοξίες ορισμένων και η επιμονή τους να… το παίξουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη.


Σχολιάστε εδώ